доц. др Бранко Сувајџић
Предмети
Библиографија
Књиге и библиографије
Kontrola namirnica animalnog porekla - Praktikum
Н. Карабасил, Р. Савић-Радовановић, S. Stajković, N. Čobanović, Б. Сувајџић, Kontrola namirnica animalnog porekla - Praktikum, Univerzitet u Beogradu, Fakultet veterinarske medicine, Centar za izdavačku delatnost i promet učila, 2020
Аутори | Неђељко Карабасил, Радослава Савић-Радовановић, Silvana Stajković, Никола Чобановић и Бранко Сувајџић |
---|---|
Година | 2020 |
Издавач | Univerzitet u Beogradu, Fakultet veterinarske medicine, Centar za izdavačku delatnost i promet učila |
ISBN | 978-86-80446-33-2 |
broj strana | 169 |
Тип књиге | помоћни уџбеник |
Број страна | 169 |
Радови у часописима са SCI листе
Biogenic amine content during the production and ripening of Sremski kulen, Serbian traditional dry fermented sausage
Б. Сувајџић, Т. Тасић, В. Теодоровић, В. Јанковић, M. Dimitrijević, Н. Карабасил, Д. Василев, Biogenic amine content during the production and ripening of Sremski kulen, Serbian traditional dry fermented sausage, ANIMAL SCIENCE JOURNAL, pp. 13466 - 13466, Oct, 2021
Аутори | Бранко Сувајџић, Татјана Тасић, Владо Теодоровић, Весна Јанковић, Мирјана Димитријевић, Неђељко Карабасил и Драган Василев |
---|---|
Година | 2021 |
Часопис | ANIMAL SCIENCE JOURNAL |
Страна од | 13466 |
Страна до | 13466 |
Identifying Physiological Stress Biomarkers for Prediction of Pork Quality Variation
N. Čobanović, S. Stanković, М. Димитријевић, Б. Сувајџић, Н. Грковић, Д. Василев, Н. Карабасил, Identifying Physiological Stress Biomarkers for Prediction of Pork Quality Variation, Animals (Basel), Vol. 10, No. 4, pp. 1 - 18, Apr, 2020
Аутори | Никола Чобановић, Сања Станковић, Мирјана Димитријевић, Бранко Сувајџић, Невена Грковић, Драган Василев и Неђељко Карабасил |
---|---|
Година | 2020 |
DOI | https://doi.org/10.3390/ani10040614 |
Часопис | Animals (Basel) |
Волумен | 10 |
Број | 4 |
Страна од | 1 |
Страна до | 18 |
Inulin-based emulsion-filled gel as a fat replacer in prebiotic- and PUFA-enriched dry fermented sausages
M. Glišić, M. Baltić, M. Glišić, D. Trbović, M. Jokanović, N. Parunivić, M. Dimitrijević, B. Suvajdžić, M. Bošković, D. Vasilev, Inulin-based emulsion-filled gel as a fat replacer in prebiotic- and PUFA-enriched dry fermented sausages, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, Vol. 54, No. 3, pp. 787 - 797, Mar, 2019
Аутори | Марија Глишић, Милан Балтић, Милица Глишић, Дејана Трбовић, Марија Јокановић, Ненад Парунивић, Мирјана Димитријевић, Бранко Сувајџић, Марија Бошковић и Драган Василев |
---|---|
Година | 2019 |
DOI | https://doi.org/10.1111/ijfs.13996 |
Часопис | INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY |
Волумен | 54 |
Број | 3 |
Страна од | 787 |
Страна до | 797 |
Qualität der Rohwurst Sremski Kulen Produktion unter traditionellen und industriellen Bedingungen in Serbien
