доц. др Јасна Ђорђевић
доцент
Катедра за хигијену и технологију намирница анималног порекла
jasna.djordjevic@vet.bg.ac.rs |
jasna.djordjevic@vet.bg.ac.rs |
M. Sinđić, M. Glišić, J. Đorđević, N. Zdravković, R. Savić-Radovanović, M. Baltić, M. Bošković Cabrol, Anti-staphylococcal effect of cinnamaldehyde in milk, ITALIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE, Vol. 33, No. 2, pp. 108 - 115, Jun, 2021
Аутори | Милијана Синђић, Милица Глишић, Јасна Ђорђевић, Немања Здравковић, Радослава Савић-Радовановић, Милан Балтић и Марија Бошковић Каброл |
---|---|
Година | 2021 |
DOI | https://doi.org/10.15586/ijfs.v33i2.1976 |
Часопис | ITALIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE |
Волумен | 33 |
Број | 2 |
Страна од | 108 |
Страна до | 115 |
M. Bošković Cabrol, M. Ristić, K. Šević, J. Đorđević, M. Glišić, N. Glamočlija, M. Baltić, D. Šefer, R. Marković, Einfluss von phytogenen Futtermittelzusätzen auf die Leistung, Schlachtkörpermerkmale, Darmmorphologie und die sensorischen Eigenschaften von Broilern, FLEISCHWIRTSCHAFT, Vol. 10, pp. 98 - 104, 2021
Аутори | Марија Бошковић Каброл, Милан Ристић, Кристина Шевић, Јасна Ђорђевић, Милица Глишић, Наташа Гламочлија, Милан Балтић, Драган Шефер и Радмила Марковић |
---|---|
Година | 2021 |
Часопис | FLEISCHWIRTSCHAFT |
Волумен | 10 |
Страна од | 98 |
Страна до | 104 |
M. Bošković, J. Đorđević, M. Glišić, J. Ćirić, J. Janjić, N. Zdravković, D. Krnjaić, M. Baltić, The effect of oregano (Origanum vulgare) essential oil on four Salmonella serovars and shelf life of refrigerated pork meat packaged under vacuum and modified atmosphere, JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION, Vol. 44, No. 1, pp. 1 - 15, Jan, 2020
Аутори | Марија Бошковић, Јасна Ђорђевић, Милица Глишић, Јелена Ћирић, Јелена Јањић, Немања Здравковић, Дејан Крњаић и Милан Балтић |
---|---|
Година | 2020 |
DOI | https://doi.org/10.1111/jfpp.14311 |
Часопис | JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION |
Волумен | 44 |
Број | 1 |
Страна од | 1 |
Страна до | 15 |
M. Bošković, M. Glišić, J. Đorđević, M. Starčević, N. Glamočlija, V. Đorđević, M. Baltić, Antioxidative activity of thyme (Thymus vulgaris) and oregano (Origanum vulgare) essential oils and their effect on oxidative stability of minced pork packaged under vacuum and modified atmosphere, JOURNAL OF FOOD SCIENCE, Vol. 84, No. 9, pp. 2467 - 2474, Sep, 2019
Аутори | Марија Бошковић, Милица Глишић, Јасна Ђорђевић, Марија Старчевић, Наташа Гламочлија, Весна Ђорђевић и Милан Балтић |
---|---|
Година | 2019 |
DOI | https://doi.org/10.1111/1750-3841.14788 |
Часопис | JOURNAL OF FOOD SCIENCE |
Волумен | 84 |
Број | 9 |
Страна од | 2467 |
Страна до | 2474 |
T. Ledina, P. Mohar-Lorbeg, M. Golob, J. Djordjevic, B. Bogovič-Matijašić, S. Bulajic, Tetracycline resistance in lactobacilli isolated from Serbian traditional raw milk cheeses, JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE, Vol. 55, No. 4, pp. 1426 - 1434, 2018
Аутори | Тијана Ледина, Petra Mohar-Lorbeg, Majda Golob, Јасна Ђорђевић, Bojana Bogovič-Matijašić и Снежана Булајић |
---|---|
Година | 2018 |
DOI | doi: 10.1007/s13197-018-3057-6. |
Часопис | JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE |
