Навигација

проф. др Драган Василев

редовни професор
Катедра за хигијену и технологију намирница анималног порекла
062/803 97 31

Предмети

14Д2И05Методе испитивања намирница
14Д2И65Конзервисање намирница физичким и хемијским методама
14Д2И71Исхрана животиња и квалитет хране анималног порекла
14И5ИО08Хигијена и технологија намирница анималног порекла 2
14И5О05Хигијена и технологија меса
14И6ИО08Хигијена и технологија намирница анималног порекла 4
14И6О05Контрола намирница анималног порекла
14С1И04Састав и особине намирница анималног порекла
14С1И15Безбедност намирница анималног порекла
14С1И16Методе испитивања намирница анималног порекла

Библиографија

Књиге и библиографије

Хигијена и технологија меса

В. Теодоровић, M. Dimitrijević, Н. Карабасил, Д. Василев, Хигијена и технологија меса, Beograd, Naucna knjiga KMD, 2015

АуториВладо Теодоровић, Мирјана Димитријевић, Неђељко Карабасил и Драган Василев
Година2015
ИздавачBeograd, Naucna knjiga KMD
ISBN978-86-81043-85-1
broj strana432
Тип књигеуџбеник
Број страна432

Хигијена и технологија меса, Практикум

В. Теодоровић, О. Бунчић, Н. Карабасил, M. Dimitrijević, Д. Василев, Хигијена и технологија меса, Практикум, Beograd, Naucna KMD, 2012

АуториВладо Теодоровић, Оливера Бунчић, Неђељко Карабасил, Мирјана Димитријевић и Драган Василев
Година2012
ИздавачBeograd, Naucna KMD
ISBN978-86-6021-049-6
Тип књигепомоћни уџбеник

Радови у часописима са SCI листе

Biogenic amine content during the production and ripening of Sremski kulen, Serbian traditional dry fermented sausage

Б. Сувајџић, Т. Тасић, В. Теодоровић, В. Јанковић, M. Dimitrijević, Н. Карабасил, Д. Василев, Biogenic amine content during the production and ripening of Sremski kulen, Serbian traditional dry fermented sausage, ANIMAL SCIENCE JOURNAL, pp. 13466 - 13466, Oct, 2021

АуториБранко Сувајџић, Татјана Тасић, Владо Теодоровић, Весна Јанковић, Мирјана Димитријевић, Неђељко Карабасил и Драган Василев
Година2021
ЧасописANIMAL SCIENCE JOURNAL
Страна од13466
Страна до13466

Evaluation of the physicochemical, biochemical and microbiological characteristics of three Serbian traditional dry-fermented sausages

P. Ikonić, T. Peulić, M. Jokanović, B. Šojić, S. Škaljac, S. Popović, L. Šarić, A. Popović, V. Tomović, D. Vasilev, Evaluation of the physicochemical, biochemical and microbiological characteristics of three Serbian traditional dry-fermented sausages, JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE, pp. 3215 - 3222, Sep, 2021

АуториPredrag Ikonić, Tatjana Peulić, Marija Jokanović, Branislav Šojić, Snežana Škaljac, Sanja Popović, Ljubiša Šarić, Aleksandra Popović, Vladimir Tomović и Драган Василев
Година2021
DOIhttps://doi.org/10.1007/s13197-020-04825-4
ЧасописJOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
Страна од3215
Страна до3222

Determination of toxic elements in meat products from Serbia packaged in tinplate cans

B. Stojanović, S. Janković, V. Đorđević, S. Marjanović, D. Vasilev, Z. Stojanović, M. Balaban, V. Antić, Determination of toxic elements in meat products from Serbia packaged in tinplate cans, ENVIRONMENTAL SCIENCE AND POLLUTION RESEARCH, Vol. 28, No. 35, pp. 48330 - 48342, Sep, 2021

