Навигација

проф. др Мирјана Димитријевић

редовни професор
Катедра за хигијену и технологију намирница анималног порекла
062/802 50 40

Предмети

14Д2И05Методе испитивања намирница
14Д2И62Алиментарне инфекције и интоксикације
14Д2И64Хемијски и физички загађивачи намирница анималног порекла
14И4О08Основе хигијене намирница анималног порекла
14И5О05Хигијена и технологија меса
14И6ИО08Хигијена и технологија намирница анималног порекла 4
14С1И04Састав и особине намирница анималног порекла
14С1И15Безбедност намирница анималног порекла
14С1И16Методе испитивања намирница анималног порекла

Библиографија

Књиге и библиографије

Хигијена и технологија меса

В. Теодоровић, M. Dimitrijević, Н. Карабасил, Д. Василев, Хигијена и технологија меса, Beograd, Naucna knjiga KMD, 2015

АуториВладо Теодоровић, Мирјана Димитријевић, Неђељко Карабасил и Драган Василев
Година2015
ИздавачBeograd, Naucna knjiga KMD
ISBN978-86-81043-85-1
broj strana432
Тип књигеуџбеник
Број страна432

Хигијена и технологија меса, Практикум

В. Теодоровић, О. Бунчић, Н. Карабасил, M. Dimitrijević, Д. Василев, Хигијена и технологија меса, Практикум, Beograd, Naucna KMD, 2012

АуториВладо Теодоровић, Оливера Бунчић, Неђељко Карабасил, Мирјана Димитријевић и Драган Василев
Година2012
ИздавачBeograd, Naucna KMD
ISBN978-86-6021-049-6
Тип књигепомоћни уџбеник

Хемијски и физички загађивачи намирница анималног порекла

В. Теодоровић, M. Dimitrijević, Хемијски и физички загађивачи намирница анималног порекла, Naucna KMD, Beograd, 2011

АуториВладо Теодоровић и Мирјана Димитријевић
Година2011
ИздавачNaucna KMD, Beograd
ISBN978-86-6021-034-2;
Тип књигеуџбеник

Радови у часописима са SCI листе

Biogenic amine content during the production and ripening of Sremski kulen, Serbian traditional dry fermented sausage

Б. Сувајџић, Т. Тасић, В. Теодоровић, В. Јанковић, M. Dimitrijević, Н. Карабасил, Д. Василев, Biogenic amine content during the production and ripening of Sremski kulen, Serbian traditional dry fermented sausage, ANIMAL SCIENCE JOURNAL, pp. 13466 - 13466, Oct, 2021

АуториБранко Сувајџић, Татјана Тасић, Владо Теодоровић, Весна Јанковић, Мирјана Димитријевић, Неђељко Карабасил и Драган Василев
Година2021
ЧасописANIMAL SCIENCE JOURNAL
Страна од13466
Страна до13466

Screening and Molecular Characterization of Hepatitis E Virus in Slaughter Pigs in Serbia

Л. Милојевић, Б. Велебит, В. Теодоровић, А. Кирбиш, Т. Петровић, Н. Карабасил, M. Dimitrijević, Screening and Molecular Characterization of Hepatitis E Virus in Slaughter Pigs in Serbia, FOOD AND ENVIRONMENTAL VIROLOGY, pp. 410 - 419, Oct, 2021

АуториЛазар Милојевић, Бранко Велебит, Владо Теодоровић, Андреј Кирбиш, Тамаш Петровић, Неђељко Карабасил и Мирјана Димитријевић
Година2021
ЧасописFOOD AND ENVIRONMENTAL VIROLOGY
Страна од410
Страна до419

Production of traditional meat products in small and micro establishments in Serbia: current status and future perspectives

Н. Карабасил, M. Dimitrijević, Т. Бошковић, И. Томашевић, Д. Василев, Н. Катанић, Д. Антић, Production of traditional meat products in small and micro establishments in Serbia: current status and future perspectives, ACTA VETERINARIA-BEOGRAD, pp. 373 - 390, Oct, 2021

АуториНеђељко Карабасил, Мирјана Димитријевић, Тамара Бошковић, Игор Томашевић, Драган Василев, Ненад Катанић и Драган Антић
Година2021
ЧасописACTA VETERINARIA-BEOGRAD
Страна од373
Страна до390

Fatty acid profile as a discriminatory tool for the origin of lamb muscle and adipose tissue from different pastoral grazing areas in North Macedonia

D. Vasilev, Н. Димовска, З. Хајрулаи Муслиу, В. Теодоровић, А. Николић, Н. Карабасил, М. Димитријевић, М. Мириловић, Fatty acid profile as a discriminatory tool for the origin of lamb muscle and adipose tissue from different pastoral grazing areas in North Macedonia, MEAT SCIENCE, Vol. 162, pp. 108020 - 108020, Apr, 2020

АуториДраган Василев, Нина Димовска, Зехра Хајрулаи Муслиу, Владо Теодоровић, Александра Николић, Неђељко Карабасил, Мирјана Димитријевић и Милорад Мириловић
Година2020
DOIhttps://doi.org/10.1016/j.meatsci.2019.108020
ЧасописMEAT SCIENCE
Волумен162
Страна од108020
Страна до108020

Biochemical composition and biometric parameters of Mytilus galloprovincialis from Boka Kotorska Bay in Southern Adriatic Sea

Н. Грковић, В. Теодоровић, В. Ђорђевић, Н. Карабасил, С. Стајковић, Д. Василев, И. Зубер Богдановић, С. Јанковић, Б. Велебит, M. Dimitrijević, Biochemical composition and biometric parameters of Mytilus galloprovincialis from Boka Kotorska Bay in Southern Adriatic Sea, Journal of the Hellenic Veterinary Medical Society, pp. 2338 - 2348, Oct, 2020