Волумен | 55 |
Број | 4 |
Страна од | 1426 |
Страна до | 1434 |
B. Baltić, J. Ćirić, D. Šefer, A. Radovanović, J. Đorđević, M. Glišić, M. Bošković, M. Baltić, V. Đorđević, R. Marković, Effect of dietary supplementation with medium chain fatty acids on growth performance, intestinal histomorphology, lipid profile and intestinal microflora of broiler chickens, SOUTH AFRICAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE, Vol. 48, No. 5, pp. 885 - 896, Dec, 2018
Аутори | Бранислав Балтић, Јелена Ћирић, Драган Шефер, Анита Радовановић, Јасна Ђорђевић, Милица Глишић, Марија Бошковић, Милан Балтић, Весна Ђорђевић и Радмила Марковић |
---|---|
Година | 2018 |
DOI | 10.4314/sajas.v48i5.8 |
Часопис | SOUTH AFRICAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE |
Волумен | 48 |
Број | 5 |
Страна од | 885 |
Страна до | 896 |
T. Ledina, M. Golob, J. Djordjevic, V. Magas, S. Colovic, S. Bulajic, MALDI-TOF mass spectrometry for the identification of Serbian artisanal cheeses microbiota, JOURNAL FUR VERBRAUCHERSCHUTZ UND LEBENSMITTELSICHERHEIT-JOURNAL OF CONSUMER PROTECTION AND FOOD SAFETY, Vol. 13, No. 3, pp. 309 - 314, 2018
Аутори | Тијана Ледина, Majda Golob, Јасна Ђорђевић, Владимир Магаш, Svetlana Colovic и Снежана Булајић |
---|---|
Година | 2018 |
Часопис | JOURNAL FUR VERBRAUCHERSCHUTZ UND LEBENSMITTELSICHERHEIT-JOURNAL OF CONSUMER PROTECTION AND FOOD SAFETY |
Волумен | 13 |
Број | 3 |
Страна од | 309 |
Страна до | 314 |
Jasna Djordjević, Marija Bošković, Marija Starčević, Jelena Ivanović, Nedjeljko Karabasil, Mirjana Dimitrijević, Ivana Branković Lazić, Milan Ž. Baltić, Survival of Salmonella spp. in minced meat packaged under vacuum and modified atmosphere, BRAZILIAN JOURNAL OF MICROBIOLOGY, Vol. 49, No. 3, pp. 607 - 613, 2018
Аутори | Јасна Ђорђевић, Marija Bošković, Marija Starčević, Jelena Ivanović, Неђељко Карабасил, Мирјана Димитријевић, Ivana Branković Lazić и Милан Балтић |
---|---|
Година | 2018 |
DOI | https://doi.org/10.1016/j.bjm.2017.09.009 |
Часопис | BRAZILIAN JOURNAL OF MICROBIOLOGY |
Волумен | 49 |
Број | 3 |
Страна од | 607 |
Страна до | 613 |
L. Makivić, M. Glišić, M. Bošković, J. Đorđević, R. Marković, M. Baltić, D. Šefer, Performances, ileal and cecal microbial populations and histological characteristics in broilers fed diets supplemented with lignocellulose, KAFKAS UNIVERSITESI VETERINER FAKULTESI DERGISI, Vol. 25, No. 1, pp. 83 - 91, Oct, 2018
Аутори | Лазар Макивић, Милица Глишић, Марија Бошковић, Јасна Ђорђевић, Радмила Марковић, Милан Балтић и Драган Шефер |
---|---|
Година | 2018 |
DOI | 10.9775/kvfd.2018.20356 |
Часопис | KAFKAS UNIVERSITESI VETERINER FAKULTESI DERGISI |
Волумен | 25 |
Број | 1 |
Страна од | 83 |
Страна до | 91 |
Suvajdžić B., Teodorović V., Vasilev D., Karabasil N., Dimitrijević M., Đorđević J., Katić V., Detection of icaA and icaD genes of Staphylococcus aureus isolated in case of bovine mastitis, ACTA VETERINARIA-BEOGRAD, Vol. 67, No. 2, pp. 168 - 177, 2017
Аутори | Бранко Сувајџић, Владо Теодоровић, Драган Василев, Неђељко Карабасил, Мирјана Димитријевић, Јасна Ђорђевић и Вера Катић |
---|---|
Година | 2017 |
DOI | 10.1515/acve-2017-0015 |
Часопис | ACTA VETERINARIA-BEOGRAD |
Волумен | 67 |
Број | 2 |
