Навигација

доц. др Бранко Сувајџић

доцент
Катедра за хигијену и технологију намирница анималног порекла

Предмети

14И4О08Основе хигијене намирница анималног порекла
14И5О05Хигијена и технологија меса
14И6О05Контрола намирница анималног порекла

Библиографија

Књиге и библиографије

Kontrola namirnica animalnog porekla - Praktikum

Н. Карабасил, Р. Савић-Радовановић, S. Stajković, N. Čobanović, Б. Сувајџић, Kontrola namirnica animalnog porekla - Praktikum, Univerzitet u Beogradu, Fakultet veterinarske medicine, Centar za izdavačku delatnost i promet učila, 2020

АуториНеђељко Карабасил, Радослава Савић-Радовановић, Silvana Stajković, Никола Чобановић и Бранко Сувајџић
Година2020
ИздавачUniverzitet u Beogradu, Fakultet veterinarske medicine, Centar za izdavačku delatnost i promet učila
ISBN978-86-80446-33-2
broj strana169
Тип књигепомоћни уџбеник
Број страна169

Радови у часописима са SCI листе

Biogenic amine content during the production and ripening of Sremski kulen, Serbian traditional dry fermented sausage

Б. Сувајџић, Т. Тасић, В. Теодоровић, В. Јанковић, M. Dimitrijević, Н. Карабасил, Д. Василев, Biogenic amine content during the production and ripening of Sremski kulen, Serbian traditional dry fermented sausage, ANIMAL SCIENCE JOURNAL, pp. 13466 - 13466, Oct, 2021

АуториБранко Сувајџић, Татјана Тасић, Владо Теодоровић, Весна Јанковић, Мирјана Димитријевић, Неђељко Карабасил и Драган Василев
Година2021
ЧасописANIMAL SCIENCE JOURNAL
Страна од13466
Страна до13466

Identifying Physiological Stress Biomarkers for Prediction of Pork Quality Variation

N. Čobanović, S. Stanković, М. Димитријевић, Б. Сувајџић, Н. Грковић, Д. Василев, Н. Карабасил, Identifying Physiological Stress Biomarkers for Prediction of Pork Quality Variation, Animals (Basel), Vol. 10, No. 4, pp. 1 - 18, Apr, 2020

АуториНикола Чобановић, Сања Станковић, Мирјана Димитријевић, Бранко Сувајџић, Невена Грковић, Драган Василев и Неђељко Карабасил
Година2020
DOIhttps://doi.org/10.3390/ani10040614
ЧасописAnimals (Basel)
Волумен10
Број4
Страна од1
Страна до18

Inulin-based emulsion-filled gel as a fat replacer in prebiotic- and PUFA-enriched dry fermented sausages

M. Glišić, M. Baltić, M. Glišić, D. Trbović, M. Jokanović, N. Parunivić, M. Dimitrijević, B. Suvajdžić, M. Bošković, D. Vasilev, Inulin-based emulsion-filled gel as a fat replacer in prebiotic- and PUFA-enriched dry fermented sausages, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, Vol. 54, No. 3, pp. 787 - 797, Mar, 2019

АуториМарија Глишић, Милан Балтић, Милица Глишић, Дејана Трбовић, Марија Јокановић, Ненад Парунивић, Мирјана Димитријевић, Бранко Сувајџић, Марија Бошковић и Драган Василев
Година2019
DOIhttps://doi.org/10.1111/ijfs.13996
ЧасописINTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Волумен54
Број3
Страна од787
Страна до797

Qualität der Rohwurst Sremski Kulen Produktion unter traditionellen und industriellen Bedingungen in Serbien

B. Suvajdžić, Р. Петронијевић, В. Теодоровић, В. Томовић, М. Димитријевић, Н. Карабасил, Д. Василев, Qualität der Rohwurst Sremski Kulen Produktion unter traditionellen und industriellen Bedingungen in Serbien, FLEISCHWIRTSCHAFT, Vol. 98, No. 6, pp. 93 - 99, Jun, 2018

АуториБранко Сувајџић, Радивој Петронијевић, Владо Теодоровић, Владимир Томовић, Мирјана Димитријевић, Неђељко Карабасил и Драган Василев
Година2018
ЧасописFLEISCHWIRTSCHAFT
Волумен98
Број6
Страна од93
Страна до99

Inulin-based emulsion-filled gel as a fat replacer in prebiotic- and PUFA-enriched dry fermented sausages

