14Д2И66 - Квалитет и нутритивна вредност намирница анималног порекла
Спецификација предмета | ||||
---|---|---|---|---|
Назив | Квалитет и нутритивна вредност намирница анималног порекла | |||
Акроним | 14Д2И66 | |||
Студијски програм | Ветеринарска медицина | |||
Модул | ||||
Тип студија | докторске академске студије | |||
Наставник (предавач) | ||||
Наставник/сарадник (вежбе) | ||||
Наставник/сарадник (ДОН) | ||||
Број ЕСПБ | 4.0 | Статус предмета | изборни | |
Условљност другим предметима | нема | Облик условљености | ||
Циљеви изучавања предмета | да студент стекне знања о квалитету и нутритивној вредности хране анималног порекла | |||
Исходи учења (стечена знања) | Студент треба да познаје основне принципе управљања квалитетом, да зна чиниоце од значаја за квалитет хране анималног порекла, као и елементе од значаја за нутритивну вредност хране. | |||
Садржај предмета | ||||
Садржај теоријске наставе | Системи за управљање квалитетом (стандарди, организација и имплементација система квалитета, интерна и екстерна провера система). Квалитет намирница анималног порекла (квалитет меса и производа, квалитет млека и производа, квалитет осталих намирница анималног порекла). Нутритивна вредност намирница анималног порекла (трендови у потрошњи, нутритивна и енергетска вредност хране анималног порекла). | |||
Садржај практичне наставе | - | |||
Литература | ||||
| ||||
Број часова активне наставе недељно током семестра/триместра/године | ||||
Предавања | Вежбе | ДОН | Студијски и истраживачки рад | Остали часови |
2 | ||||
Методе извођења наставе | теоријска настава уз интерактиван рад, припрема семинарског рада, дискусија и критичко разматрање темтских целина. | |||
Оцена знања (максимални број поена 100) | ||||
Предиспитне обавезе | Поена | Завршни испит | Поена | |
Активности у току предавања | 10 | Писмени испит | ||
Практична настава | Усмени испит | 70 | ||
Пројекти | ||||
Колоквијуми | ||||
Семинари | 20 |