Навигација

Studentski putujući sajam 2018. - susret sa francuskim univerzitetima

 

Studentski putujući sajam 2018 - program

Petak 9. novembar 2018, od 9.30 do 16.30
Rektorat Univerziteta u Beogradu, Studentski trg 1

U saradnji sa Campus France, francuskom agencijom koja se bavi promocijom francuskog visokog školstva, Univerzitetom u Beogradu i francuskim institututima u regionu, Francuski instituti u Srbiji vas poziva na “Putujući studentski sajam“.

Sajam će okupiti predstavnike francuskih univerziteta Sciences-PO, INSA iz Ruana, EPITECH, CESI, Univerzitet Lion 1, Univerzitet Paris-Sud, Univerzitet Paris-Est Créteil, ESC Troyes, ESFAM, rukovodioce frankofonih studijskih programa u Srbiji i na Balkanu, kao i važne univerzitetske aktere iz svih zemalja učesnica.

Studenti će imati mogućnost da prisustvuju prezentacijama raznih programa stipendija kao i tematskim predavanjima i dobiju sve korisne informacije o studijama u Francuskoj kao i o frankofonim studijskim programima na Balkanu.

Predstavnici francuskog i srpskog visokog obrazovanja, imaće, sa svoje strane, mogućnost za umrežavanje kroz direktne susrete i razmene. Posebni segmenti u okviru sajma posvećeni su susretima između srpskih i francuskih predstavnika visokoobrazovnih ustanova u cilju produbljivanja i razvoja postojeće saradnje.

Ambasada Francuske i Francuski institut u Srbiji tom prilikom otvaraju novi Konkurs za dodelu stipendija Vlade Republike Francuske za univerzitetsku 2019/2020. godinu koji će trajati do 18. marta 2019.

Unapred se radujemo susretu i zahvaljujemo na svemu.
Srdačan pozdrav

Vesna Adamovic

Pôle universitaire et scientifique

T +381 11 302 36 39

Institut français de Srbije
Zmaj Jovina 11, 11000 Beograd
www.institutfrancais.rs