АуториBranislav Stojanović, Saša Janković, Vesna Đorđević, Sonja Marjanović, Драган Василев, Zdenka Stojanović, Milica Balaban и Vesna Antić
Година2021
DOIhttps://doi.org/10.1007/s11356-021-14051-w
ЧасописENVIRONMENTAL SCIENCE AND POLLUTION RESEARCH
Волумен28
Број35
Страна од48330
Страна до48342

Production of traditional meat products in small and micro establishments in Serbia: current status and future perspectives

Н. Карабасил, M. Dimitrijević, Т. Бошковић, И. Томашевић, Д. Василев, Н. Катанић, Д. Антић, Production of traditional meat products in small and micro establishments in Serbia: current status and future perspectives, ACTA VETERINARIA-BEOGRAD, pp. 373 - 390, Oct, 2021

АуториНеђељко Карабасил, Мирјана Димитријевић, Тамара Бошковић, Игор Томашевић, Драган Василев, Ненад Катанић и Драган Антић
Година2021
ЧасописACTA VETERINARIA-BEOGRAD
Страна од373
Страна до390

Determination of sensory properties and levels of trace elements during storage of canned meat products

B. Stojanović, D. Vasilev, Z. Stojanović, N. Parunović, S. Janković, S. Stanojević, M. Balaban, V. Antić, Determination of sensory properties and levels of trace elements during storage of canned meat products, JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION, Vol. 45, pp. e15278 - e15278, Mar, 2021

АуториBranislav Stojanović, Драган Василев, Zdenka Stojanović, Nenad Parunović, Saša Janković, Slavoljub Stanojević, Milica Balaban и Vesna Antić
Година2021
DOIhttps://doi.org/10.1111/jfpp.15278
ЧасописJOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
Волумен45
Страна одe15278
Страна доe15278

Identifying Physiological Stress Biomarkers for Prediction of Pork Quality Variation

N. Čobanović, S. Stanković, М. Димитријевић, Б. Сувајџић, Н. Грковић, Д. Василев, Н. Карабасил, Identifying Physiological Stress Biomarkers for Prediction of Pork Quality Variation, Animals (Basel), Vol. 10, No. 4, pp. 1 - 18, Apr, 2020

АуториНикола Чобановић, Сања Станковић, Мирјана Димитријевић, Бранко Сувајџић, Невена Грковић, Драган Василев и Неђељко Карабасил
Година2020
DOIhttps://doi.org/10.3390/ani10040614
ЧасописAnimals (Basel)
Волумен10
Број4
Страна од1
Страна до18

Fatty acid profile as a discriminatory tool for the origin of lamb muscle and adipose tissue from different pastoral grazing areas in North Macedonia

D. Vasilev, Н. Димовска, З. Хајрулаи Муслиу, В. Теодоровић, А. Николић, Н. Карабасил, М. Димитријевић, М. Мириловић, Fatty acid profile as a discriminatory tool for the origin of lamb muscle and adipose tissue from different pastoral grazing areas in North Macedonia, MEAT SCIENCE, Vol. 162, pp. 108020 - 108020, Apr, 2020

АуториДраган Василев, Нина Димовска, Зехра Хајрулаи Муслиу, Владо Теодоровић, Александра Николић, Неђељко Карабасил, Мирјана Димитријевић и Милорад Мириловић
Година2020
DOIhttps://doi.org/10.1016/j.meatsci.2019.108020
ЧасописMEAT SCIENCE
Волумен162
Страна од108020
Страна до108020

The effects of season on health, welfare, and carcass and meat quality of slaughter pigs

N. Čobanović, S. Stajkovic, B. Blagojević, N. Betić, М. Димитријевић, Д. Василев, Н. Карабасил, The effects of season on health, welfare, and carcass and meat quality of slaughter pigs, INTERNATIONAL JOURNAL OF BIOMETEOROLOGY, pp. 1 - 11, Jul, 2020

АуториНикола Чобановић, Silvana Stajkovic, Bojan Blagojević, Nikola Betić, Мирјана Димитријевић, Драган Василев и Неђељко Карабасил
Година2020
DOIhttps://doi.org/10.1007/s00484-020-01977-y
ЧасописINTERNATIONAL JOURNAL OF BIOMETEOROLOGY
Страна од1
Страна до11

