проф. др Драган Василев
062/803 97 31 |
Предмети
14Д2И05 | Методе испитивања намирница |
---|---|
14Д2И65 | Конзервисање намирница физичким и хемијским методама |
14Д2И71 | Исхрана животиња и квалитет хране анималног порекла |
14И4О08 | Основе хигијене намирница анималног порекла |
14И5ИО08 | Хигијена и технологија намирница анималног порекла 2 |
14И5О05 | Хигијена и технологија меса |
14И6ИО08 | Хигијена и технологија намирница анималног порекла 4 |
14И6О05 | Контрола намирница анималног порекла |
14С1И04 | Састав и особине намирница анималног порекла |
14С1И15 | Безбедност намирница анималног порекла |
14С1И16 | Методе испитивања намирница анималног порекла |
Библиографија
Књиге и библиографије
Хигијена и технологија меса
В. Теодоровић, M. Dimitrijević, Н. Карабасил, Д. Василев, Хигијена и технологија меса, Beograd, Naucna knjiga KMD, 2015
Аутори | Владо Теодоровић, Мирјана Димитријевић, Неђељко Карабасил и Драган Василев |
---|---|
Година | 2015 |
Издавач | Beograd, Naucna knjiga KMD |
ISBN | 978-86-81043-85-1 |
broj strana | 432 |
Тип књиге | уџбеник |
Број страна | 432 |
Хигијена и технологија меса, Практикум
В. Теодоровић, О. Бунчић, Н. Карабасил, M. Dimitrijević, Д. Василев, Хигијена и технологија меса, Практикум, Beograd, Naucna KMD, 2012
Аутори | Владо Теодоровић, Оливера Бунчић, Неђељко Карабасил, Мирјана Димитријевић и Драган Василев |
---|---|
Година | 2012 |
Издавач | Beograd, Naucna KMD |
ISBN | 978-86-6021-049-6 |
Тип књиге | помоћни уџбеник |
Радови у часописима са SCI листе
Determination of sensory properties and levels of trace elements during storage of canned meat products
B. Stojanović, D. Vasilev, Z. Stojanović, N. Parunović, S. Janković, S. Stanojević, M. Balaban, V. Antić, Determination of sensory properties and levels of trace elements during storage of canned meat products, JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION, Vol. 45, pp. e15278 - e15278, Mar, 2021
Аутори | Branislav Stojanović, Драган Василев, Zdenka Stojanović, Nenad Parunović, Saša Janković, Slavoljub Stanojević, Milica Balaban и Vesna Antić |
---|---|
Година | 2021 |
DOI | https://doi.org/10.1111/jfpp.15278 |
Часопис | JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION |
Волумен | 45 |
Страна од | e15278 |
Страна до | e15278 |
Production of traditional meat products in small and micro establishments in Serbia: current status and future perspectives
Н. Карабасил, M. Dimitrijević, Т. Бошковић, И. Томашевић, Д. Василев, Н. Катанић, Д. Антић, Production of traditional meat products in small and micro establishments in Serbia: current status and future perspectives, ACTA VETERINARIA-BEOGRAD, pp. 373 - 390, Oct, 2021
Аутори | Неђељко Карабасил, Мирјана Димитријевић, Тамара Бошковић, Игор Томашевић, Драган Василев, Ненад Катанић и Драган Антић |
---|---|
Година | 2021 |
Часопис | ACTA VETERINARIA-BEOGRAD |
Страна од | 373 |
Страна до | 390 |
Determination of toxic elements in meat products from Serbia packaged in tinplate cans
B. Stojanović, S. Janković, V. Đorđević, S. Marjanović, D. Vasilev, Z. Stojanović, M. Balaban, V. Antić, Determination of toxic elements in meat products from Serbia packaged in tinplate cans, ENVIRONMENTAL SCIENCE AND POLLUTION RESEARCH, Vol. 28, No. 35, pp. 48330 - 48342, Sep, 2021
Аутори | Branislav Stojanović, Saša Janković, Vesna Đorđević, Sonja Marjanović, Драган Василев, Zdenka Stojanović, Milica Balaban и Vesna Antić |
---|---|
Година | 2021 |
DOI | https://doi.org/10.1007/s11356-021-14051-w |
Часопис | ENVIRONMENTAL SCIENCE AND POLLUTION RESEARCH |
Волумен | 28 |
Број | 35 |
Страна од | 48330 |
Страна до | 48342 |
Biogenic amine content during the production and ripening of Sremski kulen, Serbian traditional dry fermented sausage
Б. Сувајџић, Т. Тасић, В. Теодоровић, В. Јанковић, M. Dimitrijević, Н. Карабасил, Д. Василев, Biogenic amine content during the production and ripening of Sremski kulen, Serbian traditional dry fermented sausage, ANIMAL SCIENCE JOURNAL, pp. 13466 - 13466, Oct, 2021
Аутори | Бранко Сувајџић, Татјана Тасић, Владо Теодоровић, Весна Јанковић, Мирјана Димитријевић, Неђељко Карабасил и Драган Василев |
---|---|
Година | 2021 |
Часопис | ANIMAL SCIENCE JOURNAL |
Страна од | 13466 |
Страна до | 13466 |
Evaluation of the physicochemical, biochemical and microbiological characteristics of three Serbian traditional dry-fermented sausages
P. Ikonić, T. Peulić, M. Jokanović, B. Šojić, S. Škaljac, S. Popović, L. Šarić, A. Popović, V. Tomović, D. Vasilev, Evaluation of the physicochemical, biochemical and microbiological characteristics of three Serbian traditional dry-fermented sausages, JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE, pp. 3215 - 3222, Sep, 2021
