проф. др Снежана Булајић
062/802 50 35 |
Предмети
14Д2И05 | Методе испитивања намирница |
---|---|
14Д2И63 | Конзервисање намирница биолошким методама |
14Д2И67 | Научне основе интегрисаног система безбедности намирница |
14И4О08 | Основе хигијене намирница анималног порекла |
14И5ИО04 | Хигијена и технологија намирница анималног порекла 1 |
14И5О03 | Хигијена и технологија млека |
14И6ИО08 | Хигијена и технологија намирница анималног порекла 4 |
14И6О05 | Контрола намирница анималног порекла |
14С1И04 | Састав и особине намирница анималног порекла |
14С1И16 | Методе испитивања намирница анималног порекла |
Библиографија
Књиге и библиографије
Higijena i tehnologija mleka
Vera Katić, Snežana Bulajić, Higijena i tehnologija mleka, Fakultet veterinarske medicine Univerziteta u Beogradu, Centar za izdavačku delatnost i promet učila, 2018
Аутори | Вера Катић и Снежана Булајић |
---|---|
Година | 2018 |
Издавач | Fakultet veterinarske medicine Univerziteta u Beogradu, Centar za izdavačku delatnost i promet učila |
ISBN | 978-86-80446-22-6 |
broj strana | 500 |
Тип књиге | уџбеник |
Број страна | 500 |
Радови у часописима са SCI листе
MALDI-TOF mass spectrometry for the identification of Serbian artisanal cheeses microbiota
T. Ledina, M. Golob, J. Djordjevic, V. Magas, S. Colovic, S. Bulajic, MALDI-TOF mass spectrometry for the identification of Serbian artisanal cheeses microbiota, JOURNAL FUR VERBRAUCHERSCHUTZ UND LEBENSMITTELSICHERHEIT-JOURNAL OF CONSUMER PROTECTION AND FOOD SAFETY, Vol. 13, No. 3, pp. 309 - 314, 2018
Аутори | Тијана Ледина, Majda Golob, Јасна Ђорђевић, Владимир Магаш, Svetlana Colovic и Снежана Булајић |
---|---|
Година | 2018 |
Часопис | JOURNAL FUR VERBRAUCHERSCHUTZ UND LEBENSMITTELSICHERHEIT-JOURNAL OF CONSUMER PROTECTION AND FOOD SAFETY |
Волумен | 13 |
Број | 3 |
Страна од | 309 |
Страна до | 314 |
Tetracycline resistance in lactobacilli isolated from Serbian traditional raw milk cheeses
T. Ledina, P. Mohar-Lorbeg, M. Golob, J. Djordjevic, B. Bogovič-Matijašić, S. Bulajic, Tetracycline resistance in lactobacilli isolated from Serbian traditional raw milk cheeses, JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE, Vol. 55, No. 4, pp. 1426 - 1434, 2018
Аутори | Тијана Ледина, Petra Mohar-Lorbeg, Majda Golob, Јасна Ђорђевић, Bojana Bogovič-Matijašić и Снежана Булајић |
---|---|
Година | 2018 |
DOI | doi: 10.1007/s13197-018-3057-6. |
Часопис | JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE |
Волумен | 55 |
Број | 4 |
Страна од | 1426 |
Страна до | 1434 |
Enterotoxin production and antimicrobial susceptibility in Staphylococci isolated from traditional raw milk cheeses in Serbia
S. Bulajic, S. Colovic, D. Misic, J. Djordjevic, R. Savic-Radovanovic, J. Asanin, T. Ledina, Enterotoxin production and antimicrobial susceptibility in Staphylococci isolated from traditional raw milk cheeses in Serbia, JOURNAL OF ENVIRONMENTAL SCIENCE AND HEALTH: PART B, PESTICIDES, FOOD CONTAMINANTS, AND AGRICULTURAL WASTES, Vol. 52, No. 12, pp. 864 - 870, 2017
Аутори | Снежана Булајић, Svetlana Colovic, Душан Мишић, Јасна Ђорђевић, Радослава Савић-Радовановић, Jelena Asanin и Тијана Ледина |
---|---|
Година | 2017 |
DOI | DOI: 10.1080/03601234.2017.1361764 |
Часопис | JOURNAL OF ENVIRONMENTAL SCIENCE AND HEALTH: PART B, PESTICIDES, FOOD CONTAMINANTS, AND AGRICULTURAL WASTES |
Волумен | 52 |
Број | 12 |
Страна од | 864 |
Страна до | 870 |
Safety evaluation of Sjenica cheese with regard to coagulase-positive staphylococci and antibiotic resistance of Lactic Acid Bacteria and staphylococci
S. Bulajić, Z. Mijačević, T. Ledina, B. Golić, Safety evaluation of Sjenica cheese with regard to coagulase-positive staphylococci and antibiotic resistance of Lactic Acid Bacteria and staphylococci, ACTA VETERINARIA-BEOGRAD, Vol. 65, No. 4, pp. 518 - 537, 2015
Аутори | Снежана Булајић, Зора Мијачевић, Тијана Ледина и Bojan Golić |
---|---|
Година | 2015 |
DOI | DOI: 10.1515/acve-2015-0044 |
Часопис | ACTA VETERINARIA-BEOGRAD |
Волумен | 65 |
Број | 4 |
Страна од | 518 |
Страна до | 537 |
Characterization of antibiotic resistance phenotypes and resistance genes in Enterococcus spp. isolated from cheeses