Страна од | 168 |
Страна до | 177 |
Jasna Djordjevic, Marija Boskovic, Marija Dokmanovic, Ivana Brankovic Lazic, Tijana Ledina, Branko Suvajdzic, Milan Ž. Baltic, Vacuum and modified atmosphere packaging effect on enterobacteriaceae behaviour in minced meat, JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION, Vol. 41, No. 2, pp. e12837 - e12837, 2017
Аутори | Јасна Ђорђевић, Marija Bošković, Marija Dokmanović, Ivana Branković Lazić, Тијана Ледина, Бранко Сувајџић и Милан Балтић |
---|---|
Година | 2017 |
Часопис | JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION |
Волумен | 41 |
Број | 2 |
Страна од | e12837 |
Страна до | e12837 |
Marija Boskovic, Jasna Djordjevic, Jelena Ivanovic, Jelena Janjic, Nemanja Zdravkovic, Milica Glisic, Natasa Glamoclija, Branislav Baltic, Vesna Djordjevic, Milan Baltic, Inhibition of Salmonella by thyme essential oil and its effect on microbiological and sensory properties of minced pork meat packaged under vacuum and modified atmosphere, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY, Vol. 258, pp. 58 - 67, 2017
Аутори | Marija Bošković, Јасна Ђорђевић, Jelena Ivanović, Jelena Janjić, Nemanja Zdravković, Milica Glišić, Nataša Glamočlija, Branislav Baltić, Vesna Djordjević и Милан Балтић |
---|---|
Година | 2017 |
DOI | https://doi.org/10.1016/j.ijfoodmicro.2017.07.011 |
Часопис | INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY |
Волумен | 258 |
Страна од | 58 |
Страна до | 67 |
S. Bulajic, S. Colovic, D. Misic, J. Djordjevic, R. Savic-Radovanovic, J. Asanin, T. Ledina, Enterotoxin production and antimicrobial susceptibility in Staphylococci isolated from traditional raw milk cheeses in Serbia, JOURNAL OF ENVIRONMENTAL SCIENCE AND HEALTH: PART B, PESTICIDES, FOOD CONTAMINANTS, AND AGRICULTURAL WASTES, Vol. 52, No. 12, pp. 864 - 870, 2017
Аутори | Снежана Булајић, Svetlana Colovic, Душан Мишић, Јасна Ђорђевић, Радослава Савић-Радовановић, Jelena Asanin и Тијана Ледина |
---|---|
Година | 2017 |
DOI | DOI: 10.1080/03601234.2017.1361764 |
Часопис | JOURNAL OF ENVIRONMENTAL SCIENCE AND HEALTH: PART B, PESTICIDES, FOOD CONTAMINANTS, AND AGRICULTURAL WASTES |
Волумен | 52 |
Број | 12 |
Страна од | 864 |
Страна до | 870 |
M. Bošković, J. Đorđević, J. Ivanović, J. Janjić, N. Zdravković, M. Glišić, N. Glamočlija, B. Baltić, V. Đorđević, M. Baltić, Inhibition of Salmonella by thyme essential oil and its effect on microbiological and sensory properties of minced pork meat packaged under vacuum and modified atmosphere, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY, Vol. 258, pp. 58 - 67, Oct, 2017
Аутори | Марија Бошковић, Јасна Ђорђевић, Јелена Ивановић, Јелена Јањић, Немања Здравковић, Милица Глишић, Наташа Гламочлија, Бранислав Балтић, Весна Ђорђевић и Милан Балтић |
---|---|
Година | 2017 |
DOI | https://doi.org/10.1016/j.ijfoodmicro.2017.07.011 |
Часопис | INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY |
Волумен | 258 |
Страна од | 58 |
Страна до | 67 |
J. Đorđević, M. Bošković, I. Branković Lazić, V. Đorđević, T. Baltić, M. Laudanović, М. Балтић, Changes in spoilage- related robiota of pork and beef minced meat during refrigerated storage under vacuum and modified atmosphere, ROMANIAN BIOTECHNOLOGICAL LETTERS, Vol. 24, No. 4, pp. 658 - 668, 2017
