др Милица Глишић
научни сарадник
Катедра за хигијену и технологију намирница анималног порекла
milica.glisic@online.vet.bg.ac.rs | |
glisic.mica@gmail.com |
milica.glisic@online.vet.bg.ac.rs | |
glisic.mica@gmail.com |
M. Sinđić, M. Glišić, J. Đorđević, N. Zdravković, R. Savić-Radovanović, M. Baltić, M. Bošković Cabrol, Anti-staphylococcal effect of cinnamaldehyde in milk, ITALIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE, Vol. 33, No. 2, pp. 108 - 115, Jun, 2021
Аутори | Милијана Синђић, Милица Глишић, Јасна Лончина, Немања Здравковић, Радослава Савић-Радовановић, Милан Балтић и Марија Бошковић Каброл |
---|---|
Година | 2021 |
DOI | https://doi.org/10.15586/ijfs.v33i2.1976 |
Часопис | ITALIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE |
Волумен | 33 |
Број | 2 |
Страна од | 108 |
Страна до | 115 |
M. Bošković Cabrol, M. Ristić, K. Šević, J. Đorđević, M. Glišić, N. Glamočlija, M. Baltić, D. Šefer, R. Marković, Einfluss von phytogenen Futtermittelzusätzen auf die Leistung, Schlachtkörpermerkmale, Darmmorphologie und die sensorischen Eigenschaften von Broilern, FLEISCHWIRTSCHAFT, Vol. 10, pp. 98 - 104, 2021
Аутори | Марија Бошковић Каброл, Милан Ристић, Кристина Шевић, Јасна Лончина, Милица Глишић, Наташа Гламочлија, Милан Балтић, Драган Шефер и Радмила Марковић |
---|---|
Година | 2021 |
Часопис | FLEISCHWIRTSCHAFT |
Волумен | 10 |
Страна од | 98 |
Страна до | 104 |
I. Nastasijević, J. Schmidt, M. Bošković, M. Glišić, N. Kalchayanand, S. Shackelford, T. Wheeler, M. Koohmaraie, J. Bosilevac, Seasonal Prevalence of Shiga Toxin-Producing Escherichia coli on Pork Carcasses for Three Steps of the Harvest Process at Two Commercial Processing Plants in the United States, APPLIED AND ENVIRONMENTAL MICROBIOLOGY, Vol. 87, No. 1, pp. 1 - 15, Jan, 2021
Аутори | Иван Настасијевић, John Schmidt, Марија Бошковић, Милица Глишић, Norasak Kalchayanand, Steven Shackelford, Tommy Wheeler, Mohammad Koohmaraie и Joseph Bosilevac |
---|---|
Година | 2021 |
DOI | https://doi.org/10.1128/AEM.01711-20 |
Часопис | APPLIED AND ENVIRONMENTAL MICROBIOLOGY |
Волумен | 87 |
Број | 1 |
Страна од | 1 |
Страна до | 15 |
M. Bošković, J. Đorđević, M. Glišić, J. Ćirić, J. Janjić, N. Zdravković, D. Krnjaić, M. Baltić, The effect of oregano (Origanum vulgare) essential oil on four Salmonella serovars and shelf life of refrigerated pork meat packaged under vacuum and modified atmosphere, JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION, Vol. 44, No. 1, pp. 1 - 15, Jan, 2020
Аутори | Марија Бошковић, Јасна Лончина, Милица Глишић, Јелена Ћирић, Јелена Јањић, Немања Здравковић, Дејан Крњаић и Милан Балтић |
---|---|
Година | 2020 |
DOI | https://doi.org/10.1111/jfpp.14311 |
Часопис | JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION |
Волумен | 44 |
Број | 1 |
Страна од | 1 |
Страна до | 15 |