S. Bulajić, Characterization of antibiotic resistance phenotypes and resistance genes in Enterococcus spp. isolated from cheeses, ARCHIVES OF BIOLOGICAL SCIENCES, Vol. 67, No. 1, pp. 139 - 146, 2015
Аутори | Снежана Булајић |
---|---|
Година | 2015 |
DOI | 10.2298/ABS140426016B |
Часопис | ARCHIVES OF BIOLOGICAL SCIENCES |
Волумен | 67 |
Број | 1 |
Страна од | 139 |
Страна до | 146 |
Antimicrobial susceptibility of lactic acid bacteria isolated from Sombor cheese
S. Bulajić, З. Мијачевић, Antimicrobial susceptibility of lactic acid bacteria isolated from Sombor cheese, ACTA VETERINARIA-BEOGRAD, Vol. 61, No. 2-3, pp. 247 - 258, 2011
Аутори | Снежана Булајић и Зора Мијачевић |
---|---|
Година | 2011 |
DOI | 10.2298/AVB1103247B |
Часопис | ACTA VETERINARIA-BEOGRAD |
Волумен | 61 |
Број | 2-3 |
Страна од | 247 |
Страна до | 258 |
Sensory evaluation and microbiological characterization of autochthonous Somborski cheese
S. Bulajić, З. Мијачевић, Sensory evaluation and microbiological characterization of autochthonous Somborski cheese, ACTA VETERINARIA-BEOGRAD, Vol. 58, No. 5-6, pp. 531 - 541, 2008
Аутори | Снежана Булајић и Зора Мијачевић |
---|---|
Година | 2008 |
DOI | 10.2298/AVB0806531M |
Часопис | ACTA VETERINARIA-BEOGRAD |
Волумен | 58 |
Број | 5-6 |
Страна од | 531 |
Страна до | 541 |
Comparison of spontaneous antibiotic resistance frequency of Salmonella typhimurium growth in glucose amended continuous culture at slow and fast dilution rates
W. Kim, N. Karabasil, С. Булајић, D. Callaway, R. Poole, R. Anderson, J. Nisbet, Comparison of spontaneous antibiotic resistance frequency of Salmonella typhimurium growth in glucose amended continuous culture at slow and fast dilution rates, JOURNAL OF ENVIRONMENTAL SCIENCE AND HEALTH: PART B, PESTICIDES, FOOD CONTAMINANTS, AND AGRICULTURAL WASTES, Vol. 40, No. 3, pp. 475 - 484, 2005
Аутори | WK Kim, Неђељко Карабасил, Снежана Булајић, Dunkley Callaway, Ricke Poole, Robin Anderson и J Nisbet |
---|---|
Година | 2005 |
Часопис | JOURNAL OF ENVIRONMENTAL SCIENCE AND HEALTH: PART B, PESTICIDES, FOOD CONTAMINANTS, AND AGRICULTURAL WASTES |
Волумен | 40 |
Број | 3 |
Страна од | 475 |
Страна до | 484 |
Toluene mediated oxidative stress and granulo-monocitopoiesis
Т. Божић, Ј. Стевановић, М. Ковачевић - Филиповић, С. Јовић, С. Борозан, З. Мијачевић, М. Кнежевић, S. Bulajić, Toluene mediated oxidative stress and granulo-monocitopoiesis, ACTA VETERINARIA-BEOGRAD, Vol. 53, No. 4, pp. 201 - 210, 2003
Аутори | Татјана Божић, Јелка Стевановић, Милица Ковачевић-Филиповић, Славољуб Јовић, Сунчица Борозан, Зора Мијачевић, Милијана Кнежевић и Снежана Булајић |
---|---|
Година | 2003 |
DOI | 10.2298/AVB0304201B |
Часопис | ACTA VETERINARIA-BEOGRAD |
Волумен | 53 |
Број | 4 |
Страна од | 201 |
Страна до | 210 |
Радови у часописима ван SCI листе
Safety evaluation of enterococci isolated from raw milk and artisanal cheesses made in Slovenia and Serbia
J. Đorđević, T. Ledina, M. Golob, P. Mohar-Lorbeg, A. Čanžek Majhenič, B. Matijašić, S. Bulajić, Safety evaluation of enterococci isolated from raw milk and artisanal cheesses made in Slovenia and Serbia, FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY INTERNATIONAL, pp. 0 - 0, 2022
Аутори | Јасна Ђорђевић, Тијана Ледина, Majda Golob, Petra Mohar-Lorbeg, Andrea Čanžek Majhenič, Bojana Matijašić и Снежана Булајић |
---|---|
Година | 2022 |
DOI | 10.1177/10820132221117870 |
Часопис | FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY INTERNATIONAL |
Страна од | 0 |
Страна до | 0 |
Biopreservation of traditional raw milk cheeses with an emphasis on Serbian artisanal cheeses and their historical production
S. Bulajic, T. Ledina, J. Djordjevic, M. Boskovic, V. Matovic, R. Markovic, M. Baltic, Biopreservation of traditional raw milk cheeses with an emphasis on Serbian artisanal cheeses and their historical production, Meat Technology, Vol. 58, No. 1, pp. 52 - 61, 2017
Аутори | Снежана Булајић, Тијана Ледина, Јасна Ђорђевић, Marija Boskovic, Violeta Matovic, Радмила Марковић и Милан Балтић |
---|---|
Година | 2017 |
Часопис | Meat Technology |
Волумен | 58 |
Број | 1 |
Страна од | 52 |
Страна до | 61 |