Навигација

др Јасна Ђорђевић

асистент доктор наука
Катедра за хигијену и технологију намирница анималног порекла

Предмети

14И4О08Основе хигијене намирница анималног порекла
14И5ИО04Хигијена и технологија намирница анималног порекла 1
14И5О03Хигијена и технологија млека
14И6О05Контрола намирница анималног порекла

Библиографија

Радови у часописима са SCI листе

Survival of Salmonella spp. in minced meat packaged under vacuum and modified atmosphere

Jasna Djordjević, Marija Bošković, Marija Starčević, Jelena Ivanović, Nedjeljko Karabasil, Mirjana Dimitrijević, Ivana Branković Lazić, Milan Ž. Baltić, Survival of Salmonella spp. in minced meat packaged under vacuum and modified atmosphere, BRAZILIAN JOURNAL OF MICROBIOLOGY, Vol. 49, No. 3, pp. 607 - 613, 2018

АуториЈасна Ђорђевић, Marija Bošković, Marija Starčević, Jelena Ivanović, Неђељко Карабасил, Мирјана Димитријевић, Ivana Branković Lazić и Милан Балтић
Година2018
DOIhttps://doi.org/10.1016/j.bjm.2017.09.009
ЧасописBRAZILIAN JOURNAL OF MICROBIOLOGY
Волумен49
Број3
Страна од607
Страна до613

MALDI-TOF mass spectrometry for the identification of Serbian artisanal cheeses microbiota

T. Ledina, M. Golob, J. Djordjevic, V. Magas, S. Colovic, S. Bulajic, MALDI-TOF mass spectrometry for the identification of Serbian artisanal cheeses microbiota, JOURNAL FUR VERBRAUCHERSCHUTZ UND LEBENSMITTELSICHERHEIT-JOURNAL OF CONSUMER PROTECTION AND FOOD SAFETY, Vol. 13, No. 3, pp. 309 - 314, 2018

АуториТијана Ледина, Majda Golob, Јасна Ђорђевић, Владимир Магаш, Svetlana Colovic и Снежана Булајић
Година2018
ЧасописJOURNAL FUR VERBRAUCHERSCHUTZ UND LEBENSMITTELSICHERHEIT-JOURNAL OF CONSUMER PROTECTION AND FOOD SAFETY
Волумен13
Број3
Страна од309
Страна до314

Tetracycline resistance in lactobacilli isolated from Serbian traditional raw milk cheeses

T. Ledina, P. Mohar-Lorbeg, M. Golob, J. Djordjevic, B. Bogovič-Matijašić, S. Bulajic, Tetracycline resistance in lactobacilli isolated from Serbian traditional raw milk cheeses, JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE, Vol. 55, No. 4, pp. 1426 - 1434, 2018

АуториТијана Ледина, Petra Mohar-Lorbeg, Majda Golob, Јасна Ђорђевић, Bojana Bogovič-Matijašić и Снежана Булајић
Година2018
DOIdoi: 10.1007/s13197-018-3057-6.
ЧасописJOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
Волумен55
Број4
Страна од1426
Страна до1434

Vacuum and modified atmosphere packaging effect on enterobacteriaceae behaviour in minced meat

Jasna Djordjevic, Marija Boskovic, Marija Dokmanovic, Ivana Brankovic Lazic, Tijana Ledina, Branko Suvajdzic, Milan Ž. Baltic, Vacuum and modified atmosphere packaging effect on enterobacteriaceae behaviour in minced meat, JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION, Vol. 41, No. 2, pp. e12837 - e12837, 2017

АуториЈасна Ђорђевић, Marija Bošković, Marija Dokmanović, Ivana Branković Lazić, Тијана Ледина, Бранко Сувајџић и Милан Балтић
Година2017
ЧасописJOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
Волумен41
Број2
Страна одe12837
Страна доe12837

Inhibition of Salmonella by thyme essential oil and its effect on microbiological and sensory properties of minced pork meat packaged under vacuum and modified atmosphere

Marija Boskovic, Jasna Djordjevic, Jelena Ivanovic, Jelena Janjic, Nemanja Zdravkovic, Milica Glisic, Natasa Glamoclija, Branislav Baltic, Vesna Djordjevic, Milan Baltic, Inhibition of Salmonella by thyme essential oil and its effect on microbiological and sensory properties of minced pork meat packaged under vacuum and modified atmosphere, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY, Vol. 258, pp. 58 - 67, 2017

АуториMarija Bošković, Јасна Ђорђевић, Jelena Ivanović, Jelena Janjić, Nemanja Zdravković, Milica Glišić, Nataša Glamočlija, Branislav Baltić, Vesna Djordjević и Милан Балтић
Година2017
DOIhttps://doi.org/10.1016/j.ijfoodmicro.2017.07.011
ЧасописINTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY
Волумен258
Страна од58
Страна до67

