Навигација

проф. др Радослава Савић-Радовановић

ванредни професор
Катедра за хигијену и технологију намирница анималног порекла
062/803 84 16

Предмети

14И4О08Основе хигијене намирница анималног порекла
14И5ИО04Хигијена и технологија намирница анималног порекла 1
14И5О03Хигијена и технологија млека
14И6О05Контрола намирница анималног порекла
14С1И15Безбедност намирница анималног порекла
14С1И16Методе испитивања намирница анималног порекла

Библиографија

Књиге и библиографије

Kontrola namirnica animalnog porekla - Praktikum

Н. Карабасил, Р. Савић-Радовановић, S. Stajković, N. Čobanović, Б. Сувајџић, Kontrola namirnica animalnog porekla - Praktikum, Univerzitet u Beogradu, Fakultet veterinarske medicine, Centar za izdavačku delatnost i promet učila, 2020

АуториНеђељко Карабасил, Радослава Савић-Радовановић, Silvana Stajković, Никола Чобановић и Бранко Сувајџић
Година2020
ИздавачUniverzitet u Beogradu, Fakultet veterinarske medicine, Centar za izdavačku delatnost i promet učila
ISBN978-86-80446-33-2
broj strana169
Тип књигепомоћни уџбеник
Број страна169

Радови у часописима са SCI листе

Anti-staphylococcal effect of cinnamaldehyde in milk

M. Sinđić, M. Glišić, J. Đorđević, N. Zdravković, R. Savić-Radovanović, M. Baltić, M. Bošković Cabrol, Anti-staphylococcal effect of cinnamaldehyde in milk, ITALIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE, Vol. 33, No. 2, pp. 108 - 115, Jun, 2021

АуториМилијана Синђић, Милица Глишић, Јасна Ђорђевић, Немања Здравковић, Радослава Савић-Радовановић, Милан Балтић и Марија Бошковић Каброл
Година2021
DOIhttps://doi.org/10.15586/ijfs.v33i2.1976
ЧасописITALIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE
Волумен33
Број2
Страна од108
Страна до115

Enterotoxin production and antimicrobial susceptibility in Staphylococci isolated from traditional raw milk cheeses in Serbia

S. Bulajic, S. Colovic, D. Misic, J. Djordjevic, R. Savic-Radovanovic, J. Asanin, T. Ledina, Enterotoxin production and antimicrobial susceptibility in Staphylococci isolated from traditional raw milk cheeses in Serbia, JOURNAL OF ENVIRONMENTAL SCIENCE AND HEALTH: PART B, PESTICIDES, FOOD CONTAMINANTS, AND AGRICULTURAL WASTES, Vol. 52, No. 12, pp. 864 - 870, 2017

АуториСнежана Булајић, Svetlana Colovic, Душан Мишић, Јасна Ђорђевић, Радослава Савић-Радовановић, Jelena Asanin и Тијана Ледина
Година2017
DOIDOI: 10.1080/03601234.2017.1361764
ЧасописJOURNAL OF ENVIRONMENTAL SCIENCE AND HEALTH: PART B, PESTICIDES, FOOD CONTAMINANTS, AND AGRICULTURAL WASTES
Волумен52
Број12
Страна од864
Страна до870

Behavior of Salmonella typhimurium in pork minced meat and pork skin at different storage temperatures.

N. Karabasil, В. Теодоровић, М. Димитријевић, N. Pavlićević, J. Kureljušić, С. Ђурић, I. Sočo, Р. Савић-Радовановић, Behavior of Salmonella typhimurium in pork minced meat and pork skin at different storage temperatures., ACTA VETERINARIA-BEOGRAD, Vol. 63, No. 5-6, pp. 655 - 663, 2013

АуториНеђељко Карабасил, Владо Теодоровић, Мирјана Димитријевић, Nataša Pavlićević, Jasna Kureljušić, Споменка Ђурић, Ivan Sočo и Радослава Савић-Радовановић
Година2013
ЧасописACTA VETERINARIA-BEOGRAD
Волумен63
Број5-6
Страна од655
Страна до663