АуториНевена Грковић, Владо Теодоровић, Весна Ђорђевић, Неђељко Карабасил, Силвана Стајковић, Драган Василев, Ивана Зубер Богдановић, Саша Јанковић, Бранко Велебит и Мирјана Димитријевић
Година2020
ЧасописJournal of the Hellenic Veterinary Medical Society
Страна од2338
Страна до2348

Identifying Physiological Stress Biomarkers for Prediction of Pork Quality Variation

N. Čobanović, S. Stanković, М. Димитријевић, Б. Сувајџић, Н. Грковић, Д. Василев, Н. Карабасил, Identifying Physiological Stress Biomarkers for Prediction of Pork Quality Variation, Animals (Basel), Vol. 10, No. 4, pp. 1 - 18, Apr, 2020

АуториНикола Чобановић, Сања Станковић, Мирјана Димитријевић, Бранко Сувајџић, Невена Грковић, Драган Василев и Неђељко Карабасил
Година2020
DOIhttps://doi.org/10.3390/ani10040614
ЧасописAnimals (Basel)
Волумен10
Број4
Страна од1
Страна до18

The effects of season on health, welfare, and carcass and meat quality of slaughter pigs

N. Čobanović, S. Stajkovic, B. Blagojević, N. Betić, М. Димитријевић, Д. Василев, Н. Карабасил, The effects of season on health, welfare, and carcass and meat quality of slaughter pigs, INTERNATIONAL JOURNAL OF BIOMETEOROLOGY, pp. 1 - 11, Jul, 2020

АуториНикола Чобановић, Silvana Stajkovic, Bojan Blagojević, Nikola Betić, Мирјана Димитријевић, Драган Василев и Неђељко Карабасил
Година2020
DOIhttps://doi.org/10.1007/s00484-020-01977-y
ЧасописINTERNATIONAL JOURNAL OF BIOMETEOROLOGY
Страна од1
Страна до11

Molecular characterization of Listeria monocytogenes isolates from a small-scale meat processor in Montenegro, 2011-2014

I. Zuber, B. Lakicevic, A. Pietzka, D. Milanov, V. Djordjevic, Н. Карабасил, В. Теодоровић, W. Ruppitsch, M. Dimitrijević, Molecular characterization of Listeria monocytogenes isolates from a small-scale meat processor in Montenegro, 2011-2014, FOOD MICROBIOLOGY, No. 79, pp. 116 - 122, Jan, 2019

АуториIvana Zuber, Brankica Lakicevic, Ariane Pietzka, Dubravka Milanov, Vesna Djordjevic, Неђељко Карабасил, Владо Теодоровић, Werner Ruppitsch и Мирјана Димитријевић
Година2019
DOIhttps://doi.org/10.1016/j.fm.2018.12.005
ЧасописFOOD MICROBIOLOGY
Број79
Страна од116
Страна до122

Slaughterline records of various postmortem pathological lesions and their influence on carcass and meat quality in slaughtered pigs

N. Čobanović, Љ. Јанковић, Д. Василев, М. Димитријевић, В. Теодоровић, Б. Курељушић, Н. Карабасил, Slaughterline records of various postmortem pathological lesions and their influence on carcass and meat quality in slaughtered pigs, ANIMAL SCIENCE JOURNAL, pp. 1 - 9, Sep, 2019

АуториНикола Чобановић, Љиљана Јанковић, Драган Василев, Мирјана Димитријевић, Владо Теодоровић, Бранислав Курељушић и Неђељко Карабасил
Година2019
DOI10.1111/asj.13287
ЧасописANIMAL SCIENCE JOURNAL
Страна од1
Страна до9

Zwei verschiedene Starterkulturen als potenzielle Inhibitoren von L. monocytogenes in Rohwürsten

V. Tadić, J. Đorđević, M. Bošković, M. Baltić, B. Lakićević, D. Vasilev, M. Dimitrijević, Zwei verschiedene Starterkulturen als potenzielle Inhibitoren von L. monocytogenes in Rohwürsten, FLEISCHWIRTSCHAFT, Vol. 98, No. 10, pp. 93 - 97, Oct, 2018

АуториVukašin Tadić, Jasna Đorđević, Marija Bošković, Милан Балтић, Brankica Lakićević, Драган Василев и Мирјана Димитријевић
Година2018
ЧасописFLEISCHWIRTSCHAFT
Волумен98
Број10
Страна од93
Страна до97

Survival of Salmonella spp. in minced meat packaged under vacuum and modified atmosphere

Jasna Djordjević, Marija Bošković, Marija Starčević, Jelena Ivanović, Nedjeljko Karabasil, Mirjana Dimitrijević, Ivana Branković Lazić, Milan Ž. Baltić, Survival of Salmonella spp. in minced meat packaged under vacuum and modified atmosphere, BRAZILIAN JOURNAL OF MICROBIOLOGY, Vol. 49, No. 3, pp. 607 - 613, 2018

АуториЈасна Ђорђевић, Marija Bošković, Marija Starčević, Jelena Ivanović, Неђељко Карабасил, Мирјана Димитријевић, Ivana Branković Lazić и Милан Балтић
Година2018
DOIhttps://doi.org/10.1016/j.bjm.2017.09.009
ЧасописBRAZILIAN JOURNAL OF MICROBIOLOGY
Волумен49
Број3
Страна од607
Страна до613

Inulin-based emulsion-filled gel as a fat replacer in prebiotic- and PUFA-enriched dry fermented sausages

М. Глишић, М. Балтић, М. Глишић, Д. Трбовић, М. Јокановић, Д. Паруновић, M. Dimitrijević, Б. Сувајџић, М. Бошковић, Д. Василев, Inulin-based emulsion-filled gel as a fat replacer in prebiotic- and PUFA-enriched dry fermented sausages, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, Vol. 54, No. 3, pp. 787 - 797, Oct, 2018

АуториМарија Глишић, Милан Балтић, Милица Глишић, Дејана Трбовић, Марија Јокановић, Дејан Паруновић, Мирјана Димитријевић, Бранко Сувајџић, Марија Бошковић и Драган Василев
Година2018
DOI10.1111/ijfs.13996
ЧасописINTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Волумен54
Број3
Страна од787
Страна до797

