Навигација

14Д2И66 - Квалитет и нутритивна вредност намирница анималног порекла

Спецификација предмета
НазивКвалитет и нутритивна вредност намирница анималног порекла
Акроним14Д2И66
АкронимВетеринарска медицина
Модул
Тип студијадокторске академске студије
Наставник (предавач)
  1. др Неђељко Карабасил
Наставник/сарадник (вежбе)
    Наставник/сарадник (ДОН)
      Број ЕСПБ4.0Статус предметаизборни
      Условнема
      Циљ предметада студент стекне знања о квалитету и нутритивној вредности хране анималног порекла
      ИсходСтудент треба да познаје основне принципе управљања квалитетом, да зна чиниоце од значаја за квалитет хране анималног порекла, као и елементе од значаја за нутритивну вредност хране.
      Садржај предмета
      Садржај теоријске наставеСистеми за управљање квалитетом (стандарди, организација и имплементација система квалитета, интерна и екстерна провера система). Квалитет намирница анималног порекла (квалитет меса и производа, квалитет млека и производа, квалитет осталих намирница анималног порекла). Нутритивна вредност намирница анималног порекла (трендови у потрошњи, нутритивна и енергетска вредност хране анималног порекла).
      Садржај практичне наставе-
      Литература
      1. Контрола намирница аниамлног порекла. 2011. М.Ж.Балтић, Н.Карабасил, ФВМ
      Број часова активне наставе недељно током семестра/триместра/године
      ПредавањаВежбеДОНСтудијски и истраживачки радОстали часови
      2
      Методе извођења наставетеоријска настава уз интерактиван рад, припрема семинарског рада, дискусија и критичко разматрање темтских целина.
      Оцена знања (максимални број поена 100)
      Предиспитне обавезеПоенаЗавршни испитПоена
      Активности у току предавања10Писмени испит
      Практична наставаУсмени испит70
      Пројекти
      Колоквијуми
      Семинари20