B. Suvajdžić, Р. Петронијевић, В. Теодоровић, В. Томовић, М. Димитријевић, Н. Карабасил, Д. Василев, Qualität der Rohwurst Sremski Kulen Produktion unter traditionellen und industriellen Bedingungen in Serbien, FLEISCHWIRTSCHAFT, Vol. 98, No. 6, pp. 93 - 99, Jun, 2018
Аутори | Бранко Сувајџић, Радивој Петронијевић, Владо Теодоровић, Владимир Томовић, Мирјана Димитријевић, Неђељко Карабасил и Драган Василев |
---|---|
Година | 2018 |
Часопис | FLEISCHWIRTSCHAFT |
Волумен | 98 |
Број | 6 |
Страна од | 93 |
Страна до | 99 |
Inulin-based emulsion-filled gel as a fat replacer in prebiotic- and PUFA-enriched dry fermented sausages
М. Глишић, М. Балтић, М. Глишић, Д. Трбовић, М. Јокановић, Д. Паруновић, M. Dimitrijević, Б. Сувајџић, М. Бошковић, Д. Василев, Inulin-based emulsion-filled gel as a fat replacer in prebiotic- and PUFA-enriched dry fermented sausages, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, Vol. 54, No. 3, pp. 787 - 797, Oct, 2018
Аутори | Марија Глишић, Милан Балтић, Милица Глишић, Дејана Трбовић, Марија Јокановић, Дејан Паруновић, Мирјана Димитријевић, Бранко Сувајџић, Марија Бошковић и Драган Василев |
---|---|
Година | 2018 |
DOI | 10.1111/ijfs.13996 |
Часопис | INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY |
Волумен | 54 |
Број | 3 |
Страна од | 787 |
Страна до | 797 |
Detection of icaA and icaD genes of Staphylococcus aureus isolated in case of bovine mastitis
Suvajdžić B., Teodorović V., Vasilev D., Karabasil N., Dimitrijević M., Đorđević J., Katić V., Detection of icaA and icaD genes of Staphylococcus aureus isolated in case of bovine mastitis, ACTA VETERINARIA-BEOGRAD, Vol. 67, No. 2, pp. 168 - 177, 2017
Аутори | Бранко Сувајџић, Владо Теодоровић, Драган Василев, Неђељко Карабасил, Мирјана Димитријевић, Јасна Ђорђевић и Вера Катић |
---|---|
Година | 2017 |
DOI | 10.1515/acve-2017-0015 |
Часопис | ACTA VETERINARIA-BEOGRAD |
Волумен | 67 |
Број | 2 |
Страна од | 168 |
Страна до | 177 |
Detection of icaA and icaD genes of Staphylococcus aureus isolated in cases of bovine mastitis in the Republic of Serbia
B. Suvajdžić, V. Teodorović, D. Vasilev, N. Karabasil, M. Dimitrijević, J. Đorđević, V. Katić, Detection of icaA and icaD genes of Staphylococcus aureus isolated in cases of bovine mastitis in the Republic of Serbia, ACTA VETERINARIA-BEOGRAD, Vol. 67, No. 02, pp. 168 - 177, Jun, 2017
Аутори | Бранко Сувајџић, Владо Теодоровић, Драган Василев, Неђељко Карабасил, Мирјана Димитријевић, Jasna Đorđević и Вера Катић |
---|---|
Година | 2017 |
DOI | 10.1515/acve-2017-0015 |
Часопис | ACTA VETERINARIA-BEOGRAD |
Волумен | 67 |
Број | 02 |
Страна од | 168 |
Страна до | 177 |
Molecular identification of Prototheca zopfii genotype 2 mastitis isolates and their influence on the milk somatic cell count
Б. Сувајџић, Д. Василев, Н. Карабасил, И. Вучуровић, N. Čobanović, M. Babić, В. Катић, Molecular identification of Prototheca zopfii genotype 2 mastitis isolates and their influence on the milk somatic cell count, VETERINARSKI ARHIV, Vol. 87, No. 3, pp. 249 - 258, May, 2017