Determination of the fatty acids in fish tissue and feed—comparison of different methods and statistical evaluation

D. Trbovic, T. Polak, L. Desmar, N. Parunovic, M. Dimitrijević, D. Nikolic, V. Djordjevic, Determination of the fatty acids in fish tissue and feed—comparison of different methods and statistical evaluation, ACTA CHROMATOGRAPHICA, Vol. 30, No. 3, pp. 175 - 179, 2018

АуториDejana Trbovic, T Polak, L Desmar, Nenad Parunovic, Мирјана Димитријевић, Dragica Nikolic и Vesna Djordjevic
Година2018
ЧасописACTA CHROMATOGRAPHICA
Волумен30
Број3
Страна од175
Страна до179

Qualität der Rohwurst Sremski Kulen Produktion unter traditionellen und industriellen Bedingungen in Serbien

B. Suvajdžić, Р. Петронијевић, В. Теодоровић, В. Томовић, М. Димитријевић, Н. Карабасил, Д. Василев, Qualität der Rohwurst Sremski Kulen Produktion unter traditionellen und industriellen Bedingungen in Serbien, FLEISCHWIRTSCHAFT, Vol. 98, No. 6, pp. 93 - 99, Jun, 2018

АуториБранко Сувајџић, Радивој Петронијевић, Владо Теодоровић, Владимир Томовић, Мирјана Димитријевић, Неђељко Карабасил и Драган Василев
Година2018
ЧасописFLEISCHWIRTSCHAFT
Волумен98
Број6
Страна од93
Страна до99

Inhibition of Listeria monocytogenes growth on vacuum packaged rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) with carvacrol and eugenol.

М. Димитријевић, Nevena Grkovic, М. Балтић, Н. Карабасил, Д. Василев, В. Теодоровић, Inhibition of Listeria monocytogenes growth on vacuum packaged rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) with carvacrol and eugenol., Journal of Food Safety, pp. 22 - 31, Oct, 2018

АуториМирјана Димитријевић, Невена Грковић, Милан Балтић, Неђељко Карабасил, Драган Василев и Владо Теодоровић
Година2018
DOIDOI:10.1111/jfs.12553
ЧасописJournal of Food Safety
Страна од22
Страна до31

Fettsäurezusammensetzung von Lammfleisch aus verschiedenen Weidengebieten Mezedoniens

N. Dimovska, Z. Hajrulai-Musliu, M. Mirilović, N. Karabasil, M. Dimitrijević, B. Suvajdžić, D. Vasilev, Fettsäurezusammensetzung von Lammfleisch aus verschiedenen Weidengebieten Mezedoniens, FLEISCHWIRTSCHAFT, Vol. 87, No. 3, pp. 249 - 258, Mar, 2017

АуториNina Dimovska, Zuhra Hajrulai-Musliu, Milorad Mirilović, Неђељко Карабасил, Мирјана Димитријевић, Бранко Сувајџић и Драган Василев
Година2017
ЧасописFLEISCHWIRTSCHAFT
Волумен87
Број3
Страна од249
Страна до258

Detection of icaA and icaD genes of Staphylococcus aureus isolated in cases of bovine mastitis in the Republic of Serbia

B. Suvajdžić, V. Teodorović, D. Vasilev, N. Karabasil, M. Dimitrijević, J. Đorđević, V. Katić, Detection of icaA and icaD genes of Staphylococcus aureus isolated in cases of bovine mastitis in the Republic of Serbia, ACTA VETERINARIA-BEOGRAD, Vol. 67, No. 02, pp. 168 - 177, Jun, 2017

АуториБранко Сувајџић, Владо Теодоровић, Драган Василев, Неђељко Карабасил, Мирјана Димитријевић, Jasna Đorđević и Вера Катић
Година2017
DOI10.1515/acve-2017-0015
ЧасописACTA VETERINARIA-BEOGRAD
Волумен67
Број02
Страна од168
Страна до177

Influence of Environmental Conditions on Norovirus Presence in Mussels Harvested in Montenegro

N. Ilić, B. Velebit, V. Teodorović, V. Đorđević, N. Karabasil, D. Vasilev, S. Đurić, B. Adžić, M. Dimitrijević, Influence of Environmental Conditions on Norovirus Presence in Mussels Harvested in Montenegro, FOOD AND ENVIRONMENTAL VIROLOGY, pp. 1 - 9, Apr, 2017

АуториНевена Грковић, Branko Velebit, Владо Теодоровић, Vesna Đorđević, Неђељко Карабасил, Драган Василев, Споменка Ђурић, Bojan Adžić и Мирјана Димитријевић
Година2017
DOI10.1007/s12560-017-9298-0
ЧасописFOOD AND ENVIRONMENTAL VIROLOGY
Страна од1
Страна до9

Effects of various pre-slaughter conditions on pig carcasses and meat quality in a low-input slaughter facility

N. Čobanović, M. Bošković, D. Vasilev, M. Dimitrijević, N. Parunović, J. Djordjević, N. Karabasil, Effects of various pre-slaughter conditions on pig carcasses and meat quality in a low-input slaughter facility, SOUTH AFRICAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE, Vol. 46, No. 4, pp. 380 - 390, 2016

АуториНикола Чобановић, Marija Bošković, Драган Василев, Мирјана Димитријевић, Nenad Parunović, Јасна Ђорђевић и Неђељко Карабасил
Година2016
DOIhttp://dx.doi.org/10.4314/sajas.v46i4.6
ЧасописSOUTH AFRICAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE
Волумен46
Број4
Страна од380
Страна до390

Effects of various pre-slaughter conditions on pig carcasses and meat quality in a low-input slaughter facility

N. Čobanović, M. Bošković, D. Vasilev, M. Dimitrijević, N. Parunovic, J. Đorđević, N. Karabasil, Effects of various pre-slaughter conditions on pig carcasses and meat quality in a low-input slaughter facility, SOUTH AFRICAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE, Vol. 46, No. 4, pp. 380 - 390, Nov, 2016

