Навигација

Репозиторијум Факултета ветеринарске медицине – Вет-еРИНАР

Репозиторијум Факултета ветеринарске медицине:

Вет-еРИНАР

vet-erinar.vet.bg.ac.rs

Вет-еРИНАР је електронски репозиторијум истраживачких и научних радова Факултета ветеринарске медицине Универзитета у Београду.
 
Циљ репозиторијума је да омогући отворени приступ публикацијама, као и осталим резултатима насталим у оквиру пројеката који се изводе на Факултету ветеринарске медицине ради веће видљивости и цитираности.
 
Платформу чини софтвер отвореног кода DSpace, коју је обезбедио Рачунарски центар Универзитета у Београду. DSpace je прилагођен савременим стандардима који се примењују у дисеминацији научних публикација (усклађеност са захтевима Европске комисије у вези отвореног приступа публикацијама; дисеминација кроз OpenAire, BASE, CORE, Google Scholar итд.; интегрисани ORCID идентификатори).
 
Репозиторијум има интерфејс на српском (ћирилица и латиница) и енглеском језику.

Да би могли самостално да депонују публикације у репозиторијум, истраживачи морају да имају регистроване корисничке налоге и одговарајућа овлашћења. Регистрација се врши попуњавањем следећег формулара, а овлашћења додељује администратор непосредно након регистрације. Након попуњавања формулара добићете поруку електронском поштом са адресом на којој треба да завршите поступак регистрације. 

 Упутство за кориснике 

Додатне информације можете потражити у централној библиотеци Факултета ветеринарске медицине или путем електронске поште на biblioteka@vet.bg.ac.rs