Аутори | Predrag Ikonić, Tatjana Peulić, Marija Jokanović, Branislav Šojić, Snežana Škaljac, Sanja Popović, Ljubiša Šarić, Aleksandra Popović, Vladimir Tomović и Драган Василев |
---|---|
Година | 2021 |
DOI | https://doi.org/10.1007/s13197-020-04825-4 |
Часопис | JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE |
Страна од | 3215 |
Страна до | 3222 |
Biochemical composition and biometric parameters of Mytilus galloprovincialis from Boka Kotorska Bay in Southern Adriatic Sea
Н. Грковић, В. Теодоровић, В. Ђорђевић, Н. Карабасил, С. Стајковић, Д. Василев, И. Зубер Богдановић, С. Јанковић, Б. Велебит, M. Dimitrijević, Biochemical composition and biometric parameters of Mytilus galloprovincialis from Boka Kotorska Bay in Southern Adriatic Sea, Journal of the Hellenic Veterinary Medical Society, pp. 2338 - 2348, Oct, 2020
Аутори | Невена Грковић, Владо Теодоровић, Весна Ђорђевић, Неђељко Карабасил, Силвана Стајковић, Драган Василев, Ивана Зубер Богдановић, Саша Јанковић, Бранко Велебит и Мирјана Димитријевић |
---|---|
Година | 2020 |
Часопис | Journal of the Hellenic Veterinary Medical Society |
Страна од | 2338 |
Страна до | 2348 |
Identifying Physiological Stress Biomarkers for Prediction of Pork Quality Variation
N. Čobanović, S. Stanković, М. Димитријевић, Б. Сувајџић, Н. Грковић, Д. Василев, Н. Карабасил, Identifying Physiological Stress Biomarkers for Prediction of Pork Quality Variation, Animals (Basel), Vol. 10, No. 4, pp. 1 - 18, Apr, 2020
Аутори | Никола Чобановић, Сања Станковић, Мирјана Димитријевић, Бранко Сувајџић, Невена Грковић, Драган Василев и Неђељко Карабасил |
---|---|
Година | 2020 |
DOI | https://doi.org/10.3390/ani10040614 |
Часопис | Animals (Basel) |
Волумен | 10 |
Број | 4 |
Страна од | 1 |
Страна до | 18 |
The effects of season on health, welfare, and carcass and meat quality of slaughter pigs
N. Čobanović, S. Stajkovic, B. Blagojević, N. Betić, М. Димитријевић, Д. Василев, Н. Карабасил, The effects of season on health, welfare, and carcass and meat quality of slaughter pigs, INTERNATIONAL JOURNAL OF BIOMETEOROLOGY, pp. 1 - 11, Jul, 2020
Аутори | Никола Чобановић, Silvana Stajkovic, Bojan Blagojević, Nikola Betić, Мирјана Димитријевић, Драган Василев и Неђељко Карабасил |
---|---|
Година | 2020 |
DOI | https://doi.org/10.1007/s00484-020-01977-y |
Часопис | INTERNATIONAL JOURNAL OF BIOMETEOROLOGY |
Страна од | 1 |
Страна до | 11 |
Fatty acid profile as a discriminatory tool for the origin of lamb muscle and adipose tissue from different pastoral grazing areas in North Macedonia
D. Vasilev, Н. Димовска, З. Хајрулаи Муслиу, В. Теодоровић, А. Николић, Н. Карабасил, М. Димитријевић, М. Мириловић, Fatty acid profile as a discriminatory tool for the origin of lamb muscle and adipose tissue from different pastoral grazing areas in North Macedonia, MEAT SCIENCE, Vol. 162, pp. 108020 - 108020, Apr, 2020
Аутори | Драган Василев, Нина Димовска, Зехра Хајрулаи Муслиу, Владо Теодоровић, Александра Николић, Неђељко Карабасил, Мирјана Димитријевић и Милорад Мириловић |
---|---|
Година | 2020 |
DOI | https://doi.org/10.1016/j.meatsci.2019.108020 |
Часопис | MEAT SCIENCE |
Волумен | 162 |
Страна од | 108020 |
Страна до | 108020 |
Inulin-based emulsion-filled gel as a fat replacer in prebiotic- and PUFA-enriched dry fermented sausages
M. Glišić, M. Baltić, M. Glišić, D. Trbović, M. Jokanović, N. Parunivić, M. Dimitrijević, B. Suvajdžić, M. Bošković, D. Vasilev, Inulin-based emulsion-filled gel as a fat replacer in prebiotic- and PUFA-enriched dry fermented sausages, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, Vol. 54, No. 3, pp. 787 - 797, Mar, 2019
Аутори | Марија Глишић, Милан Балтић, Милица Глишић, Дејана Трбовић, Марија Јокановић, Ненад Парунивић, Мирјана Димитријевић, Бранко Сувајџић, Марија Бошковић и Драган Василев |
---|---|
Година | 2019 |
DOI | https://doi.org/10.1111/ijfs.13996 |
Часопис | INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY |
Волумен | 54 |
Број | 3 |
Страна од | 787 |
Страна до | 797 |
Slaughterline records of various postmortem pathological lesions and their influence on carcass and meat quality in slaughtered pigs
N. Čobanović, Љ. Јанковић, Д. Василев, М. Димитријевић, В. Теодоровић, Б. Курељушић, Н. Карабасил, Slaughterline records of various postmortem pathological lesions and their influence on carcass and meat quality in slaughtered pigs, ANIMAL SCIENCE JOURNAL, pp. 1 - 9, Sep, 2019
Аутори | Никола Чобановић, Љиљана Јанковић, Драган Василев, Мирјана Димитријевић, Владо Теодоровић, Бранислав Курељушић и Неђељко Карабасил |
---|---|
Година | 2019 |
DOI | 10.1111/asj.13287 |
Часопис | ANIMAL SCIENCE JOURNAL |
Страна од | 1 |
Страна до | 9 |
Zwei verschiedene Starterkulturen als potenzielle Inhibitoren von L. monocytogenes in Rohwürsten