М. Глишић, М. Балтић, М. Глишић, Д. Трбовић, М. Јокановић, Д. Паруновић, M. Dimitrijević, Б. Сувајџић, М. Бошковић, Д. Василев, Inulin-based emulsion-filled gel as a fat replacer in prebiotic- and PUFA-enriched dry fermented sausages, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, Vol. 54, No. 3, pp. 787 - 797, Oct, 2018

АуториМарија Глишић, Милан Балтић, Милица Глишић, Дејана Трбовић, Марија Јокановић, Дејан Паруновић, Мирјана Димитријевић, Бранко Сувајџић, Марија Бошковић и Драган Василев
Година2018
DOI10.1111/ijfs.13996
ЧасописINTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Волумен54
Број3
Страна од787
Страна до797

Detection of icaA and icaD genes of Staphylococcus aureus isolated in case of bovine mastitis

Suvajdžić B., Teodorović V., Vasilev D., Karabasil N., Dimitrijević M., Đorđević J., Katić V., Detection of icaA and icaD genes of Staphylococcus aureus isolated in case of bovine mastitis, ACTA VETERINARIA-BEOGRAD, Vol. 67, No. 2, pp. 168 - 177, 2017

АуториБранко Сувајџић, Владо Теодоровић, Драган Василев, Неђељко Карабасил, Мирјана Димитријевић, Јасна Ђорђевић и Вера Катић
Година2017
DOI10.1515/acve-2017-0015
ЧасописACTA VETERINARIA-BEOGRAD
Волумен67
Број2
Страна од168
Страна до177

Detection of icaA and icaD genes of Staphylococcus aureus isolated in cases of bovine mastitis in the Republic of Serbia

B. Suvajdžić, V. Teodorović, D. Vasilev, N. Karabasil, M. Dimitrijević, J. Đorđević, V. Katić, Detection of icaA and icaD genes of Staphylococcus aureus isolated in cases of bovine mastitis in the Republic of Serbia, ACTA VETERINARIA-BEOGRAD, Vol. 67, No. 02, pp. 168 - 177, Jun, 2017

АуториБранко Сувајџић, Владо Теодоровић, Драган Василев, Неђељко Карабасил, Мирјана Димитријевић, Jasna Đorđević и Вера Катић
Година2017
DOI10.1515/acve-2017-0015
ЧасописACTA VETERINARIA-BEOGRAD
Волумен67
Број02
Страна од168
Страна до177

Molecular identification of Prototheca zopfii genotype 2 mastitis isolates and their influence on the milk somatic cell count

Б. Сувајџић, Д. Василев, Н. Карабасил, И. Вучуровић, N. Čobanović, M. Babić, В. Катић, Molecular identification of Prototheca zopfii genotype 2 mastitis isolates and their influence on the milk somatic cell count, VETERINARSKI ARHIV, Vol. 87, No. 3, pp. 249 - 258, May, 2017

АуториБранко Сувајџић, Драган Василев, Неђељко Карабасил, Иван Вучуровић, Никола Чобановић, Milijana Babić и Вера Катић
Година2017
DOI10.24099/vet.arhiv.151219
ЧасописVETERINARSKI ARHIV
Волумен87
Број3
Страна од249
Страна до258

Fettsäurezusammensetzung von Lammfleisch aus verschiedenen Weidengebieten Mezedoniens

N. Dimovska, Z. Hajrulai-Musliu, M. Mirilović, N. Karabasil, M. Dimitrijević, B. Suvajdžić, D. Vasilev, Fettsäurezusammensetzung von Lammfleisch aus verschiedenen Weidengebieten Mezedoniens, FLEISCHWIRTSCHAFT, Vol. 87, No. 3, pp. 249 - 258, Mar, 2017

АуториNina Dimovska, Zuhra Hajrulai-Musliu, Milorad Mirilović, Неђељко Карабасил, Мирјана Димитријевић, Бранко Сувајџић и Драган Василев
Година2017
ЧасописFLEISCHWIRTSCHAFT
Волумен87
Број3
Страна од249
Страна до258

Vacuum and modified atmosphere packaging effect on enterobacteriaceae behaviour in minced meat

Jasna Djordjevic, Marija Boskovic, Marija Dokmanovic, Ivana Brankovic Lazic, Tijana Ledina, Branko Suvajdzic, Milan Ž. Baltic, Vacuum and modified atmosphere packaging effect on enterobacteriaceae behaviour in minced meat, JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION, Vol. 41, No. 2, pp. e12837 - e12837, 2017