Biochemical composition and biometric parameters of Mytilus galloprovincialis from Boka Kotorska Bay in Southern Adriatic Sea

Н. Грковић, В. Теодоровић, В. Ђорђевић, Н. Карабасил, С. Стајковић, Д. Василев, И. Зубер Богдановић, С. Јанковић, Б. Велебит, M. Dimitrijević, Biochemical composition and biometric parameters of Mytilus galloprovincialis from Boka Kotorska Bay in Southern Adriatic Sea, Journal of the Hellenic Veterinary Medical Society, pp. 2338 - 2348, Oct, 2020

АуториНевена Грковић, Владо Теодоровић, Весна Ђорђевић, Неђељко Карабасил, Силвана Стајковић, Драган Василев, Ивана Зубер Богдановић, Саша Јанковић, Бранко Велебит и Мирјана Димитријевић
Година2020
ЧасописJournal of the Hellenic Veterinary Medical Society
Страна од2338
Страна до2348

Slaughterline records of various postmortem pathological lesions and their influence on carcass and meat quality in slaughtered pigs

N. Čobanović, Љ. Јанковић, Д. Василев, М. Димитријевић, В. Теодоровић, Б. Курељушић, Н. Карабасил, Slaughterline records of various postmortem pathological lesions and their influence on carcass and meat quality in slaughtered pigs, ANIMAL SCIENCE JOURNAL, pp. 1 - 9, Sep, 2019

АуториНикола Чобановић, Љиљана Јанковић, Драган Василев, Мирјана Димитријевић, Владо Теодоровић, Бранислав Курељушић и Неђељко Карабасил
Година2019
DOI10.1111/asj.13287
ЧасописANIMAL SCIENCE JOURNAL
Страна од1
Страна до9

Zwei verschiedene Starterkulturen als potenzielle Inhibitoren von L. monocytogenes in Rohwürsten

V. Tadić, J. Đorđević, M. Bošković, M. Baltić, B. Lakićević, D. Vasilev, M. Dimitrijević, Zwei verschiedene Starterkulturen als potenzielle Inhibitoren von L. monocytogenes in Rohwürsten, FLEISCHWIRTSCHAFT, Vol. 98, No. 10, pp. 93 - 97, Oct, 2018

АуториVukašin Tadić, Jasna Đorđević, Marija Bošković, Милан Балтић, Brankica Lakićević, Драган Василев и Мирјана Димитријевић
Година2018
ЧасописFLEISCHWIRTSCHAFT
Волумен98
Број10
Страна од93
Страна до97

Qualität der Rohwurst Sremski Kulen Produktion unter traditionellen und industriellen Bedingungen in Serbien

B. Suvajdžić, Р. Петронијевић, В. Теодоровић, В. Томовић, М. Димитријевић, Н. Карабасил, Д. Василев, Qualität der Rohwurst Sremski Kulen Produktion unter traditionellen und industriellen Bedingungen in Serbien, FLEISCHWIRTSCHAFT, Vol. 98, No. 6, pp. 93 - 99, Jun, 2018

АуториБранко Сувајџић, Радивој Петронијевић, Владо Теодоровић, Владимир Томовић, Мирјана Димитријевић, Неђељко Карабасил и Драган Василев
Година2018
ЧасописFLEISCHWIRTSCHAFT
Волумен98
Број6
Страна од93
Страна до99

Inulin-based emulsion-filled gel as a fat replacer in prebiotic- and PUFA-enriched dry fermented sausages

М. Глишић, М. Балтић, М. Глишић, Д. Трбовић, М. Јокановић, Д. Паруновић, M. Dimitrijević, Б. Сувајџић, М. Бошковић, Д. Василев, Inulin-based emulsion-filled gel as a fat replacer in prebiotic- and PUFA-enriched dry fermented sausages, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, Vol. 54, No. 3, pp. 787 - 797, Oct, 2018

АуториМарија Глишић, Милан Балтић, Милица Глишић, Дејана Трбовић, Марија Јокановић, Дејан Паруновић, Мирјана Димитријевић, Бранко Сувајџић, Марија Бошковић и Драган Василев
Година2018
DOI10.1111/ijfs.13996
ЧасописINTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Волумен54
Број3
Страна од787
Страна до797

Inhibition of Listeria monocytogenes growth on vacuum packaged rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) with carvacrol and eugenol.