V. Tadić, J. Đorđević, M. Bošković, M. Baltić, B. Lakićević, D. Vasilev, M. Dimitrijević, Zwei verschiedene Starterkulturen als potenzielle Inhibitoren von L. monocytogenes in Rohwürsten, FLEISCHWIRTSCHAFT, Vol. 98, No. 10, pp. 93 - 97, Oct, 2018
Аутори | Vukašin Tadić, Jasna Đorđević, Marija Bošković, Милан Балтић, Brankica Lakićević, Драган Василев и Мирјана Димитријевић |
---|---|
Година | 2018 |
Часопис | FLEISCHWIRTSCHAFT |
Волумен | 98 |
Број | 10 |
Страна од | 93 |
Страна до | 97 |
Inulin-based emulsion-filled gel as a fat replacer in prebiotic- and PUFA-enriched dry fermented sausages
М. Глишић, М. Балтић, М. Глишић, Д. Трбовић, М. Јокановић, Д. Паруновић, M. Dimitrijević, Б. Сувајџић, М. Бошковић, Д. Василев, Inulin-based emulsion-filled gel as a fat replacer in prebiotic- and PUFA-enriched dry fermented sausages, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, Vol. 54, No. 3, pp. 787 - 797, Oct, 2018
Аутори | Марија Глишић, Милан Балтић, Милица Глишић, Дејана Трбовић, Марија Јокановић, Дејан Паруновић, Мирјана Димитријевић, Бранко Сувајџић, Марија Бошковић и Драган Василев |
---|---|
Година | 2018 |
DOI | 10.1111/ijfs.13996 |
Часопис | INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY |
Волумен | 54 |
Број | 3 |
Страна од | 787 |
Страна до | 797 |
Qualität der Rohwurst Sremski Kulen Produktion unter traditionellen und industriellen Bedingungen in Serbien
B. Suvajdžić, Р. Петронијевић, В. Теодоровић, В. Томовић, М. Димитријевић, Н. Карабасил, Д. Василев, Qualität der Rohwurst Sremski Kulen Produktion unter traditionellen und industriellen Bedingungen in Serbien, FLEISCHWIRTSCHAFT, Vol. 98, No. 6, pp. 93 - 99, Jun, 2018
Аутори | Бранко Сувајџић, Радивој Петронијевић, Владо Теодоровић, Владимир Томовић, Мирјана Димитријевић, Неђељко Карабасил и Драган Василев |
---|---|
Година | 2018 |
Часопис | FLEISCHWIRTSCHAFT |
Волумен | 98 |
Број | 6 |
Страна од | 93 |
Страна до | 99 |
Inhibition of Listeria monocytogenes growth on vacuum packaged rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) with carvacrol and eugenol.
М. Димитријевић, Nevena Grkovic, М. Балтић, Н. Карабасил, Д. Василев, В. Теодоровић, Inhibition of Listeria monocytogenes growth on vacuum packaged rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) with carvacrol and eugenol., Journal of Food Safety, pp. 22 - 31, Oct, 2018
Аутори | Мирјана Димитријевић, Невена Грковић, Милан Балтић, Неђељко Карабасил, Драган Василев и Владо Теодоровић |
---|---|
Година | 2018 |
DOI | DOI:10.1111/jfs.12553 |
Часопис | Journal of Food Safety |
Страна од | 22 |
Страна до | 31 |
Influence of Environmental Conditions on Norovirus Presence in Mussels Harvested in Montenegro
N. Ilić, B. Velebit, V. Teodorović, V. Đorđević, N. Karabasil, D. Vasilev, S. Đurić, B. Adžić, M. Dimitrijević, Influence of Environmental Conditions on Norovirus Presence in Mussels Harvested in Montenegro, FOOD AND ENVIRONMENTAL VIROLOGY, pp. 1 - 9, Apr, 2017
Аутори | Невена Грковић, Branko Velebit, Владо Теодоровић, Vesna Đorđević, Неђељко Карабасил, Драган Василев, Споменка Ђурић, Bojan Adžić и Мирјана Димитријевић |
---|---|
Година | 2017 |
DOI | 10.1007/s12560-017-9298-0 |
Часопис | FOOD AND ENVIRONMENTAL VIROLOGY |
Страна од | 1 |
Страна до | 9 |
Molecular identification of Prototheca zopfii genotype 2 mastitis isolates and their influence on the milk somatic cell count
Б. Сувајџић, Д. Василев, Н. Карабасил, И. Вучуровић, N. Čobanović, M. Babić, В. Катић, Molecular identification of Prototheca zopfii genotype 2 mastitis isolates and their influence on the milk somatic cell count, VETERINARSKI ARHIV, Vol. 87, No. 3, pp. 249 - 258, May, 2017
Аутори | Бранко Сувајџић, Драган Василев, Неђељко Карабасил, Иван Вучуровић, Никола Чобановић, Milijana Babić и Вера Катић |
---|---|
Година | 2017 |
DOI | 10.24099/vet.arhiv.151219 |
Часопис | VETERINARSKI ARHIV |
Волумен | 87 |
Број | 3 |
Страна од | 249 |
Страна до | 258 |
Fettsäurezusammensetzung von Lammfleisch aus verschiedenen Weidengebieten Mezedoniens
N. Dimovska, Z. Hajrulai-Musliu, M. Mirilović, N. Karabasil, M. Dimitrijević, B. Suvajdžić, D. Vasilev, Fettsäurezusammensetzung von Lammfleisch aus verschiedenen Weidengebieten Mezedoniens, FLEISCHWIRTSCHAFT, Vol. 87, No. 3, pp. 249 - 258, Mar, 2017
Аутори | Nina Dimovska, Zuhra Hajrulai-Musliu, Milorad Mirilović, Неђељко Карабасил, Мирјана Димитријевић, Бранко Сувајџић и Драган Василев |
---|---|
Година | 2017 |
Часопис | FLEISCHWIRTSCHAFT |
Волумен | 87 |
Број | 3 |
Страна од | 249 |
Страна до | 258 |
Detection of icaA and icaD genes of Staphylococcus aureus isolated in cases of bovine mastitis in the Republic of Serbia
B. Suvajdžić, V. Teodorović, D. Vasilev, N. Karabasil, M. Dimitrijević, J. Đorđević, V. Katić, Detection of icaA and icaD genes of Staphylococcus aureus isolated in cases of bovine mastitis in the Republic of Serbia, ACTA VETERINARIA-BEOGRAD, Vol. 67, No. 02, pp. 168 - 177, Jun, 2017
