
проф. др Тијана Ледина
| 062/886 82 42 |
Предмети
Библиографија
Радови у часописима са SCI листе
MALDI-TOF mass spectrometry for the identification of Serbian artisanal cheeses microbiota
T. Ledina, M. Golob, J. Djordjevic, V. Magas, S. Colovic, S. Bulajic, MALDI-TOF mass spectrometry for the identification of Serbian artisanal cheeses microbiota, JOURNAL FUR VERBRAUCHERSCHUTZ UND LEBENSMITTELSICHERHEIT-JOURNAL OF CONSUMER PROTECTION AND FOOD SAFETY, Vol. 13, No. 3, pp. 309 - 314, 2018
| Аутори | Тијана Ледина, Majda Golob, Јасна Лончина, Владимир Магаш, Svetlana Colovic и Снежана Булајић |
|---|---|
| Година | 2018 |
| Часопис | JOURNAL FUR VERBRAUCHERSCHUTZ UND LEBENSMITTELSICHERHEIT-JOURNAL OF CONSUMER PROTECTION AND FOOD SAFETY |
| Волумен | 13 |
| Број | 3 |
| Страна од | 309 |
| Страна до | 314 |
Tetracycline resistance in lactobacilli isolated from Serbian traditional raw milk cheeses
T. Ledina, P. Mohar-Lorbeg, M. Golob, J. Djordjevic, B. Bogovič-Matijašić, S. Bulajic, Tetracycline resistance in lactobacilli isolated from Serbian traditional raw milk cheeses, JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE, Vol. 55, No. 4, pp. 1426 - 1434, 2018
| Аутори | Тијана Ледина, Petra Mohar-Lorbeg, Majda Golob, Јасна Лончина, Bojana Bogovič-Matijašić и Снежана Булајић |
|---|---|
| Година | 2018 |
| DOI | doi: 10.1007/s13197-018-3057-6. |
| Часопис | JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE |
| Волумен | 55 |
| Број | 4 |
| Страна од | 1426 |
| Страна до | 1434 |
Vacuum and modified atmosphere packaging effect on enterobacteriaceae behaviour in minced meat
Jasna Djordjevic, Marija Boskovic, Marija Dokmanovic, Ivana Brankovic Lazic, Tijana Ledina, Branko Suvajdzic, Milan Ž. Baltic, Vacuum and modified atmosphere packaging effect on enterobacteriaceae behaviour in minced meat, JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION, Vol. 41, No. 2, pp. e12837 - e12837, 2017
| Аутори | Јасна Лончина, Marija Bošković, Marija Dokmanović, Ivana Branković Lazić, Тијана Ледина, Бранко Сувајџић и Милан Балтић |
|---|---|
| Година | 2017 |
| Часопис | JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION |
| Волумен | 41 |
| Број | 2 |
| Страна од | e12837 |
| Страна до | e12837 |
Enterotoxin production and antimicrobial susceptibility in Staphylococci isolated from traditional raw milk cheeses in Serbia
S. Bulajic, S. Colovic, D. Misic, J. Djordjevic, R. Savic-Radovanovic, J. Asanin, T. Ledina, Enterotoxin production and antimicrobial susceptibility in Staphylococci isolated from traditional raw milk cheeses in Serbia, JOURNAL OF ENVIRONMENTAL SCIENCE AND HEALTH: PART B, PESTICIDES, FOOD CONTAMINANTS, AND AGRICULTURAL WASTES, Vol. 52, No. 12, pp. 864 - 870, 2017
| Аутори | Снежана Булајић, Svetlana Colovic, Душан Мишић, Јасна Лончина, Радослава Савић-Радовановић, Jelena Asanin и Тијана Ледина |
|---|---|
| Година | 2017 |
| DOI | DOI: 10.1080/03601234.2017.1361764 |
| Часопис | JOURNAL OF ENVIRONMENTAL SCIENCE AND HEALTH: PART B, PESTICIDES, FOOD CONTAMINANTS, AND AGRICULTURAL WASTES |
| Волумен | 52 |
| Број | 12 |
| Страна од | 864 |
| Страна до | 870 |