I. Nastasijević, F. Proscia, M. Bošković, M. Glišić, B. Blagojević, S. Sorgentone, A. Kirbis, M. Ferri, The European Union control strategy for Campylobacter spp. in the broiler meat chain, Journal of Food Safety, Vol. 40, No. 5, pp. 1 - 22, May, 2020
Аутори | Иван Настасијевић, Francesco Proscia, Марија Бошковић, Милица Глишић, Бојан Благојевић, Simona Sorgentone, Andrej Kirbis и Maurizio Ferri |
---|---|
Година | 2020 |
DOI | https://doi.org/10.1111/jfs.12819 |
Часопис | Journal of Food Safety |
Волумен | 40 |
Број | 5 |
Страна од | 1 |
Страна до | 22 |
V. Drašković, Z. Stanimirović, M. Glišić, J. Bošnjak-Neumuller, R. Teodorović, V. Teodorović, V. Kukolj, The effects of a phytogenic additive on the histomorphometric characteristics of the intestines in weaned pigs with a subclinical natural infection with Lawsonia intracellularis, ACTA VETERINARIA-BEOGRAD, Vol. 70, No. 1, pp. 81 - 91, Mar, 2020
Аутори | Владимир Драшковић, Зоран Станимировић, Милица Глишић, Jasna Bošnjak-Neumuller, Радислава Теодоровић, Владо Теодоровић и Владимир Кукољ |
---|---|
Година | 2020 |
DOI | https://doi.org/10.2478/acve-2020-0006 |
Часопис | ACTA VETERINARIA-BEOGRAD |
Волумен | 70 |
Број | 1 |
Страна од | 81 |
Страна до | 91 |
M. Glišić, M. Bošković, M. Baltić, D. Šefer, A. Radovanović, V. Đorđević, M. Rašeta, R. Marković, Performance, intestinal histomorphology and bone composition of broiler chickens fed diets supplemented with genistein, SOUTH AFRICAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE, Vol. 50, No. 2, pp. 241 - 252, Apr, 2020
Аутори | Милица Глишић, Марија Бошковић, Милан Балтић, Драган Шефер, Анита Радовановић, Весна Ђорђевић, Младен Рашета и Радмила Марковић |
---|---|
Година | 2020 |
DOI | http://dx.doi.org/10.4314/sajas.v50i2.7 |
Часопис | SOUTH AFRICAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE |
Волумен | 50 |
Број | 2 |
Страна од | 241 |
Страна до | 252 |
M. Bošković, M. Glišić, J. Đorđević, M. Starčević, N. Glamočlija, V. Đorđević, M. Baltić, Antioxidative activity of thyme (Thymus vulgaris) and oregano (Origanum vulgare) essential oils and their effect on oxidative stability of minced pork packaged under vacuum and modified atmosphere, JOURNAL OF FOOD SCIENCE, Vol. 84, No. 9, pp. 2467 - 2474, Sep, 2019
Аутори | Марија Бошковић, Милица Глишић, Јасна Лончина, Марија Старчевић, Наташа Гламочлија, Весна Ђорђевић и Милан Балтић |
---|---|
Година | 2019 |
DOI | https://doi.org/10.1111/1750-3841.14788 |
Часопис | JOURNAL OF FOOD SCIENCE |
Волумен | 84 |
Број | 9 |
Страна од | 2467 |
Страна до | 2474 |
M. Glišić, M. Baltić, M. Glišić, D. Trbović, M. Jokanović, N. Parunivić, M. Dimitrijević, B. Suvajdžić, M. Bošković, D. Vasilev, Inulin-based emulsion-filled gel as a fat replacer in prebiotic- and PUFA-enriched dry fermented sausages, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, Vol. 54, No. 3, pp. 787 - 797, Mar, 2019