Аутори | Бранко Сувајџић, Владо Теодоровић, Драган Василев, Неђељко Карабасил, Мирјана Димитријевић, Jasna Đorđević и Вера Катић |
---|---|
Година | 2017 |
DOI | 10.1515/acve-2017-0015 |
Часопис | ACTA VETERINARIA-BEOGRAD |
Волумен | 67 |
Број | 02 |
Страна од | 168 |
Страна до | 177 |
Detection of icaA and icaD genes of Staphylococcus aureus isolated in case of bovine mastitis
Suvajdžić B., Teodorović V., Vasilev D., Karabasil N., Dimitrijević M., Đorđević J., Katić V., Detection of icaA and icaD genes of Staphylococcus aureus isolated in case of bovine mastitis, ACTA VETERINARIA-BEOGRAD, Vol. 67, No. 2, pp. 168 - 177, 2017
Аутори | Бранко Сувајџић, Владо Теодоровић, Драган Василев, Неђељко Карабасил, Мирјана Димитријевић, Јасна Ђорђевић и Вера Катић |
---|---|
Година | 2017 |
DOI | 10.1515/acve-2017-0015 |
Часопис | ACTA VETERINARIA-BEOGRAD |
Волумен | 67 |
Број | 2 |
Страна од | 168 |
Страна до | 177 |
Qualität und Mikroflora von funktionellen Rohwürsten
Д. Василев, M. Jovetic, D. Vranic, V. Tomovic, M. Jokanovic, M. Dimitrijević, Н. Карабасил, N. Vasiljevic, Qualität und Mikroflora von funktionellen Rohwürsten, FLEISCHWIRTSCHAFT, Vol. 96, No. 2, pp. 96 - 102, 2016
Аутори | Драган Василев, Milica Jovetic, Danijela Vranic, Vladimir Tomovic, Marija Jokanovic, Мирјана Димитријевић, Неђељко Карабасил и Nadja Vasiljevic |
---|---|
Година | 2016 |
Часопис | FLEISCHWIRTSCHAFT |
Волумен | 96 |
Број | 2 |
Страна од | 96 |
Страна до | 102 |
Effects of various pre-slaughter conditions on pig carcasses and meat quality in a low-input slaughter facility
N. Čobanović, M. Bošković, D. Vasilev, M. Dimitrijević, N. Parunovic, J. Đorđević, N. Karabasil, Effects of various pre-slaughter conditions on pig carcasses and meat quality in a low-input slaughter facility, SOUTH AFRICAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE, Vol. 46, No. 4, pp. 380 - 390, Nov, 2016
Аутори | Никола Чобановић, Marija Bošković, Драган Василев, Мирјана Димитријевић, Nenad Parunovic, Jasna Đorđević и Неђељко Карабасил |
---|---|
Година | 2016 |
DOI | http://dx.doi.org/10.4314/sajas.v46i4.6 |
Часопис | SOUTH AFRICAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE |
Волумен | 46 |
Број | 4 |
Страна од | 380 |
Страна до | 390 |
Effects of various pre-slaughter conditions on pig carcasses and meat quality in a low-input slaughter facility
N. Čobanović, M. Bošković, D. Vasilev, M. Dimitrijević, N. Parunović, J. Djordjević, N. Karabasil, Effects of various pre-slaughter conditions on pig carcasses and meat quality in a low-input slaughter facility, SOUTH AFRICAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE, Vol. 46, No. 4, pp. 380 - 390, 2016
Аутори | Никола Чобановић, Marija Bošković, Драган Василев, Мирјана Димитријевић, Nenad Parunović, Јасна Ђорђевић и Неђељко Карабасил |
---|---|
Година | 2016 |
DOI | http://dx.doi.org/10.4314/sajas.v46i4.6 |
Часопис | SOUTH AFRICAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE |
Волумен | 46 |
Број | 4 |
Страна од | 380 |
Страна до | 390 |
A large-scale study of the Trichinella genus in the golden jackal (Canis aureus) population in Serbia
D. Cirovic, В. Теодоровић, D. Vasilev, M. Marković, N. Ćosić, M. Dimitrijević, I. Klun, O. Đurković-Đaković, A large-scale study of the Trichinella genus in the golden jackal (Canis aureus) population in Serbia, VETERINARY PARASITOLOGY, Vol. 212, No. 3-4, pp. 253 - 256, 2015
Аутори | Dusko Cirovic, Владо Теодоровић, Драган Василев, Marija Marković, Nada Ćosić, Мирјана Димитријевић, Ivana Klun и Olgica Đurković-Đaković |
---|---|
Година | 2015 |
DOI | 10.1016/j.vetpar.2015.07.022 |
Часопис | VETERINARY PARASITOLOGY |
Волумен | 212 |
Број | 3-4 |
Страна од | 253 |
Страна до | 256 |
The Wolf (Canis lupus) as an Indicator Species for the Sylvatic Trichinella Cycle in the Central Balkans
V. Teodorović, D. Vasilev, D. Cirovic, M. Marković, N. Ćosić, S. Đurić, O. Đurković-Đaković, The Wolf (Canis lupus) as an Indicator Species for the Sylvatic Trichinella Cycle in the Central Balkans, JOURNAL OF WILDLIFE DISEASES, Vol. 50, No. 4, pp. 911 - 915, Oct, 2014
Аутори | Владо Теодоровић, Драган Василев, Dusko Cirovic, Marija Marković, Nada Ćosić, Споменка Ђурић и Olgica Đurković-Đaković |
---|---|
Година | 2014 |
Часопис | JOURNAL OF WILDLIFE DISEASES |
Волумен | 50 |
Број | 4 |
Страна од | 911 |
Страна до | 915 |
Mikroflora und Qualität Traditioneller Rohwurst Lemeški Kulen
I. Vuković, D. Vasilev, S. Saičić, Mikroflora und Qualität Traditioneller Rohwurst Lemeški Kulen, FLEISCHWIRTSCHAFT, Vol. 94, No. 8, pp. 114 - 118, Aug, 2014
Аутори | Илија Вуковић, Драган Василев и Snežana Saičić |
---|---|
Година | 2014 |