Safety evaluation of Sjenica cheese with regard to coagulase-positive staphylococci and antibiotic resistance of Lactic Acid Bacteria and staphylococci
S. Bulajić, Z. Mijačević, T. Ledina, B. Golić, Safety evaluation of Sjenica cheese with regard to coagulase-positive staphylococci and antibiotic resistance of Lactic Acid Bacteria and staphylococci, ACTA VETERINARIA-BEOGRAD, Vol. 65, No. 4, pp. 518 - 537, 2015
| Аутори | Снежана Булајић, Зора Мијачевић, Тијана Ледина и Bojan Golić |
|---|---|
| Година | 2015 |
| DOI | DOI: 10.1515/acve-2015-0044 |
| Часопис | ACTA VETERINARIA-BEOGRAD |
| Волумен | 65 |
| Број | 4 |
| Страна од | 518 |
| Страна до | 537 |
Радови у часописима ван SCI листе
On‑farm welfare conditions of dairy donkeys: A case study in Northern Serbia
М. Кованџић, Š. Pintarič, Ј. Лончина, Т. Ледина, Р. Савић-Радовановић, N. Čobanović, On‑farm welfare conditions of dairy donkeys: A case study in Northern Serbia, Meat technology, Vol. 65, No. 2, pp. 146 - 153, Dec, 2024
| Аутори | Марија Кованџић, Štefan Pintarič, Јасна Лончина, Тијана Ледина, Радослава Савић-Радовановић и Никола Чобановић |
|---|---|
| Година | 2024 |
| DOI | https://doi.org/10.18485/meattech.2024.65.2.8 |
| Часопис | Meat technology |
| Волумен | 65 |
| Број | 2 |
| Страна од | 146 |
| Страна до | 153 |
Technological and Functional Characteristics of Lactic Acid Bacteria from Traditional Serbian Cheeses
Т. Ледина, Ј. Лончина, М. Глишић, N. Čobanović, М. Кованџић, С. Булајић, Technological and Functional Characteristics of Lactic Acid Bacteria from Traditional Serbian Cheeses, Foods, Vol. 14, No. 1, Nov, 2024
| Аутори | Тијана Ледина, Јасна Лончина, Милица Глишић, Никола Чобановић, Марија Кованџић и Снежана Булајић |
|---|---|
| Година | 2024 |
| DOI | https://doi.org/10.3390/foods14010038 |
| Часопис | Foods |
| Волумен | 14 |
| Број | 1 |
| Страна од | 38 |
Safety evaluation of enterococci isolated from raw milk and artisanal cheesses made in Slovenia and Serbia
J. Đorđević, T. Ledina, M. Golob, P. Mohar-Lorbeg, A. Čanžek Majhenič, B. Matijašić, S. Bulajić, Safety evaluation of enterococci isolated from raw milk and artisanal cheesses made in Slovenia and Serbia, FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY INTERNATIONAL, pp. 0 - 0, 2022
| Аутори | Јасна Лончина, Тијана Ледина, Majda Golob, Petra Mohar-Lorbeg, Andrea Čanžek Majhenič, Bojana Matijašić и Снежана Булајић |
|---|---|
| Година | 2022 |
| DOI | 10.1177/10820132221117870 |
| Часопис | FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY INTERNATIONAL |
| Страна од | 0 |
| Страна до | 0 |
Biopreservation of traditional raw milk cheeses with an emphasis on Serbian artisanal cheeses and their historical production
S. Bulajic, T. Ledina, J. Djordjevic, M. Boskovic, V. Matovic, R. Markovic, M. Baltic, Biopreservation of traditional raw milk cheeses with an emphasis on Serbian artisanal cheeses and their historical production, Meat Technology, Vol. 58, No. 1, pp. 52 - 61, 2017
| Аутори | Снежана Булајић, Тијана Ледина, Јасна Лончина, Marija Boskovic, Violeta Matovic, Радмила Марковић и Милан Балтић |
|---|---|
| Година | 2017 |
| Часопис | Meat Technology |
| Волумен | 58 |
| Број | 1 |
| Страна од | 52 |
| Страна до | 61 |