Аутори | Јасна Ђорђевић, Marija Bošković, Ivana Branković Lazić, Vesna Đorđević, Tatjana Baltić, Milica Laudanović и Милан Балтић |
---|---|
Година | 2017 |
DOI | 10.25083/rbl/24.4/658.668 |
Часопис | ROMANIAN BIOTECHNOLOGICAL LETTERS |
Волумен | 24 |
Број | 4 |
Страна од | 658 |
Страна до | 668 |
Đorđević Vesna, Đorđević Jasna, Baltić Ž. Milan, Laudanović Milica, Teodorović Vlado, Bošković Marija, Peurača Mile, Marković Radmila, Effect of sunflower, linseed and soybean meal in pig diet on chemical composition, fatty acid profile of meat and backfat, and its oxidative stability, ACTA VETERINARIA-BEOGRAD, Vol. 66, No. 3, pp. 359 - 372, 2016
Аутори | Vesna Đorđević, Јасна Ђорђевић, Милан Балтић, Milica Laudanović, Владо Теодоровић, Marija Bošković, Mile Peurača и Радмила Марковић |
---|---|
Година | 2016 |
DOI | DOI: 10.1515/acve-2016-0031 |
Часопис | ACTA VETERINARIA-BEOGRAD |
Волумен | 66 |
Број | 3 |
Страна од | 359 |
Страна до | 372 |
N. Čobanović, M. Bošković, D. Vasilev, M. Dimitrijević, N. Parunović, J. Djordjević, N. Karabasil, Effects of various pre-slaughter conditions on pig carcasses and meat quality in a low-input slaughter facility, SOUTH AFRICAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE, Vol. 46, No. 4, pp. 380 - 390, 2016
Аутори | Никола Чобановић, Marija Bošković, Драган Василев, Мирјана Димитријевић, Nenad Parunović, Јасна Ђорђевић и Неђељко Карабасил |
---|---|
Година | 2016 |
DOI | http://dx.doi.org/10.4314/sajas.v46i4.6 |
Часопис | SOUTH AFRICAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE |
Волумен | 46 |
Број | 4 |
Страна од | 380 |
Страна до | 390 |
Dokmanović Marija, Baltić Ž. Milan, Marković Radmila, Bošković Marija, Lončina Jasna, Glamočlija Nataša, Đorđević Mirjana, Relationships among pre-slaughter stress, rigor mortis, blood lactate, and meat carcass quality in pigs, ACTA VETERINARIA-BEOGRAD, Vol. 64, No. 1, pp. 124 - 137, 2014
Аутори | Marija Dokmanović, Милан Балтић, Радмила Марковић, Marija Bošković, Јасна Ђорђевић, Nataša Glamočlija и Mirjana Đorđević |
---|---|
Година | 2014 |
DOI | DOI: 10.2478/acve-2014-0013 |
Часопис | ACTA VETERINARIA-BEOGRAD |
Волумен | 64 |
Број | 1 |
Страна од | 124 |
Страна до | 137 |
J. Đorđević, B. Baltić, M. Glišić, M. Bošković, D. Šefer, S. Radulović, A. Radovanović, D. Perić, M. Peurača, R. Marković, Advantages of sodium butyrate in weaned piglet diet, ANIMAL NUTRITION AND FEED TECHNOLOGY, Vol. 22, pp. 245 - 259, 2022
Аутори | Јасна Ђорђевић, Бранислав Балтић, Милица Глишић, Марија Бошковић, Драган Шефер, Стамен Радуловић, Анита Радовановић, Дејан Перић, Миле Пеурача и Радмила Марковић |
---|---|
Година | 2022 |
DOI | 10.5958/0974-181X.2022.00020.8 |
Часопис | ANIMAL NUTRITION AND FEED TECHNOLOGY |
Волумен | 22 |
Страна од | 245 |
Страна до | 259 |
J. Đorđević, T. Ledina, M. Golob, P. Mohar-Lorbeg, A. Čanžek Majhenič, B. Matijašić, S. Bulajić, Safety evaluation of enterococci isolated from raw milk and artisanal cheesses made in Slovenia and Serbia, FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY INTERNATIONAL, pp. 0 - 0, 2022
Аутори | Јасна Ђорђевић, Тијана Ледина, Majda Golob, Petra Mohar-Lorbeg, Andrea Čanžek Majhenič, Bojana Matijašić и Снежана Булајић |