Аутори | Марија Глишић, Милан Балтић, Милица Глишић, Дејана Трбовић, Марија Јокановић, Ненад Парунивић, Мирјана Димитријевић, Бранко Сувајџић, Марија Бошковић и Драган Василев |
---|---|
Година | 2019 |
DOI | https://doi.org/10.1111/ijfs.13996 |
Часопис | INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY |
Волумен | 54 |
Број | 3 |
Страна од | 787 |
Страна до | 797 |
B. Baltić, J. Ćirić, D. Šefer, A. Radovanović, J. Đorđević, M. Glišić, M. Bošković, M. Baltić, V. Đorđević, R. Marković, Effect of dietary supplementation with medium chain fatty acids on growth performance, intestinal histomorphology, lipid profile and intestinal microflora of broiler chickens, SOUTH AFRICAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE, Vol. 48, No. 5, pp. 885 - 896, Dec, 2018
Аутори | Бранислав Балтић, Јелена Ћирић, Драган Шефер, Анита Радовановић, Јасна Лончина, Милица Глишић, Марија Бошковић, Милан Балтић, Весна Ђорђевић и Радмила Марковић |
---|---|
Година | 2018 |
DOI | 10.4314/sajas.v48i5.8 |
Часопис | SOUTH AFRICAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE |
Волумен | 48 |
Број | 5 |
Страна од | 885 |
Страна до | 896 |
L. Makivić, M. Glišić, M. Bošković, J. Đorđević, R. Marković, M. Baltić, D. Šefer, Performances, ileal and cecal microbial populations and histological characteristics in broilers fed diets supplemented with lignocellulose, KAFKAS UNIVERSITESI VETERINER FAKULTESI DERGISI, Vol. 25, No. 1, pp. 83 - 91, Oct, 2018
Аутори | Лазар Макивић, Милица Глишић, Марија Бошковић, Јасна Лончина, Радмила Марковић, Милан Балтић и Драган Шефер |
---|---|
Година | 2018 |
DOI | 10.9775/kvfd.2018.20356 |
Часопис | KAFKAS UNIVERSITESI VETERINER FAKULTESI DERGISI |
Волумен | 25 |
Број | 1 |
Страна од | 83 |
Страна до | 91 |
J. Babić, S. Vidaković, M. Bošković, M. Glišić, B. Kartalović, S. Škaljac, A. Nikolić, M. Ćirković, V. Teodorović, Content of Polycyclic Aromatic Hydrocarbons in Smoked Common Carp (Cyprinus Carpio) in Direct Conditions Using Different Filters vs Indirect Conditions, POLYCYCLIC AROMATIC COMPOUNDS, Vol. 40, No. 3, pp. 889 - 897, Oct, 2018
Аутори | Јелена Бабић, Сузана Видаковић, Марија Бошковић, Милица Глишић, Бранкица Карталовић, Снежана Шкаљац, Александра Николић, Мирослав Ћирковић и Владо Теодоровић |
---|---|
Година | 2018 |
DOI | https://doi.org/10.1080/10406638.2018.1506991 |
Часопис | POLYCYCLIC AROMATIC COMPOUNDS |
Волумен | 40 |
Број | 3 |
Страна од | 889 |
Страна до | 897 |
M. Bošković, J. Đorđević, J. Ivanović, J. Janjić, N. Zdravković, M. Glišić, N. Glamočlija, B. Baltić, V. Đorđević, M. Baltić, Inhibition of Salmonella by thyme essential oil and its effect on microbiological and sensory properties of minced pork meat packaged under vacuum and modified atmosphere, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY, Vol. 258, pp. 58 - 67, Oct, 2017
Аутори | Марија Бошковић, Јасна Лончина, Јелена Ивановић, Јелена Јањић, Немања Здравковић, Милица Глишић, Наташа Гламочлија, Бранислав Балтић, Весна Ђорђевић и Милан Балтић |
