Навигација

проф. др Снежана Булајић

редовни професор
Катедра за хигијену и технологију намирница анималног порекла
062/802 50 35

Предмети

14Д2И05Методе испитивања намирница
14Д2И63Конзервисање намирница биолошким методама
14Д2И67Научне основе интегрисаног система безбедности намирница
14И4О08Основе хигијене намирница анималног порекла
14И5ИО04Хигијена и технологија намирница анималног порекла 1
14И5О03Хигијена и технологија млека
14И6ИО08Хигијена и технологија намирница анималног порекла 4
14И6О05Контрола намирница анималног порекла
14С1И04Састав и особине намирница анималног порекла
14С1И16Методе испитивања намирница анималног порекла

Библиографија

Књиге и библиографије

Higijena i tehnologija mleka

Vera Katić, Snežana Bulajić, Higijena i tehnologija mleka, Fakultet veterinarske medicine Univerziteta u Beogradu, Centar za izdavačku delatnost i promet učila, 2018

АуториВера Катић и Снежана Булајић
Година2018
ИздавачFakultet veterinarske medicine Univerziteta u Beogradu, Centar za izdavačku delatnost i promet učila
ISBN978-86-80446-22-6
broj strana500
Тип књигеуџбеник
Број страна500

Радови у часописима са SCI листе

MALDI-TOF mass spectrometry for the identification of Serbian artisanal cheeses microbiota

T. Ledina, M. Golob, J. Djordjevic, V. Magas, S. Colovic, S. Bulajic, MALDI-TOF mass spectrometry for the identification of Serbian artisanal cheeses microbiota, JOURNAL FUR VERBRAUCHERSCHUTZ UND LEBENSMITTELSICHERHEIT-JOURNAL OF CONSUMER PROTECTION AND FOOD SAFETY, Vol. 13, No. 3, pp. 309 - 314, 2018

АуториТијана Ледина, Majda Golob, Јасна Ђорђевић, Владимир Магаш, Svetlana Colovic и Снежана Булајић
Година2018
ЧасописJOURNAL FUR VERBRAUCHERSCHUTZ UND LEBENSMITTELSICHERHEIT-JOURNAL OF CONSUMER PROTECTION AND FOOD SAFETY
Волумен13
Број3
Страна од309
Страна до314

Tetracycline resistance in lactobacilli isolated from Serbian traditional raw milk cheeses

T. Ledina, P. Mohar-Lorbeg, M. Golob, J. Djordjevic, B. Bogovič-Matijašić, S. Bulajic, Tetracycline resistance in lactobacilli isolated from Serbian traditional raw milk cheeses, JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE, Vol. 55, No. 4, pp. 1426 - 1434, 2018

АуториТијана Ледина, Petra Mohar-Lorbeg, Majda Golob, Јасна Ђорђевић, Bojana Bogovič-Matijašić и Снежана Булајић
Година2018
DOIdoi: 10.1007/s13197-018-3057-6.
ЧасописJOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
Волумен55
Број4
Страна од1426
Страна до1434

Enterotoxin production and antimicrobial susceptibility in Staphylococci isolated from traditional raw milk cheeses in Serbia

S. Bulajic, S. Colovic, D. Misic, J. Djordjevic, R. Savic-Radovanovic, J. Asanin, T. Ledina, Enterotoxin production and antimicrobial susceptibility in Staphylococci isolated from traditional raw milk cheeses in Serbia, JOURNAL OF ENVIRONMENTAL SCIENCE AND HEALTH: PART B, PESTICIDES, FOOD CONTAMINANTS, AND AGRICULTURAL WASTES, Vol. 52, No. 12, pp. 864 - 870, 2017

АуториСнежана Булајић, Svetlana Colovic, Душан Мишић, Јасна Ђорђевић, Радослава Савић-Радовановић, Jelena Asanin и Тијана Ледина
Година2017
DOIDOI: 10.1080/03601234.2017.1361764
ЧасописJOURNAL OF ENVIRONMENTAL SCIENCE AND HEALTH: PART B, PESTICIDES, FOOD CONTAMINANTS, AND AGRICULTURAL WASTES
Волумен52
Број12
Страна од864
Страна до870

Safety evaluation of Sjenica cheese with regard to coagulase-positive staphylococci and antibiotic resistance of Lactic Acid Bacteria and staphylococci

S. Bulajić, Z. Mijačević, T. Ledina, B. Golić, Safety evaluation of Sjenica cheese with regard to coagulase-positive staphylococci and antibiotic resistance of Lactic Acid Bacteria and staphylococci, ACTA VETERINARIA-BEOGRAD, Vol. 65, No. 4, pp. 518 - 537, 2015

АуториСнежана Булајић, Зора Мијачевић, Тијана Ледина и Bojan Golić
Година2015
DOIDOI: 10.1515/acve-2015-0044
ЧасописACTA VETERINARIA-BEOGRAD
Волумен65
Број4
Страна од518
Страна до537

Characterization of antibiotic resistance phenotypes and resistance genes in Enterococcus spp. isolated from cheeses