АуториНикола Чобановић, Marija Bošković, Драган Василев, Мирјана Димитријевић, Nenad Parunovic, Jasna Đorđević и Неђељко Карабасил
Година2016
DOIhttp://dx.doi.org/10.4314/sajas.v46i4.6
ЧасописSOUTH AFRICAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE
Волумен46
Број4
Страна од380
Страна до390

Qualität und Mikroflora von funktionellen Rohwürsten

Д. Василев, M. Jovetic, D. Vranic, V. Tomovic, M. Jokanovic, M. Dimitrijević, Н. Карабасил, N. Vasiljevic, Qualität und Mikroflora von funktionellen Rohwürsten, FLEISCHWIRTSCHAFT, Vol. 96, No. 2, pp. 96 - 102, 2016

АуториДраган Василев, Milica Jovetic, Danijela Vranic, Vladimir Tomovic, Marija Jokanovic, Мирјана Димитријевић, Неђељко Карабасил и Nadja Vasiljevic
Година2016
ЧасописFLEISCHWIRTSCHAFT
Волумен96
Број2
Страна од96
Страна до102

A large-scale study of the Trichinella genus in the golden jackal (Canis aureus) population in Serbia

D. Cirovic, В. Теодоровић, D. Vasilev, M. Marković, N. Ćosić, M. Dimitrijević, I. Klun, O. Đurković-Đaković, A large-scale study of the Trichinella genus in the golden jackal (Canis aureus) population in Serbia, VETERINARY PARASITOLOGY, Vol. 212, No. 3-4, pp. 253 - 256, 2015

АуториDusko Cirovic, Владо Теодоровић, Драган Василев, Marija Marković, Nada Ćosić, Мирјана Димитријевић, Ivana Klun и Olgica Đurković-Đaković
Година2015
DOI10.1016/j.vetpar.2015.07.022
ЧасописVETERINARY PARASITOLOGY
Волумен212
Број3-4
Страна од253
Страна до256

Effect of modified atmosphere and vacuum packing on selected chemical parameters of rainbow trout (Oncorchynchus mykiss) and carp (Cyprinus carpio) cuts freshness

J. Babic, M. Dimitrijević, M. Milijasevic, V. Djordjevic, R. Petronijevic, S. Grbic, A. Spiric, Effect of modified atmosphere and vacuum packing on selected chemical parameters of rainbow trout (Oncorchynchus mykiss) and carp (Cyprinus carpio) cuts freshness, HEMIJSKA INDUSTRIJA, Vol. 68, No. 1, pp. 69 - 76, 2014

АуториJelena A Babic, Мирјана Димитријевић, Milan P Milijasevic, Vesna Djordjevic, Radivoj Petronijevic, Slaven Grbic и Aurelija Spiric
Година2014
ЧасописHEMIJSKA INDUSTRIJA
Волумен68
Број1
Страна од69
Страна до76

Blood serum status in broilers fed with increasing concentracions of ochratoxin A

Ј. Недељковић - Траиловић, С. Траиловић, M. Dimitrijević, В. Илић, Blood serum status in broilers fed with increasing concentracions of ochratoxin A, ACTA VETERINARIA-BEOGRAD, Vol. 63, No. 1, pp. 77 - 88, 2013

АуториЈелена Недељковић-Траиловић, Саша Траиловић, Мирјана Димитријевић и Војислав Илић
Година2013
ЧасописACTA VETERINARIA-BEOGRAD
Волумен63
Број1
Страна од77
Страна до88

Behavior of Salmonella typhimurium in pork minced meat and pork skin at different storage temperatures.

N. Karabasil, В. Теодоровић, М. Димитријевић, N. Pavlićević, J. Kureljušić, С. Ђурић, I. Sočo, Р. Савић-Радовановић, Behavior of Salmonella typhimurium in pork minced meat and pork skin at different storage temperatures., ACTA VETERINARIA-BEOGRAD, Vol. 63, No. 5-6, pp. 655 - 663, 2013

АуториНеђељко Карабасил, Владо Теодоровић, Мирјана Димитријевић, Nataša Pavlićević, Jasna Kureljušić, Споменка Ђурић, Ivan Sočo и Радослава Савић-Радовановић
Година2013
ЧасописACTA VETERINARIA-BEOGRAD
Волумен63
Број5-6
Страна од655
Страна до663

Environmental Cd and Zn Concentracions in Liver and Kidney of European Hare from Different Serbian Regions: Age and Tissue Differences

Z. Petrovic, В. Теодоровић, M. Dimitrijević, С. Борозан, M. Beukovic, D. Milicevic, Environmental Cd and Zn Concentracions in Liver and Kidney of European Hare from Different Serbian Regions: Age and Tissue Differences, BULLETIN OF ENVIRONMENTAL CONTAMINATION AND TOXICOLOGY, Vol. 90, No. 2, pp. 203 - 207, Dec, 2013

АуториZoran Petrovic, Владо Теодоровић, Мирјана Димитријевић, Сунчица Борозан, Milos Beukovic и Dragan Milicevic
Година2013
DOI10.1007/s00128-012-0901-7
ЧасописBULLETIN OF ENVIRONMENTAL CONTAMINATION AND TOXICOLOGY
Волумен90
Број2
Страна од203
Страна до207

Presence of Listeria spp in fish samples, fish products and sea products

J. Kuzmanovic, Р. Ашанин, М. Балтић, Д. Мишић, M. Dimitrijević, M. Stojanovic, N. Asanin, I. Kovacevic, Presence of Listeria spp in fish samples, fish products and sea products, ACTA VETERINARIA-BEOGRAD, Vol. 61, No. 2-3, pp. 193 - 203, 2011

АуториJelena Kuzmanovic, Ружица Ашанин, Милан Балтић, Душан Мишић, Мирјана Димитријевић, Marija Stojanovic, Nikola Asanin и I Kovacevic
Година2011
ЧасописACTA VETERINARIA-BEOGRAD
Волумен61
Број2-3
Страна од193
Страна до203