---|---|
Година | 2017 |
DOI | https://doi.org/10.1016/j.ijfoodmicro.2017.07.011 |
Часопис | INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY |
Волумен | 258 |
Страна од | 58 |
Страна до | 67 |
A. Rajčić, M. Bošković Cabrol, М. Глишић, N. Čobanović, V. Tomović, M. Laudanović, С. Нешић, Pathomorphological and meat quality alterations connected with wooden breast in broiler chickens of different genotypes and slaughter ages, ACTA VETERINARIA-BEOGRAD, Vol. 74, No. 2, pp. 183 - 209, Jun, 2024
Аутори | Antonija Rajčić, Marija Bošković Cabrol, Милица Глишић, Никола Чобановић, Vladimir Tomović, Milica Laudanović и Слађан Нешић |
---|---|
Година | 2024 |
DOI | 0.2478/acve-2024-0013 |
Часопис | ACTA VETERINARIA-BEOGRAD |
Волумен | 74 |
Број | 2 |
Страна од | 183 |
Страна до | 209 |
M. Bošković Cabrol, M. Glišić, M. Baltić, D. Jovanović, Č. Silađi, S. Simunović, I. Tomašević, A. Raymundo, White and honey Chlorella vulgaris: Sustainable ingredients with the potential to improve nutritional value of pork frankfurters without compromising quality, MEAT SCIENCE, Vol. 198, pp. 1 - 18, Jan, 2023
Аутори | Марија Бошковић Каброл, Милица Глишић, Милан Балтић, Драгољуб Јовановић, Чаба Силађи, Стефан Симуновић, Игор Томашевић и Anabela Raymundo |
---|---|
Година | 2023 |
DOI | https://doi.org/10.1016/j.meatsci.2023.109123 |
Часопис | MEAT SCIENCE |
Волумен | 198 |
Страна од | 1 |
Страна до | 18 |
M. Glišić, М. Бошковић Каброл, Н. Чобановић, М. Балтић, Ј. Вранешевић, С. Самарџић, З. Максимовић, Antimicrobial activity of ethanolic extracts from wheat, sunflower and maize crop residues, ARHIV VETERINARSKE MEDICINE, Vol. 16, No. 1, pp. 53 - 67, Jun, 2023
Аутори | Милица Глишић, Марија Бошковић Каброл, Никола Чобановић, Милан Балтић, Јелена Вранешевић, Стеван Самарџић и Зоран Максимовић |
---|---|
Година | 2023 |
DOI | https://doi.org/10.46784/e-avm.v16i1.315 |
Часопис | ARHIV VETERINARSKE MEDICINE |
Волумен | 16 |
Број | 1 |
Страна од | 53 |
Страна до | 67 |
I. Nastasijević, M. Glišić, M. Milijašević, S. Janković, R. Mitrović, J. Babić Milijašević, M. Bošković Cabrol, Biosecurity and lairage time versus pork meat quality traits in a farm-abattoir continuum, Animals (Basel), Vol. 12, No. 23, pp. 1 - 20, Dec, 2022
Аутори | Иван Настасијевић, Милица Глишић, Милан Милијашевић, Саша Јанковић, Радмила Митровић, Јелена Бабић Милијашевић и Марија Бошковић Каброл |
---|---|
Година | 2022 |
DOI | https://doi.org/10.1016/j.meatsci.2023.109123 |
Часопис | Animals (Basel) |
Волумен | 12 |
Број | 23 |
Страна од | 1 |
Страна до | 20 |
J. Đorđević, B. Baltić, M. Glišić, M. Bošković, D. Šefer, S. Radulović, A. Radovanović, D. Perić, M. Peurača, R. Marković, Advantages of sodium butyrate in weaned piglet diet, ANIMAL NUTRITION AND FEED TECHNOLOGY, Vol. 22, pp. 245 - 259, 2022
Аутори | Јасна Лончина, Бранислав Балтић, Милица Глишић, Марија Бошковић, Драган Шефер, Стамен Радуловић, Анита Радовановић, Дејан Перић, Миле Пеурача и Радмила Марковић |