Enterotoxin production and antimicrobial susceptibility in Staphylococci isolated from traditional raw milk cheeses in Serbia

S. Bulajic, S. Colovic, D. Misic, J. Djordjevic, R. Savic-Radovanovic, J. Asanin, T. Ledina, Enterotoxin production and antimicrobial susceptibility in Staphylococci isolated from traditional raw milk cheeses in Serbia, JOURNAL OF ENVIRONMENTAL SCIENCE AND HEALTH: PART B, PESTICIDES, FOOD CONTAMINANTS, AND AGRICULTURAL WASTES, Vol. 52, No. 12, pp. 864 - 870, 2017

АуториСнежана Булајић, Svetlana Colovic, Душан Мишић, Јасна Ђорђевић, Радослава Савић-Радовановић, Jelena Asanin и Тијана Ледина
Година2017
DOIDOI: 10.1080/03601234.2017.1361764
ЧасописJOURNAL OF ENVIRONMENTAL SCIENCE AND HEALTH: PART B, PESTICIDES, FOOD CONTAMINANTS, AND AGRICULTURAL WASTES
Волумен52
Број12
Страна од864
Страна до870

Effects of various pre-slaughter conditions on pig carcasses and meat quality in a low-input slaughter facility

N. Čobanović, M. Bošković, D. Vasilev, M. Dimitrijević, N. Parunović, J. Djordjević, N. Karabasil, Effects of various pre-slaughter conditions on pig carcasses and meat quality in a low-input slaughter facility, SOUTH AFRICAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE, Vol. 46, No. 4, pp. 380 - 390, 2016

АуториНикола Чобановић, Marija Bošković, Драган Василев, Мирјана Димитријевић, Nenad Parunović, Јасна Ђорђевић и Неђељко Карабасил
Година2016
DOIhttp://dx.doi.org/10.4314/sajas.v46i4.6
ЧасописSOUTH AFRICAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE
Волумен46
Број4
Страна од380
Страна до390

Effect of sunflower, linseed and soybean meal in pig diet on chemical composition, fatty acid profile of meat and backfat, and its oxidative stability

Đorđević Vesna, Đorđević Jasna, Baltić Ž. Milan, Laudanović Milica, Teodorović Vlado, Bošković Marija, Peurača Mile, Marković Radmila, Effect of sunflower, linseed and soybean meal in pig diet on chemical composition, fatty acid profile of meat and backfat, and its oxidative stability, ACTA VETERINARIA-BEOGRAD, Vol. 66, No. 3, pp. 359 - 372, 2016

АуториVesna Đorđević, Јасна Ђорђевић, Милан Балтић, Milica Laudanović, Владо Теодоровић, Marija Bošković, Mile Peurača и Радмила Марковић
Година2016
DOIDOI: 10.1515/acve-2016-0031
ЧасописACTA VETERINARIA-BEOGRAD
Волумен66
Број3
Страна од359
Страна до372

Relationships among pre-slaughter stress, rigor mortis, blood lactate, and meat carcass quality in pigs

Dokmanović Marija, Baltić Ž. Milan, Marković Radmila, Bošković Marija, Lončina Jasna, Glamočlija Nataša, Đorđević Mirjana, Relationships among pre-slaughter stress, rigor mortis, blood lactate, and meat carcass quality in pigs, ACTA VETERINARIA-BEOGRAD, Vol. 64, No. 1, pp. 124 - 137, 2014

АуториMarija Dokmanović, Милан Балтић, Радмила Марковић, Marija Bošković, Јасна Ђорђевић, Nataša Glamočlija и Mirjana Đorđević
Година2014
DOIDOI: 10.2478/acve-2014-0013
ЧасописACTA VETERINARIA-BEOGRAD
Волумен64
Број1
Страна од124
Страна до137

Радови у часописима ван SCI листе

Biopreservation of traditional raw milk cheeses with an emphasis on Serbian artisanal cheeses and their historical production

S. Bulajic, T. Ledina, J. Djordjevic, M. Boskovic, V. Matovic, R. Markovic, M. Baltic, Biopreservation of traditional raw milk cheeses with an emphasis on Serbian artisanal cheeses and their historical production, Meat Technology, Vol. 58, No. 1, pp. 52 - 61, 2017

АуториСнежана Булајић, Тијана Ледина, Јасна Ђорђевић, Marija Boskovic, Violeta Matovic, Радмила Марковић и Милан Балтић
Година2017
ЧасописMeat Technology
Волумен58
Број1
Страна од52
Страна до61