Environmental prevalence and persistence of Listeria monocytogenes in cold-smoked trout processing plants

M. Dimitrijević, R. Anderson, Н. Карабасил, N. Pavlicevic, S. Jovanovic, Ј. Недељковић - Траиловић, В. Теодоровић, М. Марковић, S. Dojcinovic, Environmental prevalence and persistence of Listeria monocytogenes in cold-smoked trout processing plants, ACTA VETERINARIA-BEOGRAD, Vol. 61, No. 4, pp. 429 - 442, 2011

АуториМирјана Димитријевић, Робин Ц Aндерсон, Неђељко Карабасил, Наташа Павлићевић, Срђан Joвановић, Јелена Недељковић-Траиловић, Владо Теодоровић, Маја Марковић и Слободан Дојчиновић
Година2011
ЧасописACTA VETERINARIA-BEOGRAD
Волумен61
Број4
Страна од429
Страна до442

Effect of fish freezing on selected parameters of smoked product quality

N. Kilibarda, М. Балтић, M. Dimitrijević, Н. Карабасил, F. Kiskarolj, Effect of fish freezing on selected parameters of smoked product quality, ACTA VETERINARIA-BEOGRAD, Vol. 59, No. 2-3, pp. 291 - 302, 2009

АуториNatasa Kilibarda, Милан Балтић, Мирјана Димитријевић, Неђељко Карабасил и Ferenc Kiskarolj
Година2009
ЧасописACTA VETERINARIA-BEOGRAD
Волумен59
Број2-3
Страна од291
Страна до302

Inhibitory Effect of Select Nitrocompounds on Growth and Survivability of Listeria monocytogenes In Vitro

M. Dimitrijević, R. Anderson, T. Calaway, Y. Yang, R. Harvey, S. Rickie, D. Nisbet, Inhibitory Effect of Select Nitrocompounds on Growth and Survivability of Listeria monocytogenes In Vitro, JOURNAL OF FOOD PROTECTION, Vol. 69, No. 5, pp. 1061 - 1065, 2006

АуториМирјана Димитријевић, Robin C Anderson, TR Calaway, YS Yang, RB Harvey, SC Rickie и David J Nisbet
Година2006
ЧасописJOURNAL OF FOOD PROTECTION
Волумен69
Број5
Страна од1061
Страна до1065

Can electrophoretics types of Listeria monocytogenes induce different sensitivity to lactic acid bacteria bacteriocins?

M. Dimitrijević, В. Теодоровић, Н. Карабасил, Р. Теодоровић, О. Бунчић, Can electrophoretics types of Listeria monocytogenes induce different sensitivity to lactic acid bacteria bacteriocins?, ACTA VETERINARIA-BEOGRAD, Vol. 55, No. 2-3, pp. 161 - 169, 2005

АуториМирјана Димитријевић, Владо Теодоровић, Неђељко Карабасил, Радислава Теодоровић и Оливера Бунчић
Година2005
ЧасописACTA VETERINARIA-BEOGRAD
Волумен55
Број2-3
Страна од161
Страна до169

Different sensitivity of various serotypes of Listeria monocytogenes to lactic acid bacteria bacteriocins

M. Dimitrijević, В. Теодоровић, М. Балтић, Н. Карабасил, Different sensitivity of various serotypes of Listeria monocytogenes to lactic acid bacteria bacteriocins, ACTA VETERINARIA-BEOGRAD, Vol. 54, No. 2-3, pp. 201 - 208, 2004

АуториМирјана Димитријевић, Владо Теодоровић, Милан Балтић и Неђељко Карабасил
Година2004
ЧасописACTA VETERINARIA-BEOGRAD
Волумен54
Број2-3
Страна од201
Страна до208

Isolation of motile Aeromonas spp. from fish and their cytotoxic effect on vero cell cultures

N. Karabasil, Р. Ашанин, М. Балтић, В. Теодоровић, М. Димитријевић, Isolation of motile Aeromonas spp. from fish and their cytotoxic effect on vero cell cultures, ACTA VETERINARIA-BEOGRAD, Vol. 52, No. 1, pp. 3 - 10, 2002

АуториНеђељко Карабасил, Ружица Ашанин, Милан Балтић, Владо Теодоровић и Мирјана Димитријевић
Година2002
ЧасописACTA VETERINARIA-BEOGRAD
Волумен52
Број1
Страна од3
Страна до10

Can food-related environmental factors induce different behavior in two key serovars, 4b and ½ a of Listeria monocytogenes?

S. Buncic, S. Avery, J. Rocourt, M. Dimitrijević, Can food-related environmental factors induce different behavior in two key serovars, 4b and ½ a of Listeria monocytogenes?, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY, No. 65, pp. 201 - 212, 2001

АуториSava Buncic, Sheryl Avery, Jacline Rocourt и Мирјана Димитријевић
Година2001
ЧасописINTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY
Број65
Страна од201
Страна до212

Effect of disinfectants on different strains of Listeria monocytogenes,

Р. Теодоровић, M. Bugarski, В. Теодоровић, Б. Раденковић, М. Мириловић, Effect of disinfectants on different strains of Listeria monocytogenes,, ACTA VETERINARIA-BEOGRAD, Vol. 50, No. 1, pp. 43 - 51, 2000

АуториРадислава Теодоровић, Мирјана Димитријевић, Владо Теодоровић, Брана Раденковић-Дамњановић и Милорад Мириловић
Година2000
ЧасописACTA VETERINARIA-BEOGRAD
Волумен50
Број1
Страна од43
Страна до51

Sensitivity variations of Listeria monocytogenes types related to the lactic acid bacteria bacteriocins

M. Dimitrijević, В. Теодоровић, М. Балтић, М. Мириловић, Sensitivity variations of Listeria monocytogenes types related to the lactic acid bacteria bacteriocins, ACTA VETERINARIA-BEOGRAD, Vol. 50, No. 1, pp. 62 - 76, 1999