Часопис | FLEISCHWIRTSCHAFT |
Волумен | 94 |
Број | 8 |
Страна од | 114 |
Страна до | 118 |
Qualität und Nährwert von mit Inulin und Erbsenfasern als Fettgewebe-Ersatzstoffe hergestellten Rohwürsten
D. Vasilev, S. Saičić, N. Vasiljević, Qualität und Nährwert von mit Inulin und Erbsenfasern als Fettgewebe-Ersatzstoffe hergestellten Rohwürsten, FLEISCHWIRTSCHAFT, Vol. 93, No. 3, pp. 123 - 127, Mar, 2013
Аутори | Драган Василев, Snežana Saičić и Nađa Vasiljević |
---|---|
Година | 2013 |
Часопис | FLEISCHWIRTSCHAFT |
Волумен | 93 |
Број | 3 |
Страна од | 123 |
Страна до | 127 |
Untersuchung von Rohdauerwürsten aus Serbien, Mikroflora und Qualität von nach traditionellem verfahren hergestellten Rohwürsten aus Nordserbien
И. Вуковић, L. Petrović, D. Vasilev, S. Saičić, Untersuchung von Rohdauerwürsten aus Serbien, Mikroflora und Qualität von nach traditionellem verfahren hergestellten Rohwürsten aus Nordserbien, FLEISCHWIRTSCHAFT, Vol. 91, No. 11, pp. 118 - 122, Nov, 2011
Аутори | Илија Вуковић, Ljiljana Petrović, Драган Василев и Snežana Saičić |
---|---|
Година | 2011 |
Часопис | FLEISCHWIRTSCHAFT |
Волумен | 91 |
Број | 11 |
Страна од | 118 |
Страна до | 122 |
First report of Trichinella britovi in Serbia
J. Cvetkovic, V. Teodorović, G. Marucci, Д. Василев, S. Vasilev, D. Cirovic, L. Sofronijevic-Milosavljevic, First report of Trichinella britovi in Serbia, ACTA PARASITOLOGICA, Vol. 56, No. 2, pp. 232 - 235, 2011
Аутори | Jelena Cvetkovic, Владо Теодоровић, GanLuca Marucci, Драган Василев, Sasa Vasilev, Dusko Cirovic и Ljiljana Sofronijevic-Milosavljevic |
---|---|
Година | 2011 |
Часопис | ACTA PARASITOLOGICA |
Волумен | 56 |
Број | 2 |
Страна од | 232 |
Страна до | 235 |
Reifen von Rohpökelwaren in der Vakuumverpackung, Teil 2: Einfluss auf Thiobarbitursäurezahl, Aroma und Aussehen
D. Vasilev, И. Вуковић, S. Saičić, Reifen von Rohpökelwaren in der Vakuumverpackung, Teil 2: Einfluss auf Thiobarbitursäurezahl, Aroma und Aussehen, FLEISCHWIRTSCHAFT, No. 10, pp. 106 - 108, Oct, 2007
Аутори | Драган Василев, Илија Вуковић и Snežana Saičić |
---|---|
Година | 2007 |
Часопис | FLEISCHWIRTSCHAFT |
Број | 10 |
Страна од | 106 |
Страна до | 108 |
Reifen von Rohpökelwaren in der Vakuumverpackung, Teil1:Einfluss auf physiko-chemische Eigenschaften
D. Vasilev, И. Вуковић, S. Saičić, Reifen von Rohpökelwaren in der Vakuumverpackung, Teil1:Einfluss auf physiko-chemische Eigenschaften, FLEISCHWIRTSCHAFT, No. 9, pp. 108 - 110, Sep, 2007
Аутори | Драган Василев, Илија Вуковић и Snežana Saičić |
---|---|
Година | 2007 |
Часопис | FLEISCHWIRTSCHAFT |
Број | 9 |
Страна од | 108 |
Страна до | 110 |
Радови у часописима ван SCI листе
Prevalence of carcass lesions and their effects on welfare, carcass composition and meat quality in slaughtered pigs
N. Čobanović, Б. Сувајџић, I. Vićić, D. Vasilev, N. Karabasil, Prevalence of carcass lesions and their effects on welfare, carcass composition and meat quality in slaughtered pigs, ANNALS OF ANIMAL SCIENCE, Vol. 23, No. 2, pp. 597 - 609, Apr, 2023
Аутори | Никола Чобановић, Бранко Сувајџић, Ivan Vićić, Драган Василев и Неђељко Карабасил |
---|---|
Година | 2023 |
DOI | 10.2478/aoas-2022-0093 |
Часопис | ANNALS OF ANIMAL SCIENCE |
Волумен | 23 |
Број | 2 |
Страна од | 597 |
Страна до | 609 |
The nutritional profile and technological properties of rabbit meat
Б. Сувајџић, N. Čobanović, Н. Грковић, I. Vićić, Д. Василев, The nutritional profile and technological properties of rabbit meat, Meat Technology, Vol. 64, No. 2, pp. 171 - 176, Oct, 2023
Аутори | Бранко Сувајџић, Никола Чобановић, Невена Грковић, Ivan Vićić и Драган Василев |
---|---|
Година | 2023 |
DOI | https://doi.org/10.18485/meattech.2023.64.2.31 |
Часопис | Meat Technology |
Волумен | 64 |
Број | 2 |
Страна од | 171 |
Страна до | 176 |
Seasonal variation in the nutrient composition of mussels (Mytilus galloprovincialis) from farms in Boka Kotorska Bay, Southern Adriatic Sea
Н. Грковић, И. Зубер Богдановић, С. Ђурић, Н. Карабасил, Б. Сувајџић, N. Čobanović, В. Ђорђевић, Д. Василев, М. Димитријевић, Seasonal variation in the nutrient composition of mussels (Mytilus galloprovincialis) from farms in Boka Kotorska Bay, Southern Adriatic Sea, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, pp. 1 - 23, Jul, 2022
Аутори | Невена Грковић, Ивана Зубер Богдановић, Споменка Ђурић, Неђељко Карабасил, Бранко Сувајџић, Никола Чобановић, Весна Ђорђевић, Драган Василев и Мирјана Димитријевић |
---|---|
Година | 2022 |
DOI | https://doi.org/10.33988/auvfd.920577 |
Часопис | Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi |
Страна од | 1 |
Страна до | 23 |
Seasonal variation in the nutrient composition of mussels (Mytilus galloprovincialis) from farms in Boka Kotorska Bay, Southern Adriatic Sea.