М. Димитријевић, Nevena Grkovic, М. Балтић, Н. Карабасил, Д. Василев, В. Теодоровић, Inhibition of Listeria monocytogenes growth on vacuum packaged rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) with carvacrol and eugenol., Journal of Food Safety, pp. 22 - 31, Oct, 2018

АуториМирјана Димитријевић, Невена Грковић, Милан Балтић, Неђељко Карабасил, Драган Василев и Владо Теодоровић
Година2018
DOIDOI:10.1111/jfs.12553
ЧасописJournal of Food Safety
Страна од22
Страна до31

Detection of icaA and icaD genes of Staphylococcus aureus isolated in cases of bovine mastitis in the Republic of Serbia

B. Suvajdžić, V. Teodorović, D. Vasilev, N. Karabasil, M. Dimitrijević, J. Đorđević, V. Katić, Detection of icaA and icaD genes of Staphylococcus aureus isolated in cases of bovine mastitis in the Republic of Serbia, ACTA VETERINARIA-BEOGRAD, Vol. 67, No. 02, pp. 168 - 177, Jun, 2017

АуториБранко Сувајџић, Владо Теодоровић, Драган Василев, Неђељко Карабасил, Мирјана Димитријевић, Jasna Đorđević и Вера Катић
Година2017
DOI10.1515/acve-2017-0015
ЧасописACTA VETERINARIA-BEOGRAD
Волумен67
Број02
Страна од168
Страна до177

Molecular identification of Prototheca zopfii genotype 2 mastitis isolates and their influence on the milk somatic cell count

Б. Сувајџић, Д. Василев, Н. Карабасил, И. Вучуровић, N. Čobanović, M. Babić, В. Катић, Molecular identification of Prototheca zopfii genotype 2 mastitis isolates and their influence on the milk somatic cell count, VETERINARSKI ARHIV, Vol. 87, No. 3, pp. 249 - 258, May, 2017

АуториБранко Сувајџић, Драган Василев, Неђељко Карабасил, Иван Вучуровић, Никола Чобановић, Milijana Babić и Вера Катић
Година2017
DOI10.24099/vet.arhiv.151219
ЧасописVETERINARSKI ARHIV
Волумен87
Број3
Страна од249
Страна до258

Fettsäurezusammensetzung von Lammfleisch aus verschiedenen Weidengebieten Mezedoniens

N. Dimovska, Z. Hajrulai-Musliu, M. Mirilović, N. Karabasil, M. Dimitrijević, B. Suvajdžić, D. Vasilev, Fettsäurezusammensetzung von Lammfleisch aus verschiedenen Weidengebieten Mezedoniens, FLEISCHWIRTSCHAFT, Vol. 87, No. 3, pp. 249 - 258, Mar, 2017

АуториNina Dimovska, Zuhra Hajrulai-Musliu, Milorad Mirilović, Неђељко Карабасил, Мирјана Димитријевић, Бранко Сувајџић и Драган Василев
Година2017
ЧасописFLEISCHWIRTSCHAFT
Волумен87
Број3
Страна од249
Страна до258

Influence of Environmental Conditions on Norovirus Presence in Mussels Harvested in Montenegro

N. Ilić, B. Velebit, V. Teodorović, V. Đorđević, N. Karabasil, D. Vasilev, S. Đurić, B. Adžić, M. Dimitrijević, Influence of Environmental Conditions on Norovirus Presence in Mussels Harvested in Montenegro, FOOD AND ENVIRONMENTAL VIROLOGY, pp. 1 - 9, Apr, 2017

