Navigacija

Javni poziv za učešće u programu akceleracije - Katapult

Konkursi


Javni poziv za učešće u programu akceleracije - Katapult

 

Poštovani/a,

 

Koristimo ovu priliku da vas obavestimo da je Fond za inovacionu delatnost 15. oktobra 2021. godine, objavio javni poziv za učešće u programu akceleracije - Katapult: vest o objavljenom pozivu.

Katapult je namenjen je startapima koji su u ranoj fazi razvoja proizvoda i osvajanja tržišta (Ideation), kao i preduzećima sa dokazanom tržišnom trakcijom koja imaju za cilj da ubrzaju svoj rast i prikupe dodatna finansijska sredstava (Scale-up).  Sastoji se od tromesečnog programa intenzivne obuke uz finansijsku podršku u cilju što bržeg razvoja startapa i kreiranja uslova za brzi rast. Obuka je organizovana kroz mentorstvo koje pružaju lokalni i međunarodni eksperti, uspešni osnivači startapa i investitori, a sve je prilagođeno specifičnim potrebama startapa u akceleratoru.

 

Katapult u prvoj fazi akceleracije nudi intenzivni tromesečni mentorski program i obezbeđuje finansijsku podršku u vidu bespovratnih sredstava od 20.000 do 50.000 evra. Nakon prve faze, preduzećima koja obezbede kvalifikovanu investiciju u roku od devet meseci od završetka akceleracije, na raspolaganju je dodatna finansijska podrška kroz koinvestirajući grant u visini kvalifikovane investicije, a maksimalno 300.000 evra po preduzeću (umanjenom za iznos dobijenog ulaznog granta).

 

Javni poziv je otvoren do 6. decembra 2021. godine do 15:00 časova, a prijave preduzeća iz svih oblasti nauke i tehnologije i industrijskog sektora se podnose putem Katapult portala. Program akceleracije usklađen je sa Strategijom pametne specijalizacije Srbije.

 

U skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom, Fond će promociju programa Katapult organizovati online tokom oktobra i novembra 2021. godine.

 

Dodatno, pozivamo vas da zapratite stranicu Katapult profila na društvnim mrežama i pratite sve dalje aktivnosti:

Katapult FB stranica: https://m.facebook.com/katapultakcelerator/

Katapult TW stranica: https://twitter.com/katapult_rs?s=21

Katapult LN stranica: https://www.linkedin.com/company/katapult-akcelerator

Katapult IG stranica: https://instagram.com/katapultakcelerator?utm_medium=copy_link

 

Fond je na raspolaganju svim podnosiocima prijave putem telefona: 011/6555 696, elektronske pošte: katapult@inovacionifond.rs i interent prezentacije Katapult.

 Za dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju.

 

Srdačan pozdrav,

 

Služba za inovacije

 




T: +381 11 33 04 576
E: inovacije@pks.rs
Resavska 15 | 11000 Beograd | pks.srb