Аутори | Бранко Сувајџић, Драган Василев, Неђељко Карабасил, Иван Вучуровић, Никола Чобановић, Milijana Babić и Вера Катић |
---|---|
Година | 2017 |
DOI | 10.24099/vet.arhiv.151219 |
Часопис | VETERINARSKI ARHIV |
Волумен | 87 |
Број | 3 |
Страна од | 249 |
Страна до | 258 |
Fettsäurezusammensetzung von Lammfleisch aus verschiedenen Weidengebieten Mezedoniens
N. Dimovska, Z. Hajrulai-Musliu, M. Mirilović, N. Karabasil, M. Dimitrijević, B. Suvajdžić, D. Vasilev, Fettsäurezusammensetzung von Lammfleisch aus verschiedenen Weidengebieten Mezedoniens, FLEISCHWIRTSCHAFT, Vol. 87, No. 3, pp. 249 - 258, Mar, 2017
Аутори | Nina Dimovska, Zuhra Hajrulai-Musliu, Milorad Mirilović, Неђељко Карабасил, Мирјана Димитријевић, Бранко Сувајџић и Драган Василев |
---|---|
Година | 2017 |
Часопис | FLEISCHWIRTSCHAFT |
Волумен | 87 |
Број | 3 |
Страна од | 249 |
Страна до | 258 |
Vacuum and modified atmosphere packaging effect on enterobacteriaceae behaviour in minced meat
Jasna Djordjevic, Marija Boskovic, Marija Dokmanovic, Ivana Brankovic Lazic, Tijana Ledina, Branko Suvajdzic, Milan Ž. Baltic, Vacuum and modified atmosphere packaging effect on enterobacteriaceae behaviour in minced meat, JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION, Vol. 41, No. 2, pp. e12837 - e12837, 2017
Аутори | Јасна Ђорђевић, Marija Bošković, Marija Dokmanović, Ivana Branković Lazić, Тијана Ледина, Бранко Сувајџић и Милан Балтић |
---|---|
Година | 2017 |
Часопис | JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION |
Волумен | 41 |
Број | 2 |
Страна од | e12837 |
Страна до | e12837 |
THE INFLUENCE OF PRE-MORTEM CONDITIONS ON PALE, SOFT AND EXUDATIVE (PSE) AND DARK, FIRM AND DRY (DFD) PORK MEAT
N. Čobanović, N. Karabasil, S. Stajkovic, N. Ilić, Б. Сувајџић, M. Petrović, V. Teodorović, THE INFLUENCE OF PRE-MORTEM CONDITIONS ON PALE, SOFT AND EXUDATIVE (PSE) AND DARK, FIRM AND DRY (DFD) PORK MEAT, ACTA VETERINARIA-BEOGRAD, Vol. 66, No. 2, pp. 172 - 186, Jun, 2016
Аутори | Никола Чобановић, Неђељко Карабасил, Silvana Stajkovic, Невена Грковић, Бранко Сувајџић, Miloš Petrović и Владо Теодоровић |
---|---|
Година | 2016 |
DOI | 0.1515/acve-2016-0015 |
Часопис | ACTA VETERINARIA-BEOGRAD |
Волумен | 66 |
Број | 2 |
Страна од | 172 |
Страна до | 186 |
Радови у часописима ван SCI листе
Consequences of Transport Conditions on the Welfare of Slaughter Pigs with Different Health Status and RYR-1 Genotype
Н. Чобановић, S. Čalović, Б. Сувајџић, Н. Грковић, Н. Карабасил, Consequences of Transport Conditions on the Welfare of Slaughter Pigs with Different Health Status and RYR-1 Genotype, Animals (Basel), Vol. 14, Jan, 2024
Аутори | Никола Чобановић, Сара Чаловић, Бранко Сувајџић, Невена Грковић и Неђељко Карабасил |
---|---|
Година | 2024 |
DOI | 10.3390/ani14020191 |
Часопис | Animals (Basel) |
Волумен | 14 |
Prevalence of carcass lesions and their effects on welfare, carcass composition and meat quality in slaughtered pigs
