Навигација

Microsoft Office 365

Свим наставницима и студентима Факултета ветеринарске медицине додељују се бесплатни налози за онлајн сервис Microsoft 365 for Education. Путем овог сервиса студентима су на располагању онлајн верзије популарних апликација (Word, Excel, PowerPoint, Outlook...), као и десктоп верзије апликација One Drive и Microsoft Teams.

 

 

Outlook Online сваком кориснику доноси поштанско сандуче величине до 50 GB. One Drive сваком кориснику омогућава 1 TB складишног простора у облаку.

 

ПРИСТУП СЕРВИСУ

Сервису се приступа преко једног од следећих линкова:

https://login.microsoft.com

https://portal.office.com
 

Приликом првог пријављивања од корисника се захтева да промени шифру!!! Нова шифра мора да садржи најмање 8 знакова, међу којима мора бити заступљено бар по једно велико слово, мало слово и број.

Препорука студентима је да након првог приступа сервису, са свог новог налога на https://outlook.office.com/ пошаљу мејл на адресу m365podrska@online.vet.bg.ac.rs у којем ће навести своју личну адресу електронске поште на неком другом сервису (gmail, yahoo, hotmail...). Захтеви за ресетовање заборављене шифре за М365 налоге ће се прихватати само са овако достављених адреса, или лично уз индекс у просторијама Информационо-комуникационог центра (канцеларија 72, десно у централном амфитеатру).
 

 ПРЕУЗИМАЊЕ ИНСТАЛАЦИЈЕ ЗА MICROSOFT TEAMS 

УПУТСТВО ЗА КОРИШЋЕЊЕ СЕРВИСА MICROSOFT TEAMS ЗА СТУДЕНТЕ

БРЗО УПУТСТВО ЗА TEAMS
 

Адреса за подршку: m365podrska@online.vet.bg.ac.rs
 

Напомена 1: Microsoft 365 налози за студенте долазе са креираном мејл адресом на поддомену @stud.vet.bg.ac.rs и аутоматски конфигурисаном мејл апликацијом на адреси https://outlook.office.com/ и препоручујемо студентима да за службену комуникацију са наставницима и другим запосленима на факултету користе управо ове налоге.

Напомена 2: поруке наставницима подразумевано шаљите на званичне @vet.bg.ac.rs адресе које су излистане на сајту факултета и појединачним презентацијама катедри, а њихове Microsoft 365 адресе (поддомен @online.vet.bg.ac.rs) користите само уз претходну консултацију са наставницима, како бисте били сигурни да се пошта на том налогу редовно проверава.
 

Параметри за подешавање апликација електронске поште на рачунарима и паметним телефонима за проверу поште на Outlook Online налогу:
 
Долазна пошта POP протокол:
Сервер: outlook.office365.com
Порт: 995
Енкрипција: TLS

Долазна пошта IMAP протокол:
Сервер: outlook.office365.com
Порт: 993
Енкрипција: TLS

Одлазна пошта:
Сервер: smtp.office365.com
Порт: 587
Енкрипција: STARTTLS