---|---|
Година | 2022 |
DOI | 10.5958/0974-181X.2022.00020.8 |
Часопис | ANIMAL NUTRITION AND FEED TECHNOLOGY |
Волумен | 22 |
Страна од | 245 |
Страна до | 259 |
J. Janjić, J. Ćirić, S. Grbić, M. Bošković Cabrol, M. Glišić, R. Mitrović, M. Baltić, A. Radosavac, Reduction of microbiota in marinated vacuum-packages poultry breast fillets, Meat technology, Vol. 60, No. 1, pp. 1 - 7, 2019
Аутори | Јелена Јањић, Јелена Ћирић, Славен Грбић, Марија Бошковић Каброл, Милица Глишић, Радмила Митровић, Милан Балтић и Адриана Радосавац |
---|---|
Година | 2019 |
DOI | https://doi.org/10.18485/meattech.2019.60.1.1 |
Часопис | Meat technology |
Волумен | 60 |
Број | 1 |
Страна од | 1 |
Страна до | 7 |
J. Ćirić, D. Sando, D. Spirić, J. Janjić, M. Bošković, M. Glišić, M. Baltić, Characterization of Bosnia and Herzegovina honey according to their physico-chemical properties during 2016-2017, Meat technology, Vol. 59, No. 1, pp. 46 - 53, Sep, 2018
Аутори | Јелена Ћирић, Драго Сандо, Данка Спирић, Јелена Јањић, Марија Бошковић, Милица Глишић и Милан Балтић |
---|---|
Година | 2018 |
DOI | https://doi.org/10.18485/meattech.2018.59.1.6 |
Часопис | Meat technology |
Волумен | 59 |
Број | 1 |
Страна од | 46 |
Страна до | 53 |
N. Glamočlija, M. Starčević, J. Ćirić, D. Šefer, M. Glišić, M. Baltić, R. Marković, M. Spasić, Đ. Glamočlija, Značaj tritikalea u ishrani životinja, Veterinarski žurnal Republike Srpske, Vol. 18, No. 1, pp. 73 - 94, Sep, 2018
Аутори | Наташа Гламочлија, Марија Старчевић, Јелена Ћирић, Драган Шефер, Милица Глишић, Милан Балтић, Радмила Марковић, Марија Спасић и Ђорђе Гламочлија |
---|---|
Година | 2018 |
DOI | https://doi.org/10.7251/VETJ1801073G |
Часопис | Veterinarski žurnal Republike Srpske |
Волумен | 18 |
Број | 1 |
Страна од | 73 |
Страна до | 94 |
S. Vidaković, J. Babić, M. Glišić, M. Pelić, S. Knežević, M. Pajić, D. LJubojević-Pelić, Stop salmonelozi u vrticima poreklom iz hrane, Ecologica, Vol. 25, No. 90, pp. 355 - 358, 2018
Аутори | Сузана Видаковић, Јелена Бабић, Милица Глишић, Милош Пелић, Слободан Кнежевић, Марко Пајић и Драгана Љубојевић-Пелић |
---|---|
Година | 2018 |
Часопис | Ecologica |
Волумен | 25 |
Број | 90 |
Страна од | 355 |
Страна до | 358 |
J. Ćirić, D. Prvulović, M. Glišić, M. Bošković, D. Šefer, J. Đorđević, M. Baltić, R. Marković, Effect of different sodium butyrate levels in weaned pig diet on the antioxidant capacity of selected organs, Meat technology, Vol. 58, No. 2, pp. 80 - 87, Dec, 2017
Аутори | Јелена Ћирић, Дејан Првуловић, Милица Глишић, Марија Бошковић, Драган Шефер, Јасна Лончина, Милан Балтић и Радмила Марковић |
---|---|
Година | 2017 |
Часопис | Meat technology |
Волумен | 58 |
Број | 2 |
Страна од | 80 |
Страна до | 87 |