N. Grković, I. Zuber Bogdanović, С. Ђурић, Н. Карабасил, Б. Сувајџић, Н. Чобановић, В. Ђорђевић, Д. Василев, М. Димитријевић, Seasonal variation in the nutrient composition of mussels (Mytilus galloprovincialis) from farms in Boka Kotorska Bay, Southern Adriatic Sea., Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergis, pp. bb - bb, 2022
Аутори | Невена Грковић, Ivana Zuber Bogdanović, Споменка Ђурић, Неђељко Карабасил, Бранко Сувајџић, Никола Чобановић, Весна Ђорђевић, Драган Василев и Мирјана Димитријевић |
---|---|
Година | 2022 |
DOI | 10.33988/auvfd.920577 |
Часопис | Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergis |
Страна од | bb |
Страна до | bb |
The interactive effects of transportation and lairage time on welfare indicators, carcass and meat quality traits in slaughter pigs
Н. Чобановић, Д. Василев, М. Димитријевић, В. Теодоровић, Н. Паруновић, Н. Бетић, Н. Карабасил, The interactive effects of transportation and lairage time on welfare indicators, carcass and meat quality traits in slaughter pigs, IOP CONFERENCE SERIES: EARTH AND ENVIRONMENTAL SCIENCE, Vol. 85, pp. 1 - 8, Sep, 2017
Аутори | Никола Чобановић, Драган Василев, Мирјана Димитријевић, Владо Теодоровић, Ненад Паруновић, Никола Бетић и Неђељко Карабасил |
---|---|
Година | 2017 |
DOI | 10.1088/1755-1315/85/1/012049 |
Часопис | IOP CONFERENCE SERIES: EARTH AND ENVIRONMENTAL SCIENCE |
Волумен | 85 |
Страна од | 1 |
Страна до | 8 |
Blood parameters, carcass and meat quality of slaughter pigs with and without liver milk spots
Čobanović Nikola, Vasilev Dragan, Dimitrijević Mirjana, Teodorović Vlado, Janković Ljiljana, Karabasil Neđeljko, Blood parameters, carcass and meat quality of slaughter pigs with and without liver milk spots, BIOTECHNOLOGY IN ANIMAL HUSBANDRY, Vol. 33, No. 4, pp. 397 - 407, Dec, 2017
Аутори | Никола Чобановић, Драган Василев, Мирјана Димитријевић, Владо Теодоровић, Љиљана Јанковић и Неђељко Карабасил |
---|---|
Година | 2017 |
DOI | https://doi.org/10.2298/BAH1704397C |
Часопис | BIOTECHNOLOGY IN ANIMAL HUSBANDRY |
Волумен | 33 |
Број | 4 |
Страна од | 397 |
Страна до | 407 |
Carcass Quality and Hematological Alterations Associated with Lung Lesions in Slaughter Pigs
N. Čobanović, N. Karabasil, A. Cojkić, D. Vasilev, S. Stajkovic, Carcass Quality and Hematological Alterations Associated with Lung Lesions in Slaughter Pigs, Scientific Papers: Animal Science and Biotechnologies, Vol. 49, No. 1, pp. 236 - 240, May, 2016
Аутори | Никола Чобановић, Неђељко Карабасил, Aleksandar Cojkić, Драган Василев и Silvana Stajkovic |
---|---|
Година | 2016 |
Часопис | Scientific Papers: Animal Science and Biotechnologies |
Волумен | 49 |
Број | 1 |
Страна од | 236 |
Страна до | 240 |
UPLC-MS/MS determination of histamine levels in canned fish collected from Belgrade retail markets
M. Dimitrijević, S. Stefanović, N. Karabasil, D. Vasilev, N. Čobanović, N. Ilić, V. Đorđević, UPLC-MS/MS determination of histamine levels in canned fish collected from Belgrade retail markets, Meat technology, Vol. 57, No. 1, pp. 47 - 56, Sep, 2016
Аутори | Мирјана Димитријевић, Srđan Stefanović, Неђељко Карабасил, Драган Василев, Никола Чобановић, Невена Грковић и Vesna Đorđević |
---|---|
Година | 2016 |
Часопис | Meat technology |
Волумен | 57 |
Број | 1 |
Страна од | 47 |
Страна до | 56 |
Safety aspects of nanotechnology applications in food packaging
M. Dimitrijević, N. Karabasil, M. Bošković, V. Teodorović, D. Vasilev, V. Đorđević, N. Kilibarda, N. Čobanović, Safety aspects of nanotechnology applications in food packaging, Procedia Food Science, Vol. 5, pp. 57 - 60, Sep, 2015
Аутори | Мирјана Димитријевић, Неђељко Карабасил, Marija Bošković, Владо Теодоровић, Драган Василев, Vesna Đorđević, Nataša Kilibarda и Никола Чобановић |
---|---|
Година | 2015 |
Часопис | Procedia Food Science |
Волумен | 5 |
Страна од | 57 |
Страна до | 60 |
Identification of lactic acid bacteria isolated from Serbian traditional fermented sausages Sremski and Lemeski kulen
D. Vasilev, B. Aleksić, A. Tarbuk, M. Dimitrijević, N. Karabasil, N. Čobanović, N. Vasiljević, Identification of lactic acid bacteria isolated from Serbian traditional fermented sausages Sremski and Lemeski kulen, Procedia Food Science, Vol. 5, pp. 300 - 303, Sep, 2015
Аутори | Драган Василев, Biljana Aleksić, Aleksandra Tarbuk, Мирјана Димитријевић, Неђељко Карабасил, Никола Чобановић и Nađa Vasiljević |
---|---|
Година | 2015 |
Часопис | Procedia Food Science |
Волумен | 5 |
Страна од | 300 |
Страна до | 303 |
Znacaj i upotreba nanopakovanja u industriji hrane
M. Dimitrijević, M. Boskovic, М. Балтић, Н. Карабасил, В. Теодоровић, Д. Василев, В. Катић, Znacaj i upotreba nanopakovanja u industriji hrane, Veterinarski glasnik, Vol. 69, No. 1-2, pp. 139 - 154, 2015
Аутори | Мирјана Димитријевић, Marija Boskovic, Милан Балтић, Неђељко Карабасил, Владо Теодоровић, Драган Василев и Вера Катић |
---|---|
Година | 2015 |
Часопис | Veterinarski glasnik |
Волумен | 69 |
Број | 1-2 |
Страна од | 139 |
Страна до | 154 |
Food hygiene – flexibility in traditional and small meat establishments.