АуториМирјана Димитријевић, Владо Теодоровић, Милан Балтић и Милорад Мириловић
Година1999
ЧасописACTA VETERINARIA-BEOGRAD
Волумен50
Број1
Страна од62
Страна до76

Радови у часописима ван SCI листе

Blood parameters, carcass and meat quality of slaughter pigs with and without liver milk spots

Čobanović Nikola, Vasilev Dragan, Dimitrijević Mirjana, Teodorović Vlado, Janković Ljiljana, Karabasil Neđeljko, Blood parameters, carcass and meat quality of slaughter pigs with and without liver milk spots, BIOTECHNOLOGY IN ANIMAL HUSBANDRY, Vol. 33, No. 4, pp. 397 - 407, Dec, 2017

АуториНикола Чобановић, Драган Василев, Мирјана Димитријевић, Владо Теодоровић, Љиљана Јанковић и Неђељко Карабасил
Година2017
DOIhttps://doi.org/10.2298/BAH1704397C
ЧасописBIOTECHNOLOGY IN ANIMAL HUSBANDRY
Волумен33
Број4
Страна од397
Страна до407

The interactive effects of transportation and lairage time on welfare indicators, carcass and meat quality traits in slaughter pigs

Н. Чобановић, Д. Василев, М. Димитријевић, В. Теодоровић, Н. Паруновић, Н. Бетић, Н. Карабасил, The interactive effects of transportation and lairage time on welfare indicators, carcass and meat quality traits in slaughter pigs, IOP CONFERENCE SERIES: EARTH AND ENVIRONMENTAL SCIENCE, Vol. 85, pp. 1 - 8, Sep, 2017

АуториНикола Чобановић, Драган Василев, Мирјана Димитријевић, Владо Теодоровић, Ненад Паруновић, Никола Бетић и Неђељко Карабасил
Година2017
DOI10.1088/1755-1315/85/1/012049
ЧасописIOP CONFERENCE SERIES: EARTH AND ENVIRONMENTAL SCIENCE
Волумен85
Страна од1
Страна до8

UPLC-MS/MS determination of histamine levels in canned fish collected from Belgrade retail markets

M. Dimitrijević, S. Stefanović, N. Karabasil, D. Vasilev, N. Čobanović, N. Ilić, V. Đorđević, UPLC-MS/MS determination of histamine levels in canned fish collected from Belgrade retail markets, Meat technology, Vol. 57, No. 1, pp. 47 - 56, Sep, 2016

АуториМирјана Димитријевић, Srđan Stefanović, Неђељко Карабасил, Драган Василев, Никола Чобановић, Невена Грковић и Vesna Đorđević
Година2016
ЧасописMeat technology
Волумен57
Број1
Страна од47
Страна до56

Food hygiene – flexibility in traditional and small meat establishments.

N. Karabasil, T. Boskovic, М. Димитријевић, Д. Василев, В. Теодоровић, Н. Илић, В. Ђорђевић, Food hygiene – flexibility in traditional and small meat establishments., Procedia Food Science, Vol. 5, No. iii–v, pp. 140 - 143, 2015

АуториНеђељко Карабасил, Tamara Boskovic, Мирјана Димитријевић, Драган Василев, Владо Теодоровић, Невена Грковић и Весна Ђорђевић
Година2015
ЧасописProcedia Food Science
Волумен5
Бројiii–v
Страна од140
Страна до143

Identification of lactic acid bacteria isolated from Serbian traditional fermented sausages Sremski and Lemeski kulen

D. Vasilev, B. Aleksić, A. Tarbuk, M. Dimitrijević, N. Karabasil, N. Čobanović, N. Vasiljević, Identification of lactic acid bacteria isolated from Serbian traditional fermented sausages Sremski and Lemeski kulen, Procedia Food Science, Vol. 5, pp. 300 - 303, Sep, 2015

АуториДраган Василев, Biljana Aleksić, Aleksandra Tarbuk, Мирјана Димитријевић, Неђељко Карабасил, Никола Чобановић и Nađa Vasiljević
Година2015
ЧасописProcedia Food Science
Волумен5
Страна од300
Страна до303

Znacaj i upotreba nanopakovanja u industriji hrane

M. Dimitrijević, M. Boskovic, М. Балтић, Н. Карабасил, В. Теодоровић, Д. Василев, В. Катић, Znacaj i upotreba nanopakovanja u industriji hrane, Veterinarski glasnik, Vol. 69, No. 1-2, pp. 139 - 154, 2015

АуториМирјана Димитријевић, Marija Boskovic, Милан Балтић, Неђељко Карабасил, Владо Теодоровић, Драган Василев и Вера Катић
Година2015
ЧасописVeterinarski glasnik
Волумен69
Број1-2
Страна од139
Страна до154

Утицај паковања у модификованој атмосфери и вакууму на очување сензорних својстава одрезака шарана (Cyprinus carpio)

Ј. Бабић, М. Милијашевић, M. Dimitrijević, Утицај паковања у модификованој атмосфери и вакууму на очување сензорних својстава одрезака шарана (Cyprinus carpio), Meat technology, Vol. 56, No. 1, pp. 58 - 66, 2015

АуториЈелена Бабић, Милан Милијашевић и Мирјана Димитријевић
Година2015
ЧасописMeat technology
Волумен56
Број1
Страна од58
Страна до66

Safety aspects of nanotechnology applications in food packaging

M. Dimitrijević, N. Karabasil, M. Bošković, V. Teodorović, D. Vasilev, V. Đorđević, N. Kilibarda, N. Čobanović, Safety aspects of nanotechnology applications in food packaging, Procedia Food Science, Vol. 5, pp. 57 - 60, Sep, 2015

АуториМирјана Димитријевић, Неђељко Карабасил, Marija Bošković, Владо Теодоровић, Драган Василев, Vesna Đorđević, Nataša Kilibarda и Никола Чобановић
Година2015
ЧасописProcedia Food Science
Волумен5
Страна од57
Страна до60