J. Ćirić, R. Marković, J. Janjić, M. Bošković, B. Baltić, M. Glišić, M. Starčević, M. Baltić, Effect of commercial starter cultures on survival of Yersinia enterocolitica and microbiological status of Sremska sausages, Meat technology, Vol. 58, No. 1, pp. 39 - 46, Jul, 2017
Аутори | Јелена Ћирић, Радмила Марковић, Јелена Јањић, Марија Бошковић, Бранислав Балтић, Милица Глишић, Марија Старчевић и Милан Балтић |
---|---|
Година | 2017 |
Часопис | Meat technology |
Волумен | 58 |
Број | 1 |
Страна од | 39 |
Страна до | 46 |
V. Đorđević, M. Glišić, V. Teodorović, M. Mirilović, S. Đurić, M. Bošković, M. Baltić, Quality assessment of Srpska sausage from nine different manufacturers in Serbia, Meat technology, Vol. 58, No. 2, pp. 93 - 102, 2017
Аутори | Весна Ђорђевић, Милица Глишић, Владо Теодоровић, Милорад Мириловић, Споменка Ђурић, Марија Бошковић и Милан Балтић |
---|---|
Година | 2017 |
Часопис | Meat technology |
Волумен | 58 |
Број | 2 |
Страна од | 93 |
Страна до | 102 |
N. Glamočlija, M. Glišić, M. Bošković, J. Đorđević, R. Marković, D. Šefer, M. Baltić, The impact of triticale diet on production characteristics and meat quality in pigs, Meat technology, Vol. 58, No. 2, pp. 73 - 79, 2017
Аутори | Наташа Гламочлија, Милица Глишић, Марија Бошковић, Јасна Лончина, Радмила Марковић, Драган Шефер и Милан Балтић |
---|---|
Година | 2017 |
Часопис | Meat technology |
Волумен | 58 |
Број | 2 |
Страна од | 73 |
Страна до | 79 |
K. Šević, R. Marković, D. Milić, M. Baltić, M. Glišić, S. Radulović, D. Šefer, Utjecaj dodatka pripravka eteričnih ulja DIGESTAROM® POULTRY na zdravstveno stanje i proizvodne rezultate brojlera, Krmiva, Vol. 58, No. 2, pp. 66 - 72, 2016
Аутори | Кристина Шевић, Радмила Марковић, Драган Милић, Милан Балтић, Милица Глишић, Стамен Радуловић и Драган Шефер |
---|---|
Година | 2016 |
Часопис | Krmiva |
Волумен | 58 |
Број | 2 |
Страна од | 66 |
Страна до | 72 |
J. Janjić, M. Baltić, M. Glišić, J. Ivanović, M. Bošković, M. Popović, M. Lovrenović, Relationship between body mass index and body fat Percentage among adolescents from Serbian Republic, Journal of Childhood Obesity, Vol. 1, No. 2:9, pp. 1 - 5, May, 2016
Аутори | Јелена Јањић, Милан Балтић, Милица Глишић, Јелена Ивановић, Марија Бошковић, Милка Поповић и Мирјана Ловреновић |
---|---|
Година | 2016 |
DOI | 10.21767/2572-5394.10009 |
Часопис | Journal of Childhood Obesity |
Волумен | 1 |
Број | 2:9 |
Страна од | 1 |
Страна до | 5 |
N. Glamočlija, M. Starčević, R. Marković, J. Đorđević, M. Baltić, M. Glišić, M. Bošković, Ispitivanje mesnatosti trupova brojlera, Veterinarski žurnal Republike Srpske, Vol. 16, No. 1, pp. 39 - 48, 2016
Аутори | Наташа Гламочлија, Марија Старчевић, Радмила Марковић, Јасна Лончина, Милан Балтић, Милица Глишић и Марија Бошковић |
---|---|
Година | 2016 |
DOI | https://doi.org/10.7251/VETJ1601039G |
Часопис | Veterinarski žurnal Republike Srpske |
Волумен | 16 |
Број | 1 |
Страна од | 39 |
Страна до | 48 |