S. Bulajić, Characterization of antibiotic resistance phenotypes and resistance genes in Enterococcus spp. isolated from cheeses, ARCHIVES OF BIOLOGICAL SCIENCES, Vol. 67, No. 1, pp. 139 - 146, 2015

АуториСнежана Булајић
Година2015
DOI10.2298/ABS140426016B
ЧасописARCHIVES OF BIOLOGICAL SCIENCES
Волумен67
Број1
Страна од139
Страна до146

Antimicrobial susceptibility of lactic acid bacteria isolated from Sombor cheese

S. Bulajić, З. Мијачевић, Antimicrobial susceptibility of lactic acid bacteria isolated from Sombor cheese, ACTA VETERINARIA-BEOGRAD, Vol. 61, No. 2-3, pp. 247 - 258, 2011

АуториСнежана Булајић и Зора Мијачевић
Година2011
DOI10.2298/AVB1103247B
ЧасописACTA VETERINARIA-BEOGRAD
Волумен61
Број2-3
Страна од247
Страна до258

Sensory evaluation and microbiological characterization of autochthonous Somborski cheese

S. Bulajić, З. Мијачевић, Sensory evaluation and microbiological characterization of autochthonous Somborski cheese, ACTA VETERINARIA-BEOGRAD, Vol. 58, No. 5-6, pp. 531 - 541, 2008

АуториСнежана Булајић и Зора Мијачевић
Година2008
DOI10.2298/AVB0806531M
ЧасописACTA VETERINARIA-BEOGRAD
Волумен58
Број5-6
Страна од531
Страна до541

Comparison of spontaneous antibiotic resistance frequency of Salmonella typhimurium growth in glucose amended continuous culture at slow and fast dilution rates

W. Kim, N. Karabasil, С. Булајић, D. Callaway, R. Poole, R. Anderson, J. Nisbet, Comparison of spontaneous antibiotic resistance frequency of Salmonella typhimurium growth in glucose amended continuous culture at slow and fast dilution rates, JOURNAL OF ENVIRONMENTAL SCIENCE AND HEALTH: PART B, PESTICIDES, FOOD CONTAMINANTS, AND AGRICULTURAL WASTES, Vol. 40, No. 3, pp. 475 - 484, 2005

АуториWK Kim, Неђељко Карабасил, Снежана Булајић, Dunkley Callaway, Ricke Poole, Robin Anderson и J Nisbet
Година2005
ЧасописJOURNAL OF ENVIRONMENTAL SCIENCE AND HEALTH: PART B, PESTICIDES, FOOD CONTAMINANTS, AND AGRICULTURAL WASTES
Волумен40
Број3
Страна од475
Страна до484

Toluene mediated oxidative stress and granulo-monocitopoiesis

Т. Божић, Ј. Стевановић, М. Ковачевић - Филиповић, С. Јовић, С. Борозан, З. Мијачевић, М. Кнежевић, S. Bulajić, Toluene mediated oxidative stress and granulo-monocitopoiesis, ACTA VETERINARIA-BEOGRAD, Vol. 53, No. 4, pp. 201 - 210, 2003

АуториТатјана Божић, Јелка Стевановић, Милица Ковачевић-Филиповић, Славољуб Јовић, Сунчица Борозан, Зора Мијачевић, Милијана Кнежевић и Снежана Булајић
Година2003
DOI10.2298/AVB0304201B
ЧасописACTA VETERINARIA-BEOGRAD
Волумен53
Број4
Страна од201
Страна до210

Радови у часописима ван SCI листе

Safety evaluation of enterococci isolated from raw milk and artisanal cheesses made in Slovenia and Serbia

J. Đorđević, T. Ledina, M. Golob, P. Mohar-Lorbeg, A. Čanžek Majhenič, B. Matijašić, S. Bulajić, Safety evaluation of enterococci isolated from raw milk and artisanal cheesses made in Slovenia and Serbia, FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY INTERNATIONAL, pp. 0 - 0, 2022

АуториЈасна Ђорђевић, Тијана Ледина, Majda Golob, Petra Mohar-Lorbeg, Andrea Čanžek Majhenič, Bojana Matijašić и Снежана Булајић
Година2022
DOI10.1177/10820132221117870
ЧасописFOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY INTERNATIONAL
Страна од0
Страна до0

Biopreservation of traditional raw milk cheeses with an emphasis on Serbian artisanal cheeses and their historical production

S. Bulajic, T. Ledina, J. Djordjevic, M. Boskovic, V. Matovic, R. Markovic, M. Baltic, Biopreservation of traditional raw milk cheeses with an emphasis on Serbian artisanal cheeses and their historical production, Meat Technology, Vol. 58, No. 1, pp. 52 - 61, 2017

АуториСнежана Булајић, Тијана Ледина, Јасна Ђорђевић, Marija Boskovic, Violeta Matovic, Радмила Марковић и Милан Балтић
Година2017
ЧасописMeat Technology
Волумен58
Број1
Страна од52
Страна до61