Навигација

проф. др Тијана Ледина

ванредни професор
Катедра за хигијену и технологију намирница анималног порекла
062/886 82 42

Предмети

14И4О08Основе хигијене намирница анималног порекла
14И5ИО04Хигијена и технологија намирница анималног порекла 1
14И5О03Хигијена и технологија млека
14И6О05Контрола намирница анималног порекла

Библиографија

Радови у часописима са SCI листе

MALDI-TOF mass spectrometry for the identification of Serbian artisanal cheeses microbiota

T. Ledina, M. Golob, J. Djordjevic, V. Magas, S. Colovic, S. Bulajic, MALDI-TOF mass spectrometry for the identification of Serbian artisanal cheeses microbiota, JOURNAL FUR VERBRAUCHERSCHUTZ UND LEBENSMITTELSICHERHEIT-JOURNAL OF CONSUMER PROTECTION AND FOOD SAFETY, Vol. 13, No. 3, pp. 309 - 314, 2018

АуториТијана Ледина, Majda Golob, Јасна Лончина, Владимир Магаш, Svetlana Colovic и Снежана Булајић
Година2018
ЧасописJOURNAL FUR VERBRAUCHERSCHUTZ UND LEBENSMITTELSICHERHEIT-JOURNAL OF CONSUMER PROTECTION AND FOOD SAFETY
Волумен13
Број3
Страна од309
Страна до314

Tetracycline resistance in lactobacilli isolated from Serbian traditional raw milk cheeses

T. Ledina, P. Mohar-Lorbeg, M. Golob, J. Djordjevic, B. Bogovič-Matijašić, S. Bulajic, Tetracycline resistance in lactobacilli isolated from Serbian traditional raw milk cheeses, JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE, Vol. 55, No. 4, pp. 1426 - 1434, 2018

АуториТијана Ледина, Petra Mohar-Lorbeg, Majda Golob, Јасна Лончина, Bojana Bogovič-Matijašić и Снежана Булајић
Година2018
DOIdoi: 10.1007/s13197-018-3057-6.
ЧасописJOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
Волумен55
Број4
Страна од1426
Страна до1434

Vacuum and modified atmosphere packaging effect on enterobacteriaceae behaviour in minced meat

Jasna Djordjevic, Marija Boskovic, Marija Dokmanovic, Ivana Brankovic Lazic, Tijana Ledina, Branko Suvajdzic, Milan Ž. Baltic, Vacuum and modified atmosphere packaging effect on enterobacteriaceae behaviour in minced meat, JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION, Vol. 41, No. 2, pp. e12837 - e12837, 2017

АуториЈасна Лончина, Marija Bošković, Marija Dokmanović, Ivana Branković Lazić, Тијана Ледина, Бранко Сувајџић и Милан Балтић
Година2017
ЧасописJOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
Волумен41
Број2
Страна одe12837
Страна доe12837

Enterotoxin production and antimicrobial susceptibility in Staphylococci isolated from traditional raw milk cheeses in Serbia

S. Bulajic, S. Colovic, D. Misic, J. Djordjevic, R. Savic-Radovanovic, J. Asanin, T. Ledina, Enterotoxin production and antimicrobial susceptibility in Staphylococci isolated from traditional raw milk cheeses in Serbia, JOURNAL OF ENVIRONMENTAL SCIENCE AND HEALTH: PART B, PESTICIDES, FOOD CONTAMINANTS, AND AGRICULTURAL WASTES, Vol. 52, No. 12, pp. 864 - 870, 2017

АуториСнежана Булајић, Svetlana Colovic, Душан Мишић, Јасна Лончина, Радослава Савић-Радовановић, Jelena Asanin и Тијана Ледина
Година2017
DOIDOI: 10.1080/03601234.2017.1361764
ЧасописJOURNAL OF ENVIRONMENTAL SCIENCE AND HEALTH: PART B, PESTICIDES, FOOD CONTAMINANTS, AND AGRICULTURAL WASTES
Волумен52
Број12
Страна од864
Страна до870

Safety evaluation of Sjenica cheese with regard to coagulase-positive staphylococci and antibiotic resistance of Lactic Acid Bacteria and staphylococci

S. Bulajić, Z. Mijačević, T. Ledina, B. Golić, Safety evaluation of Sjenica cheese with regard to coagulase-positive staphylococci and antibiotic resistance of Lactic Acid Bacteria and staphylococci, ACTA VETERINARIA-BEOGRAD, Vol. 65, No. 4, pp. 518 - 537, 2015

АуториСнежана Булајић, Зора Мијачевић, Тијана Ледина и Bojan Golić
Година2015
DOIDOI: 10.1515/acve-2015-0044
ЧасописACTA VETERINARIA-BEOGRAD
Волумен65
Број4
Страна од518
Страна до537

Радови у часописима ван SCI листе

On‑farm welfare conditions of dairy donkeys: A case study in Northern Serbia

М. Кованџић, Š. Pintarič, Ј. Лончина, Т. Ледина, Р. Савић-Радовановић, N. Čobanović, On‑farm welfare conditions of dairy donkeys: A case study in Northern Serbia, Meat technology, Vol. 65, No. 2, pp. 146 - 153, Dec, 2024

АуториМарија Кованџић, Štefan Pintarič, Јасна Лончина, Тијана Ледина, Радослава Савић-Радовановић и Никола Чобановић
Година2024
DOIhttps://doi.org/10.18485/meattech.2024.65.2.8
ЧасописMeat technology
Волумен65
Број2
Страна од146
Страна до153

Technological and Functional Characteristics of Lactic Acid Bacteria from Traditional Serbian Cheeses

Т. Ледина, Ј. Лончина, М. Глишић, N. Čobanović, М. Кованџић, С. Булајић, Technological and Functional Characteristics of Lactic Acid Bacteria from Traditional Serbian Cheeses, Foods, Vol. 14, No. 1, Nov, 2024

АуториТијана Ледина, Јасна Лончина, Милица Глишић, Никола Чобановић, Марија Кованџић и Снежана Булајић
Година2024
DOIhttps://doi.org/10.3390/foods14010038
ЧасописFoods
Волумен14
Број1
Страна од38

Safety evaluation of enterococci isolated from raw milk and artisanal cheesses made in Slovenia and Serbia

J. Đorđević, T. Ledina, M. Golob, P. Mohar-Lorbeg, A. Čanžek Majhenič, B. Matijašić, S. Bulajić, Safety evaluation of enterococci isolated from raw milk and artisanal cheesses made in Slovenia and Serbia, FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY INTERNATIONAL, pp. 0 - 0, 2022

АуториЈасна Лончина, Тијана Ледина, Majda Golob, Petra Mohar-Lorbeg, Andrea Čanžek Majhenič, Bojana Matijašić и Снежана Булајић
Година2022
DOI10.1177/10820132221117870
ЧасописFOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY INTERNATIONAL
Страна од0
Страна до0

Biopreservation of traditional raw milk cheeses with an emphasis on Serbian artisanal cheeses and their historical production

S. Bulajic, T. Ledina, J. Djordjevic, M. Boskovic, V. Matovic, R. Markovic, M. Baltic, Biopreservation of traditional raw milk cheeses with an emphasis on Serbian artisanal cheeses and their historical production, Meat Technology, Vol. 58, No. 1, pp. 52 - 61, 2017

АуториСнежана Булајић, Тијана Ледина, Јасна Лончина, Marija Boskovic, Violeta Matovic, Радмила Марковић и Милан Балтић
Година2017
ЧасописMeat Technology
Волумен58
Број1
Страна од52
Страна до61