АуториЈасна Ђорђевић, Marija Bošković, Marija Dokmanović, Ivana Branković Lazić, Тијана Ледина, Бранко Сувајџић и Милан Балтић
Година2017
ЧасописJOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
Волумен41
Број2
Страна одe12837
Страна доe12837

THE INFLUENCE OF PRE-MORTEM CONDITIONS ON PALE, SOFT AND EXUDATIVE (PSE) AND DARK, FIRM AND DRY (DFD) PORK MEAT

N. Čobanović, N. Karabasil, S. Stajkovic, N. Ilić, Б. Сувајџић, M. Petrović, V. Teodorović, THE INFLUENCE OF PRE-MORTEM CONDITIONS ON PALE, SOFT AND EXUDATIVE (PSE) AND DARK, FIRM AND DRY (DFD) PORK MEAT, ACTA VETERINARIA-BEOGRAD, Vol. 66, No. 2, pp. 172 - 186, Jun, 2016

АуториНикола Чобановић, Неђељко Карабасил, Silvana Stajkovic, Невена Грковић, Бранко Сувајџић, Miloš Petrović и Владо Теодоровић
Година2016
DOI0.1515/acve-2016-0015
ЧасописACTA VETERINARIA-BEOGRAD
Волумен66
Број2
Страна од172
Страна до186

Радови у часописима ван SCI листе

Consequences of Transport Conditions on the Welfare of Slaughter Pigs with Different Health Status and RYR-1 Genotype

Н. Чобановић, S. Čalović, Б. Сувајџић, Н. Грковић, Н. Карабасил, Consequences of Transport Conditions on the Welfare of Slaughter Pigs with Different Health Status and RYR-1 Genotype, Animals (Basel), Vol. 14, Jan, 2024

АуториНикола Чобановић, Сара Чаловић, Бранко Сувајџић, Невена Грковић и Неђељко Карабасил
Година2024
DOI10.3390/ani14020191
ЧасописAnimals (Basel)
Волумен14

Prevalence of carcass lesions and their effects on welfare, carcass composition and meat quality in slaughtered pigs

N. Čobanović, Б. Сувајџић, I. Vićić, D. Vasilev, N. Karabasil, Prevalence of carcass lesions and their effects on welfare, carcass composition and meat quality in slaughtered pigs, ANNALS OF ANIMAL SCIENCE, Vol. 23, No. 2, pp. 597 - 609, Apr, 2023

АуториНикола Чобановић, Бранко Сувајџић, Ivan Vićić, Драган Василев и Неђељко Карабасил
Година2023
DOI10.2478/aoas-2022-0093
ЧасописANNALS OF ANIMAL SCIENCE
Волумен23
Број2
Страна од597
Страна до609

Quality of table eggs in relation to shell colour

Н. Ђокић, Б. Сувајџић, И. Вићић, Н. Грковић, Н. Карабасил, N. Čobanović, Quality of table eggs in relation to shell colour, Veterinarska stanica (Online), Vol. 54, No. 2, pp. 171 - 184, Jan, 2023

АуториНемања Ђокић, Бранко Сувајџић, Иван Вићић, Невена Грковић, Неђељко Карабасил и Никола Чобановић
Година2023
DOIhttps://doi.org/10.46419/vs.54.2.5
ЧасописVeterinarska stanica (Online)
Волумен54
Број2
Страна од171
Страна до184

Horse carcass and meat quality — current knowledge and research gaps

N. Čobanović, Н. Грковић, Б. Сувајџић, I. Vićić, Н. Карабасил, Horse carcass and meat quality — current knowledge and research gaps, Meat technology, Vol. 64, No. 2, pp. 160 - 165, Oct, 2023

АуториНикола Чобановић, Невена Грковић, Бранко Сувајџић, Ivan Vićić и Неђељко Карабасил
Година2023
DOIhttps://doi.org/10.18485/meattech.2023.64.2.29 160
ЧасописMeat technology
Волумен64
Број2
Страна од160
Страна до165

The nutritional profile and technological properties of rabbit meat

Б. Сувајџић, N. Čobanović, Н. Грковић, I. Vićić, Д. Василев, The nutritional profile and technological properties of rabbit meat, Meat Technology, Vol. 64, No. 2, pp. 171 - 176, Oct, 2023

АуториБранко Сувајџић, Никола Чобановић, Невена Грковић, Ivan Vićić и Драган Василев
Година2023
DOIhttps://doi.org/10.18485/meattech.2023.64.2.31
ЧасописMeat Technology
Волумен64
Број2
Страна од171
Страна до176