Polinezasićene masne kiseline u mesu riba i njihov značaj za zdravlje ljudi

N. Pavličević, М. Балтић, M. Dimitrijević, N. Karabasil, V. Đorđević, R. Marković, S. Grbić, Polinezasićene masne kiseline u mesu riba i njihov značaj za zdravlje ljudi, Meat technology, Vol. 55, No. 1, pp. 1 - 7, 2014

АуториNataša Pavličević, Милан Балтић, Мирјана Димитријевић, Неђељко Карабасил, Vesna Đorđević, Радмила Марковић и Slaven Grbić
Година2014
ЧасописMeat technology
Волумен55
Број1
Страна од1
Страна до7

Polinezasićene masne kiseline u mesu ribe i njihov značaj za zdravlje ljudi

N. Pavlicevic, М. Балтић, M. Dimitrijević, Н. Карабасил, V. Djordjevic, R. Markovic, Polinezasićene masne kiseline u mesu ribe i njihov značaj za zdravlje ljudi, Meat technology, Vol. 55, No. 1, pp. 01 - 08, 2014

АуториNatasa Pavlicevic, Милан Балтић, Мирјана Димитријевић, Неђељко Карабасил, Vesna Djordjevic и Radmila Markovic
Година2014
ЧасописMeat technology
Волумен55
Број1
Страна од01
Страна до08

Ispitivanje mikrobiološke kontaminacije površina koje dolaze u kontakt sa mesom u objektu za preradu mesa

J. Ivanovic, М. Балтић, Н. Карабасил, M. Dimitrijević, N. Antic, J. Janjic, J. Djordjevic, Ispitivanje mikrobiološke kontaminacije površina koje dolaze u kontakt sa mesom u objektu za preradu mesa, Meat technology, Vol. 54, No. 2, pp. 110 - 116, 2013

АуториJelena Ivanovic, Милан Балтић, Неђељко Карабасил, Мирјана Димитријевић, Nenad Antic, Jelena Janjic и Jasna Djordjevic
Година2013
ЧасописMeat technology
Волумен54
Број2
Страна од110
Страна до116

Ispitivanje uslova transporta svinja do klanice

N. Karabasil, М. Василјевић, М. Димитријевић, М. Вучинић, В. Ђорђевић, Ј. Ивановић, Ј. Курељушић, Ispitivanje uslova transporta svinja do klanice, Meat technology, Vol. 54, No. 1, pp. 1 - 8, 2013

АуториНеђељко Карабасил, Милан Василјевић, Мирјана Димитријевић, Маријана Вучинић, Весна Ђорђевић, Јелена Ивановић и Јасна Курељушић
Година2013
ЧасописMeat technology
Волумен54
Број1
Страна од1
Страна до8

Distribucija i tendencija kretanja trihineloze kod divljih svinja (Sus scrofa) na području R Srbije

М. Мириловић, В. Теодоровић, N. Savkovic, М. Тешић, M. Dimitrijević, Z. Popović, v. spegar, Distribucija i tendencija kretanja trihineloze kod divljih svinja (Sus scrofa) na području R Srbije, Veterinarski glasnik, Vol. 67, No. 3-4, pp. 187 - 199, 2013

АуториМилорад Мириловић, Владо Теодоровић, Nenad Savkovic, Милан Тешић, Мирјана Димитријевић, Zoran Popović и vladimir spegar
Година2013
ЧасописVeterinarski glasnik
Волумен67
Број3-4
Страна од187
Страна до199

Investigation of the possibility of detection of fluoroquinolones in carp kidney by microbiological diffusion method

V. Djordjevic, N. Kilibarda, М. Балтић, M. Cirkovic, M. Dimitrijević, D. Trbovic, N. Paunovic, Investigation of the possibility of detection of fluoroquinolones in carp kidney by microbiological diffusion method, Meat technology, Vol. 54, No. 2, pp. 130 - 136, 2013

АуториVesna Djordjevic, Natasa Kilibarda, Милан Балтић, Miroslav Cirkovic, Мирјана Димитријевић, Dejana Trbovic и Nenad Paunovic
Година2013
ЧасописMeat technology
Волумен54
Број2
Страна од130
Страна до136

Uticaj prethodne obrade pastrmke zamrzavanjem na karakteristike fileta dimljene pastrmke

N. Pavlicevic, V. Djordjevic, M. Dimitrijević, N. Karabasil, М.Baltić, M.Bošković, J. Petrović, Uticaj prethodne obrade pastrmke zamrzavanjem na karakteristike fileta dimljene pastrmke, Meat technology, Vol. 54, No. 1, pp. 57 - 69, 2013

АуториNatasa Pavlicevic, Vesna Djordjevic, Мирјана Димитријевић, Неђељко Карабасил, Милан Балтић, Marija Bošković и Jelena Petrović
Година2013
ЧасописMeat technology
Волумен54
Број1
Страна од57
Страна до69

Nalaz salmonela na površinama u stočnom depou i boksu za omamljivanje svinja.