J. Janjić, M. Lovrenović, R. Grujić, J. Ivanović, M. Bošković, D. Šarčević, M. Glišić, M. Baltić, Brza hrana u ishrani adolescenata, Meat technology, Vol. 56, No. 2, pp. 154 - 160, 2015
Аутори | Јелена Јањић, Мирјана Ловреновић, Радослав Грујић, Јелена Ивановић, Марија Бошковић, Данијела Шарчевић, Милица Глишић и Милан Балтић |
---|---|
Година | 2015 |
Часопис | Meat technology |
Волумен | 56 |
Број | 2 |
Страна од | 154 |
Страна до | 160 |
B. Baltić, R. Marković, D. Šefer, M. Glišić, D. Hermans, M. De Laet, Utjecaj preparata srednje lančanih masnih kiselina-„Aromabiotik“ u hranidbi na proizvodne rezultate brojlera, Krmiva, Vol. 57, No. 2, pp. 57 - 62, 2015
Аутори | Бранислав Балтић, Радмила Марковић, Драган Шефер, Милица Глишић, David Hermans и Manu De Laet |
---|---|
Година | 2015 |
Часопис | Krmiva |
Волумен | 57 |
Број | 2 |
Страна од | 57 |
Страна до | 62 |
M. Baltić, M. Glišić, J. Janjić, R. Marković, M. Bošković, M. Dokmanović, J. Đorđević, Značaj informisanja potrošača pri izboru namirnica, Veterinarski žurnal Republike Srpske, Vol. 15, No. 1, pp. 22 - 40, 2015
Аутори | Милан Балтић, Милица Глишић, Јелена Јањић, Радмила Марковић, Марија Бошковић, Марија Докмановић и Јасна Лончина |
---|---|
Година | 2015 |
DOI | https://doi.org/10.7251/VETJ1502022B |
Часопис | Veterinarski žurnal Republike Srpske |
Волумен | 15 |
Број | 1 |
Страна од | 22 |
Страна до | 40 |
I. Nastasijević, M. Bošković Cabrol, M. Glišić, Abattoir Hygiene, Present Knowledge in Food Safety - A Risk Based Approach Throughout the Food Chain, pp. 412 - 438, International Life Sciences Institute (ILSI), Washington D.C., USA, Oct, 2022
Аутори | Иван Настасијевић, Марија Бошковић Каброл и Милица Глишић |
---|---|
Година | 2022 |
Издавач | International Life Sciences Institute (ILSI) |
ISSN/ISBN | 9780128194706 |
DOI | https://doi.org/10.1016/B978-0-12-819470-6.00002-0 |
Страна од | 412 |
Страна до | 438 |
D. Vasilev, M. Glišić, M. Glišić, V. Teodorović, B. Suvajdžić, S. Vasilev, D. Trbović, Funkcionalna fermentisana kobasica sa inulinom i lanenim uljem „Light-omega“, Mar, 2022
Аутори | Драган Василев, Марија Глишић, Милица Глишић, Владо Теодоровић, Бранко Сувајџић, Саша Василев и Дејана Трбовић |
---|---|
Година | 2022 |
M. Glišić, Uticaj upotrebe izoflavona u ishrani na proizvodne rezultate i biološke parametre brojlera, Doktorska disertacija, Univerzitet u Beogradu, Fakultet veterinarske medicine., Dec, 2020
Аутори | Милица Глишић |
---|---|
Година | 2020 |
M. Bošković, M. Glišić, J. Đorđević, M. Baltić, Nanotechnology and Plant Extracts as a Future Control Strategy for Meat and Milk Products, Plant Nanobionics. Nanotechnology in the Life Sciences, pp. 201 - 253, Springer, Cham, Switzerland, May, 2019
Аутори | Марија Бошковић, Милица Глишић, Јасна Лончина и Милан Балтић |
---|---|
Година | 2019 |
Издавач | Springer, Cham |
ISSN/ISBN | 978-3-030-12495-3 |
DOI | https://doi.org/10.1007/978-3-030-12496-0_10 |
Страна од | 201 |
Страна до | 253 |