Levels and accumulation of selected heavy metals in the One Health approach

Н. Грковић, N. Čobanović, Б. Сувајџић, D. Jovanović, М. Димитријевић, Levels and accumulation of selected heavy metals in the One Health approach, Meat Technology, Vol. 64, No. 2, pp. 155 - 159, Oct, 2023

АуториНевена Грковић, Никола Чобановић, Бранко Сувајџић, Dragoljub Jovanović и Мирјана Димитријевић
Година2023
DOIhttps://doi.org/10.18485/meattech.2023.64.2.28
ЧасописMeat Technology
Волумен64
Број2
Страна од155
Страна до159

Seasonal variation in the nutrient composition of mussels (Mytilus galloprovincialis) from farms in Boka Kotorska Bay, Southern Adriatic Sea

Н. Грковић, И. Зубер Богдановић, С. Ђурић, Н. Карабасил, Б. Сувајџић, N. Čobanović, В. Ђорђевић, Д. Василев, М. Димитријевић, Seasonal variation in the nutrient composition of mussels (Mytilus galloprovincialis) from farms in Boka Kotorska Bay, Southern Adriatic Sea, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, pp. 1 - 23, Jul, 2022

АуториНевена Грковић, Ивана Зубер Богдановић, Споменка Ђурић, Неђељко Карабасил, Бранко Сувајџић, Никола Чобановић, Весна Ђорђевић, Драган Василев и Мирјана Димитријевић
Година2022
DOIhttps://doi.org/10.33988/auvfd.920577
ЧасописAnkara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Страна од1
Страна до23

Assessment of marketed table egg quality originating from different production systems

N. Čobanović, Н. Тодоровић, М. Кованџић, И. Вићић, Б. Сувајџић, Н. Грковић, Н. Карабасил, Assessment of marketed table egg quality originating from different production systems, Meat Technology, Vol. 66, No. 1, pp. 66 - 76, Jul, 2022

АуториНикола Чобановић, Нађа Тодоровић, Марија Кованџић, Иван Вићић, Бранко Сувајџић, Невена Грковић и Неђељко Карабасил
Година2022
DOIhttps://doi.org/10.18485/meattech.2022.63.1.7
ЧасописMeat Technology
Волумен66
Број1
Страна од66
Страна до76

Seasonal variation in the nutrient composition of mussels (Mytilus galloprovincialis)  from farms in Boka Kotorska Bay, Southern Adriatic Sea.

N. Grković, I. Zuber Bogdanović, С. Ђурић, Н. Карабасил, Б. Сувајџић, Н. Чобановић, В. Ђорђевић, Д. Василев, М. Димитријевић, Seasonal variation in the nutrient composition of mussels (Mytilus galloprovincialis)  from farms in Boka Kotorska Bay, Southern Adriatic Sea., Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergis, pp. bb - bb, 2022

АуториНевена Грковић, Ivana Zuber Bogdanović, Споменка Ђурић, Неђељко Карабасил, Бранко Сувајџић, Никола Чобановић, Весна Ђорђевић, Драган Василев и Мирјана Димитријевић
Година2022
DOI10.33988/auvfd.920577
ЧасописAnkara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergis
Страна одbb
Страна доbb

HRONIČNI MASTITIS KRAVA UZROKOVAN STREPTOCOCCUS DYSGALACTIAE - PRIKAZ SLUČAJA

A. Cojkić, N. Čobanović, Б. Сувајџић, M. Savić, B. Petrujkić, V. Dimitrijević, HRONIČNI MASTITIS KRAVA UZROKOVAN STREPTOCOCCUS DYSGALACTIAE - PRIKAZ SLUČAJA, Veterinarski glasnik, Vol. 69, No. 3-4, pp. 303 - 314, Sep, 2015

АуториAleksandar Cojkić, Никола Чобановић, Бранко Сувајџић, Мила Савић, Бранко Петрујкић и Владимир Димитријевић
Година2015
DOI10.2298/VETGL1504303C
ЧасописVeterinarski glasnik
Волумен69
Број3-4
Страна од303
Страна до314

Остали радови

Funkcionalna fermentisana kobasica sa inulinom i lanenim uljem „Light-omega“

D. Vasilev, M. Glišić, M. Glišić, V. Teodorović, B. Suvajdžić, S. Vasilev, D. Trbović, Funkcionalna fermentisana kobasica sa inulinom i lanenim uljem „Light-omega“, Mar, 2022

АуториДраган Василев, Марија Глишић, Милица Глишић, Владо Теодоровић, Бранко Сувајџић, Саша Василев и Дејана Трбовић
Година2022