N. Karabasil, T. Boskovic, М. Димитријевић, Д. Василев, В. Теодоровић, Н. Илић, В. Ђорђевић, Food hygiene – flexibility in traditional and small meat establishments., Procedia Food Science, Vol. 5, No. iii–v, pp. 140 - 143, 2015
Аутори | Неђељко Карабасил, Tamara Boskovic, Мирјана Димитријевић, Драган Василев, Владо Теодоровић, Невена Грковић и Весна Ђорђевић |
---|---|
Година | 2015 |
Часопис | Procedia Food Science |
Волумен | 5 |
Број | iii–v |
Страна од | 140 |
Страна до | 143 |
Funkcionalni proizvodi od mesa – savremeni pristup unapređenju nutritivne vrednosti i kvaliteta proizvoda od mesa
D. Vasilev, И. Вуковић, S. Saičić, N. Vasiljević, Funkcionalni proizvodi od mesa – savremeni pristup unapređenju nutritivne vrednosti i kvaliteta proizvoda od mesa, Hrana i ishrana, Vol. 53, No. 1, pp. 18 - 27, 2012
Аутори | Драган Василев, Илија Вуковић, Snežana Saičić и Nađa Vasiljević |
---|---|
Година | 2012 |
Часопис | Hrana i ishrana |
Волумен | 53 |
Број | 1 |
Страна од | 18 |
Страна до | 27 |
Ispitivanje važnijih promena u toku zrenja tradicionalne fermentisane kobasice lemeški kulen
D. Vasilev, I. Vuković, S. Saičić, S. Ivanković, Ispitivanje važnijih promena u toku zrenja tradicionalne fermentisane kobasice lemeški kulen, Meat technology, Vol. 53, No. 2, pp. 140 - 147, Oct, 2012
Аутори | Драган Василев, Илија Вуковић, Snežana Saičić и Stipan Ivanković |
---|---|
Година | 2012 |
Часопис | Meat technology |
Волумен | 53 |
Број | 2 |
Страна од | 140 |
Страна до | 147 |
Mikrobiologie und Qualität von nach traditionellem verfahren hergestellten Rohwürsten aus Nordserbien
I. Vuković, L. Petrović, D. Vasilev, S. Saičić, Mikrobiologie und Qualität von nach traditionellem verfahren hergestellten Rohwürsten aus Nordserbien, RFL Rundschau fur Fleischhygiene und Lebensmitteluberwachung, Vol. 63, No. 11, pp. 379 - 382, Nov, 2011
Аутори | Илија Вуковић, Ljiljana Petrović, Драган Василев и Snežana Saičić |
---|---|
Година | 2011 |
Часопис | RFL Rundschau fur Fleischhygiene und Lebensmitteluberwachung |
Волумен | 63 |
Број | 11 |
Страна од | 379 |
Страна до | 382 |
Mikrobiologie und Qualität von nach traditionellem verfahren hergestellten Rohwürsten aus Nordserbien
I. Vuković, L. Petrović, D. Vasilev, S. Saičić, Mikrobiologie und Qualität von nach traditionellem verfahren hergestellten Rohwürsten aus Nordserbien, Mitteilungsblatt Fleischforschung Kulmbach, No. 192, pp. 69 - 76, Jun, 2011
Аутори | Илија Вуковић, Ljiljana Petrović, Драган Василев и Snežana Saičić |
---|---|
Година | 2011 |
Часопис | Mitteilungsblatt Fleischforschung Kulmbach |
Број | 192 |
Страна од | 69 |
Страна до | 76 |
Važnije osobine i nutritivna vrednost funkcionalnih proizvoda od mesa
I. Vuković, D. Vasilev, S. Saičić, N. Vasiljević, Važnije osobine i nutritivna vrednost funkcionalnih proizvoda od mesa, Hrana i ishrana, Vol. 51, No. 1-2, pp. 10 - 14, Jan, 2010
Аутори | Илија Вуковић, Драган Василев, Snežana Saičić и Nađa Vasiljević |
---|---|
Година | 2010 |
Часопис | Hrana i ishrana |
Волумен | 51 |
Број | 1-2 |
Страна од | 10 |
Страна до | 14 |
Sastav i važnije promene masti funkcionalnih fermentisanih kobasica
D. Vasilev, I. Vuković, S. Saičić, N. Vasiljević, M. Milanović-Stevanović, M. Tubić, Sastav i važnije promene masti funkcionalnih fermentisanih kobasica, Meat technology, Vol. 51, No. 1, pp. 27 - 35, Jan, 2010
Аутори | Драган Василев, Илија Вуковић, Snežana Saičić, Nađa Vasiljević, Mirjana Milanović-Stevanović и Miodrag Tubić |
---|---|
Година | 2010 |
Часопис | Meat technology |
Волумен | 51 |
Број | 1 |
Страна од | 27 |
Страна до | 35 |
Neki paramnetri kvaliteta i nutritivna vrednost funkcionalnih fermentisanih kobasica
I. Vuković, S. Saičić, D. Vasilev, M. Tubić, N. Vasiljević, M. Milanović-Stevanović, Neki paramnetri kvaliteta i nutritivna vrednost funkcionalnih fermentisanih kobasica, Meat technology, Vol. 50, No. 1-2, pp. 68 - 74, Oct, 2009
Аутори | Илија Вуковић, Snežana Saičić, Драган Василев, Miodrag Tubić, Nađa Vasiljević и Mirjana Milanović-Stevanović |
---|---|
Година | 2009 |
Часопис | Meat technology |
Волумен | 50 |
Број | 1-2 |
Страна од | 68 |
Страна до | 74 |
Važnije fizičke, fizičko-hemijske i senzorske osobine kvaliteta funkcionalnih fermentisanih kobasica