N. Čobanović, Б. Сувајџић, I. Vićić, D. Vasilev, N. Karabasil, Prevalence of carcass lesions and their effects on welfare, carcass composition and meat quality in slaughtered pigs, ANNALS OF ANIMAL SCIENCE, Vol. 23, No. 2, pp. 597 - 609, Apr, 2023
Аутори | Никола Чобановић, Бранко Сувајџић, Ivan Vićić, Драган Василев и Неђељко Карабасил |
---|---|
Година | 2023 |
DOI | 10.2478/aoas-2022-0093 |
Часопис | ANNALS OF ANIMAL SCIENCE |
Волумен | 23 |
Број | 2 |
Страна од | 597 |
Страна до | 609 |
Quality of table eggs in relation to shell colour
Н. Ђокић, Б. Сувајџић, И. Вићић, Н. Грковић, Н. Карабасил, N. Čobanović, Quality of table eggs in relation to shell colour, Veterinarska stanica (Online), Vol. 54, No. 2, pp. 171 - 184, Jan, 2023
Аутори | Немања Ђокић, Бранко Сувајџић, Иван Вићић, Невена Грковић, Неђељко Карабасил и Никола Чобановић |
---|---|
Година | 2023 |
DOI | https://doi.org/10.46419/vs.54.2.5 |
Часопис | Veterinarska stanica (Online) |
Волумен | 54 |
Број | 2 |
Страна од | 171 |
Страна до | 184 |
Horse carcass and meat quality — current knowledge and research gaps
N. Čobanović, Н. Грковић, Б. Сувајџић, I. Vićić, Н. Карабасил, Horse carcass and meat quality — current knowledge and research gaps, Meat technology, Vol. 64, No. 2, pp. 160 - 165, Oct, 2023
Аутори | Никола Чобановић, Невена Грковић, Бранко Сувајџић, Ivan Vićić и Неђељко Карабасил |
---|---|
Година | 2023 |
DOI | https://doi.org/10.18485/meattech.2023.64.2.29 160 |
Часопис | Meat technology |
Волумен | 64 |
Број | 2 |
Страна од | 160 |
Страна до | 165 |
The nutritional profile and technological properties of rabbit meat
Б. Сувајџић, N. Čobanović, Н. Грковић, I. Vićić, Д. Василев, The nutritional profile and technological properties of rabbit meat, Meat Technology, Vol. 64, No. 2, pp. 171 - 176, Oct, 2023
Аутори | Бранко Сувајџић, Никола Чобановић, Невена Грковић, Ivan Vićić и Драган Василев |
---|---|
Година | 2023 |
DOI | https://doi.org/10.18485/meattech.2023.64.2.31 |
Часопис | Meat Technology |
Волумен | 64 |
Број | 2 |
Страна од | 171 |
Страна до | 176 |
Levels and accumulation of selected heavy metals in the One Health approach
Н. Грковић, N. Čobanović, Б. Сувајџић, D. Jovanović, М. Димитријевић, Levels and accumulation of selected heavy metals in the One Health approach, Meat Technology, Vol. 64, No. 2, pp. 155 - 159, Oct, 2023
Аутори | Невена Грковић, Никола Чобановић, Бранко Сувајџић, Dragoljub Jovanović и Мирјана Димитријевић |
---|---|
Година | 2023 |
DOI | https://doi.org/10.18485/meattech.2023.64.2.28 |
Часопис | Meat Technology |
Волумен | 64 |
Број | 2 |
Страна од | 155 |
Страна до | 159 |
Seasonal variation in the nutrient composition of mussels (Mytilus galloprovincialis) from farms in Boka Kotorska Bay, Southern Adriatic Sea