N. Karabasil, М. Балтић, М. Димитријевић, В. Теодоровић, Н. Павлићевић, Ј. Лончина, Ј. Недељковић Траиловић, Nalaz salmonela na površinama u stočnom depou i boksu za omamljivanje svinja., Veterinarski glasnik, Vol. 66, No. 3-4, pp. 233 - 242, 2012

АуториНеђељко Карабасил, Милан Балтић, Мирјана Димитријевић, Владо Теодоровић, Наташа Павлићевић, Јасна Лончина и Јелена Недељковић Траиловић
Година2012
ЧасописVeterinarski glasnik
Волумен66
Број3-4
Страна од233
Страна до242

Salmonella on pig carcassess during slaughter and processing

N. Karabasil, N. Pavlicevic, N. Galić, М. Димитријевић, J. Lončina, J. Ivanović, M. Baltić, Salmonella on pig carcassess during slaughter and processing, Veterinarski glasnik, pp. 377 - 386, 2012

АуториNeđeljko Karabasil, Nataša Pavlicevic, Nataša Galić, Мирјана Димитријевић, Jasna Lončina, Jelena Ivanović и Милан Балтић
Година2012
ЧасописVeterinarski glasnik
Страна од377
Страна до386

Nalaz salmonela na trupovima svinja u toku klanja i obrade

N. Karabasil, Н. Pavliћевић, М. Балтић, М. Димитријевић, Н. Галић, Ј. Лончина, Ј. Ивановић, Nalaz salmonela na trupovima svinja u toku klanja i obrade, Veterinarski glasnik, Vol. 66, No. 5-6, pp. 377 - 386, 2012

АуториНеђељко Карабасил, Наташа Pavliћевић, Милан Балтић, Мирјана Димитријевић, Наташа Галић, Јасна Лончина и Јелена Ивановић
Година2012
ЧасописVeterinarski glasnik
Волумен66
Број5-6
Страна од377
Страна до386

Istorijski osvrt na higijenu i tehnologiju mesa

M. Baltić, V. Teodorović, D. Nedić, M. Dimitrijević, N. Karabasil, J. Đurić, Istorijski osvrt na higijenu i tehnologiju mesa, Veterinarski žurnal Republike Srpske, Vol. XII, No. 1, pp. 5 - 10, 2012

АуториМилан Балтић, Владо Теодоровић, Drago Nedić, Мирјана Димитријевић, Неђељко Карабасил и Jelena Đurić
Година2012
ЧасописVeterinarski žurnal Republike Srpske
ВолуменXII
Број1
Страна од5
Страна до10

Hrana i večna briga za zdravlje

M. Baltić, D. Nedić, J. Đurić, M. Dimitrijević, N. Karabasil, Hrana i večna briga za zdravlje, Veterinarski žurnal Republike Srpske, Vol. X, No. 1, pp. 5 - 9, 2010

АуториМилан Балтић, Drago Nedić, Jelena Đurić, Мирјана Димитријевић и Неђељко Карабасил
Година2010
ЧасописVeterinarski žurnal Republike Srpske
ВолуменX
Број1
Страна од5
Страна до9

Potencijalne biološke opasnosti od značaja za HACCP planove u procesu obrade sveže ribe

М. Балтић, N. Kilibarda, В. Теодоровић, M. Dimitrijević, Н. Карабасил, M. Dokmanovic, Potencijalne biološke opasnosti od značaja za HACCP planove u procesu obrade sveže ribe, Veterinarski glasnik, Vol. 63, No. 3-4, pp. 201 - 215, 2009

АуториМилан Балтић, Natasa Kilibarda, Владо Теодоровић, Мирјана Димитријевић, Неђељко Карабасил и Marija Dokmanovic
Година2009
ЧасописVeterinarski glasnik
Волумен63
Број3-4
Страна од201
Страна до215

Uticaj zamrzavanja ribe na odabrane parametre kvaliteta dimljenog proizvoda

N. Kilibarda, М. Балтић, M. Dimitrijević, Н. Карабасил, F. Kiskarolj, Uticaj zamrzavanja ribe na odabrane parametre kvaliteta dimljenog proizvoda, Veterinarski glasnik, Vol. 59, No. 2-3, pp. 291 - 302, 2009

АуториNatasa Kilibarda, Милан Балтић, Мирјана Димитријевић, Неђељко Карабасил и Ferenc Kiskarolj
Година2009
ЧасописVeterinarski glasnik
Волумен59
Број2-3
Страна од291
Страна до302

Kontrola Listeria monocytogenes u pogonima za proizvodnju hrane

M. Dimitrijević, Н. Карабасил, N. Kilibarda, В. Теодоровић, М. Балтић, Kontrola Listeria monocytogenes u pogonima za proizvodnju hrane, Veterinarski glasnik, Vol. 62, No. 5-6, pp. 301 - 317, 2008

АуториМирјана Димитријевић, Неђељко Карабасил, Natasa Kilibarda, Владо Теодоровић и Милан Балтић
Година2008
ЧасописVeterinarski glasnik
Волумен62
Број5-6
Страна од301
Страна до317

Kontrola Listeria monocytogenes u pogonima za proizvodnju hrane

М. Димитријевић, Н. Карабасил, N. Kilibarda, V. Teodorović, М. Балтић, Kontrola Listeria monocytogenes u pogonima za proizvodnju hrane, Veterinarski glasnik, Vol. 62, No. 5-6, pp. 301 - 317, 2008

АуториМирјана Димитријевић, Неђељко Карабасил, Natasa Kilibarda, Владо Теодоровић и Милан Балтић
Година2008
ЧасописVeterinarski glasnik
Волумен62
Број5-6
Страна од301
Страна до317

Značaj salmonela u proizvodnji mesa svinja. 2008. Veterinarski glasnik

N. Karabasil, М. Димитријевић, Н. Килибарда, В. Теодоровић, М. Балтић, Značaj salmonela u proizvodnji mesa svinja. 2008. Veterinarski glasnik, Veterinarski glasnik, Vol. 62, No. 5-6, pp. 259 - 275, 2008

АуториНеђељко Карабасил, Мирјана Димитријевић, Наташа Килибарда, Владо Теодоровић и Милан Балтић
Година2008
ЧасописVeterinarski glasnik
Волумен62
Број5-6
Страна од259
Страна до275

HACCP u proizvodnji suve šunke

I. Vuković, M. Dimitrijević, M. Tubić, D. Vasilev, D. Kričković, HACCP u proizvodnji suve šunke, Meat technology, Vol. 46, No. 3-4, pp. 115 - 120, Nov, 2005

АуториИлија Вуковић, Мирјана Димитријевић, Miodrag Tubić, Драган Василев и Draško Kričković
Година2005
ЧасописMeat technology
Волумен46
Број3-4
Страна од115
Страна до120