---|---|
Година | 2022 |
DOI | 10.1177/10820132221117870 |
Часопис | FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY INTERNATIONAL |
Страна од | 0 |
Страна до | 0 |
S. Bulajic, T. Ledina, J. Djordjevic, M. Boskovic, V. Matovic, R. Markovic, M. Baltic, Biopreservation of traditional raw milk cheeses with an emphasis on Serbian artisanal cheeses and their historical production, Meat Technology, Vol. 58, No. 1, pp. 52 - 61, 2017
Аутори | Снежана Булајић, Тијана Ледина, Јасна Ђорђевић, Marija Boskovic, Violeta Matovic, Радмила Марковић и Милан Балтић |
---|---|
Година | 2017 |
Часопис | Meat Technology |
Волумен | 58 |
Број | 1 |
Страна од | 52 |
Страна до | 61 |
N. Glamočlija, M. Glišić, M. Bošković, J. Đorđević, R. Marković, D. Šefer, M. Baltić, The impact of triticale diet on production characteristics and meat quality in pigs, Meat technology, Vol. 58, No. 2, pp. 73 - 79, 2017
Аутори | Наташа Гламочлија, Милица Глишић, Марија Бошковић, Јасна Ђорђевић, Радмила Марковић, Драган Шефер и Милан Балтић |
---|---|
Година | 2017 |
Часопис | Meat technology |
Волумен | 58 |
Број | 2 |
Страна од | 73 |
Страна до | 79 |
J. Ćirić, D. Prvulović, M. Glišić, M. Bošković, D. Šefer, J. Đorđević, M. Baltić, R. Marković, Effect of different sodium butyrate levels in weaned pig diet on the antioxidant capacity of selected organs, Meat technology, Vol. 58, No. 2, pp. 80 - 87, Dec, 2017
Аутори | Јелена Ћирић, Дејан Првуловић, Милица Глишић, Марија Бошковић, Драган Шефер, Јасна Ђорђевић, Милан Балтић и Радмила Марковић |
---|---|
Година | 2017 |
Часопис | Meat technology |
Волумен | 58 |
Број | 2 |
Страна од | 80 |
Страна до | 87 |
N. Glamočlija, M. Starčević, R. Marković, J. Đorđević, M. Baltić, M. Glišić, M. Bošković, Ispitivanje mesnatosti trupova brojlera, Veterinarski žurnal Republike Srpske, Vol. 16, No. 1, pp. 39 - 48, 2016
Аутори | Наташа Гламочлија, Марија Старчевић, Радмила Марковић, Јасна Ђорђевић, Милан Балтић, Милица Глишић и Марија Бошковић |
---|---|
Година | 2016 |
DOI | https://doi.org/10.7251/VETJ1601039G |
Часопис | Veterinarski žurnal Republike Srpske |
Волумен | 16 |
Број | 1 |
Страна од | 39 |
Страна до | 48 |
M. Baltić, M. Glišić, J. Janjić, R. Marković, M. Bošković, M. Dokmanović, J. Đorđević, Značaj informisanja potrošača pri izboru namirnica, Veterinarski žurnal Republike Srpske, Vol. 15, No. 1, pp. 22 - 40, 2015
Аутори | Милан Балтић, Милица Глишић, Јелена Јањић, Радмила Марковић, Марија Бошковић, Марија Докмановић и Јасна Ђорђевић |
---|---|
Година | 2015 |
DOI | https://doi.org/10.7251/VETJ1502022B |
Часопис | Veterinarski žurnal Republike Srpske |
Волумен | 15 |
Број | 1 |
Страна од | 22 |
Страна до | 40 |
M. Bošković, M. Glišić, J. Đorđević, M. Baltić, Nanotechnology and Plant Extracts as a Future Control Strategy for Meat and Milk Products, Plant Nanobionics. Nanotechnology in the Life Sciences, pp. 201 - 253, Springer, Cham, Switzerland, May, 2019
Аутори | Марија Бошковић, Милица Глишић, Јасна Ђорђевић и Милан Балтић |
---|---|
Година | 2019 |
Издавач | Springer, Cham |
ISSN/ISBN | 978-3-030-12495-3 |
DOI | https://doi.org/10.1007/978-3-030-12496-0_10 |
Страна од | 201 |
Страна до | 253 |