Н. Грковић, И. Зубер Богдановић, С. Ђурић, Н. Карабасил, Б. Сувајџић, N. Čobanović, В. Ђорђевић, Д. Василев, М. Димитријевић, Seasonal variation in the nutrient composition of mussels (Mytilus galloprovincialis) from farms in Boka Kotorska Bay, Southern Adriatic Sea, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, pp. 1 - 23, Jul, 2022
Аутори | Невена Грковић, Ивана Зубер Богдановић, Споменка Ђурић, Неђељко Карабасил, Бранко Сувајџић, Никола Чобановић, Весна Ђорђевић, Драган Василев и Мирјана Димитријевић |
---|---|
Година | 2022 |
DOI | https://doi.org/10.33988/auvfd.920577 |
Часопис | Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi |
Страна од | 1 |
Страна до | 23 |
Assessment of marketed table egg quality originating from different production systems
N. Čobanović, Н. Тодоровић, М. Кованџић, И. Вићић, Б. Сувајџић, Н. Грковић, Н. Карабасил, Assessment of marketed table egg quality originating from different production systems, Meat Technology, Vol. 66, No. 1, pp. 66 - 76, Jul, 2022
Аутори | Никола Чобановић, Нађа Тодоровић, Марија Кованџић, Иван Вићић, Бранко Сувајџић, Невена Грковић и Неђељко Карабасил |
---|---|
Година | 2022 |
DOI | https://doi.org/10.18485/meattech.2022.63.1.7 |
Часопис | Meat Technology |
Волумен | 66 |
Број | 1 |
Страна од | 66 |
Страна до | 76 |
Seasonal variation in the nutrient composition of mussels (Mytilus galloprovincialis) from farms in Boka Kotorska Bay, Southern Adriatic Sea.
N. Grković, I. Zuber Bogdanović, С. Ђурић, Н. Карабасил, Б. Сувајџић, Н. Чобановић, В. Ђорђевић, Д. Василев, М. Димитријевић, Seasonal variation in the nutrient composition of mussels (Mytilus galloprovincialis) from farms in Boka Kotorska Bay, Southern Adriatic Sea., Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergis, pp. bb - bb, 2022
Аутори | Невена Грковић, Ivana Zuber Bogdanović, Споменка Ђурић, Неђељко Карабасил, Бранко Сувајџић, Никола Чобановић, Весна Ђорђевић, Драган Василев и Мирјана Димитријевић |
---|---|
Година | 2022 |
DOI | 10.33988/auvfd.920577 |
Часопис | Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergis |
Страна од | bb |
Страна до | bb |
HRONIČNI MASTITIS KRAVA UZROKOVAN STREPTOCOCCUS DYSGALACTIAE - PRIKAZ SLUČAJA
A. Cojkić, N. Čobanović, Б. Сувајџић, M. Savić, B. Petrujkić, V. Dimitrijević, HRONIČNI MASTITIS KRAVA UZROKOVAN STREPTOCOCCUS DYSGALACTIAE - PRIKAZ SLUČAJA, Veterinarski glasnik, Vol. 69, No. 3-4, pp. 303 - 314, Sep, 2015
Аутори | Aleksandar Cojkić, Никола Чобановић, Бранко Сувајџић, Мила Савић, Бранко Петрујкић и Владимир Димитријевић |
---|---|
Година | 2015 |
DOI | 10.2298/VETGL1504303C |
Часопис | Veterinarski glasnik |
Волумен | 69 |
Број | 3-4 |
Страна од | 303 |
Страна до | 314 |
Остали радови
Funkcionalna fermentisana kobasica sa inulinom i lanenim uljem „Light-omega“
D. Vasilev, M. Glišić, M. Glišić, V. Teodorović, B. Suvajdžić, S. Vasilev, D. Trbović, Funkcionalna fermentisana kobasica sa inulinom i lanenim uljem „Light-omega“, Mar, 2022
Аутори | Драган Василев, Марија Глишић, Милица Глишић, Владо Теодоровић, Бранко Сувајџић, Саша Василев и Дејана Трбовић |
---|---|
Година | 2022 |