D. Vasilev, I. Vuković, V. Tomović, M. Jokanović, N. Vasiljević, M. Milanović-Stevanović, Važnije fizičke, fizičko-hemijske i senzorske osobine kvaliteta funkcionalnih fermentisanih kobasica, Meat technology, Vol. 50, No. 5-6, pp. 342 - 350, Oct, 2009
Аутори | Драган Василев, Илија Вуковић, Vladimir Tomović, Marija Jokanović, Nađa Vasiljević и Mirjana Milanović-Stevanović |
---|---|
Година | 2009 |
Часопис | Meat technology |
Волумен | 50 |
Број | 5-6 |
Страна од | 342 |
Страна до | 350 |
Analiza opasnosti i mogućnosti sprečavanja botulizma iz proizvoda od mesa
D. Vasilev, I. Vuković, Analiza opasnosti i mogućnosti sprečavanja botulizma iz proizvoda od mesa, Veterinarski glasnik, Vol. 62, No. 5-6, pp. 317 - 328, Nov, 2008
Аутори | Драган Василев и Илија Вуковић |
---|---|
Година | 2008 |
Часопис | Veterinarski glasnik |
Волумен | 62 |
Број | 5-6 |
Страна од | 317 |
Страна до | 328 |
Važnije osobine sremske šunke proizvedene optimiziranjem tradicionalnog postupka prooizvodnje
I. Vuković, D. Vasilev, S. Saičić, M. Tubić, D. Kričković, Važnije osobine sremske šunke proizvedene optimiziranjem tradicionalnog postupka prooizvodnje, Meat technology, Vol. 46, No. 3-4, pp. 110 - 114, Nov, 2005
Аутори | Илија Вуковић, Драган Василев, Snežana Saičić, Miodrag Tubić и Draško Kričković |
---|---|
Година | 2005 |
Часопис | Meat technology |
Волумен | 46 |
Број | 3-4 |
Страна од | 110 |
Страна до | 114 |
Biološki ciklus razvoja, značaj i kontrola parazita suve šunke
R. Relić, S. Hristov, B. Stanković, D. Vasilev, Biološki ciklus razvoja, značaj i kontrola parazita suve šunke, Meat technology, Vol. 46, No. 3-4, pp. 126 - 133, Nov, 2005
Аутори | Renata Relić, Slavča Hristov, B Stanković и Драган Василев |
---|---|
Година | 2005 |
Часопис | Meat technology |
Волумен | 46 |
Број | 3-4 |
Страна од | 126 |
Страна до | 133 |
HACCP u proizvodnji suve šunke
I. Vuković, M. Dimitrijević, M. Tubić, D. Vasilev, D. Kričković, HACCP u proizvodnji suve šunke, Meat technology, Vol. 46, No. 3-4, pp. 115 - 120, Nov, 2005
Аутори | Илија Вуковић, Мирјана Димитријевић, Miodrag Tubić, Драган Василев и Draško Kričković |
---|---|
Година | 2005 |
Часопис | Meat technology |
Волумен | 46 |
Број | 3-4 |
Страна од | 115 |
Страна до | 120 |
Mikroflora i fizičko-hemijski pokazatelji kvaliteta kulena
I. Vuković, D. Vasilev, S. Saičić, O. Bunčić, Mikroflora i fizičko-hemijski pokazatelji kvaliteta kulena, Meat technology, Vol. 45, No. 3-4, pp. 104 - 107, Nov, 2004
Аутори | Илија Вуковић, Драган Василев, Snežana Saičić и Оливера Бунчић |
---|---|
Година | 2004 |
Часопис | Meat technology |
Волумен | 45 |
Број | 3-4 |
Страна од | 104 |
Страна до | 107 |
Ispitivanje varijabilnosti važnijih činilaca od značaja za održivost jetrene paštete u crevu
S. Ivanković, D. Vasilev, A. Stanković, I. Vuković, Ispitivanje varijabilnosti važnijih činilaca od značaja za održivost jetrene paštete u crevu, Meat technology, Vol. 42, No. 3-4, pp. 213 - 217, Nov, 2001
Аутори | Slađana Ivanković, Драган Василев, Ana Stanković и Илија Вуковић |
---|---|
Година | 2001 |
Часопис | Meat technology |
Волумен | 42 |
Број | 3-4 |
Страна од | 213 |
Страна до | 217 |
Остали радови
Funkcionalna fermentisana kobasica sa inulinom i lanenim uljem „Light-omega“
D. Vasilev, M. Glišić, M. Glišić, V. Teodorović, B. Suvajdžić, S. Vasilev, D. Trbović, Funkcionalna fermentisana kobasica sa inulinom i lanenim uljem „Light-omega“, Mar, 2022
Аутори | Драган Василев, Марија Глишић, Милица Глишић, Владо Теодоровић, Бранко Сувајџић, Саша Василев и Дејана Трбовић |
---|---|
Година | 2022 |
Novi tehnološki postupak proizvodnje fermentisanih kobasica kao funkcionalne hrane, funkcionalna fermentisana kobasica »Big Probio«
И. Вуковић, D. Vasilev, S. Saičić, О. Бунчић, M. Milanović-Stevanović, N. Vasiljević, Novi tehnološki postupak proizvodnje fermentisanih kobasica kao funkcionalne hrane, funkcionalna fermentisana kobasica »Big Probio«, Ministarstvo za nauku i tehnološki razvoj Republike Srbije, 2009
Аутори | Илија Вуковић, Драган Василев, Snežana Saičić, Оливера Бунчић, Mirjana Milanović-Stevanović и Nađa Vasiljević |
---|---|
Година | 2009 |
Издавач | Ministarstvo za nauku i tehnološki razvoj Republike Srbije |