АуториНевена Грковић, Branko Velebit, Владо Теодоровић, Vesna Đorđević, Неђељко Карабасил, Драган Василев, Споменка Ђурић, Bojan Adžić и Мирјана Димитријевић
Година2017
DOI10.1007/s12560-017-9298-0
ЧасописFOOD AND ENVIRONMENTAL VIROLOGY
Страна од1
Страна до9

Effects of various pre-slaughter conditions on pig carcasses and meat quality in a low-input slaughter facility

N. Čobanović, M. Bošković, D. Vasilev, M. Dimitrijević, N. Parunović, J. Djordjević, N. Karabasil, Effects of various pre-slaughter conditions on pig carcasses and meat quality in a low-input slaughter facility, SOUTH AFRICAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE, Vol. 46, No. 4, pp. 380 - 390, 2016

АуториНикола Чобановић, Marija Bošković, Драган Василев, Мирјана Димитријевић, Nenad Parunović, Јасна Ђорђевић и Неђељко Карабасил
Година2016
DOIhttp://dx.doi.org/10.4314/sajas.v46i4.6
ЧасописSOUTH AFRICAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE
Волумен46
Број4
Страна од380
Страна до390

Qualität und Mikroflora von funktionellen Rohwürsten

Д. Василев, M. Jovetic, D. Vranic, V. Tomovic, M. Jokanovic, M. Dimitrijević, Н. Карабасил, N. Vasiljevic, Qualität und Mikroflora von funktionellen Rohwürsten, FLEISCHWIRTSCHAFT, Vol. 96, No. 2, pp. 96 - 102, 2016

АуториДраган Василев, Milica Jovetic, Danijela Vranic, Vladimir Tomovic, Marija Jokanovic, Мирјана Димитријевић, Неђељко Карабасил и Nadja Vasiljevic
Година2016
ЧасописFLEISCHWIRTSCHAFT
Волумен96
Број2
Страна од96
Страна до102

Effects of various pre-slaughter conditions on pig carcasses and meat quality in a low-input slaughter facility

N. Čobanović, M. Bošković, D. Vasilev, M. Dimitrijević, N. Parunovic, J. Đorđević, N. Karabasil, Effects of various pre-slaughter conditions on pig carcasses and meat quality in a low-input slaughter facility, SOUTH AFRICAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE, Vol. 46, No. 4, pp. 380 - 390, Nov, 2016

АуториНикола Чобановић, Marija Bošković, Драган Василев, Мирјана Димитријевић, Nenad Parunovic, Jasna Đorđević и Неђељко Карабасил
Година2016
DOIhttp://dx.doi.org/10.4314/sajas.v46i4.6
ЧасописSOUTH AFRICAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE
Волумен46
Број4
Страна од380
Страна до390

A large-scale study of the Trichinella genus in the golden jackal (Canis aureus) population in Serbia

D. Cirovic, В. Теодоровић, D. Vasilev, M. Marković, N. Ćosić, M. Dimitrijević, I. Klun, O. Đurković-Đaković, A large-scale study of the Trichinella genus in the golden jackal (Canis aureus) population in Serbia, VETERINARY PARASITOLOGY, Vol. 212, No. 3-4, pp. 253 - 256, 2015

АуториDusko Cirovic, Владо Теодоровић, Драган Василев, Marija Marković, Nada Ćosić, Мирјана Димитријевић, Ivana Klun и Olgica Đurković-Đaković
Година2015
DOI10.1016/j.vetpar.2015.07.022
ЧасописVETERINARY PARASITOLOGY
Волумен212
Број3-4
Страна од253
Страна до256

The Wolf (Canis lupus) as an Indicator Species for the Sylvatic Trichinella Cycle in the Central Balkans

V. Teodorović, D. Vasilev, D. Cirovic, M. Marković, N. Ćosić, S. Đurić, O. Đurković-Đaković, The Wolf (Canis lupus) as an Indicator Species for the Sylvatic Trichinella Cycle in the Central Balkans, JOURNAL OF WILDLIFE DISEASES, Vol. 50, No. 4, pp. 911 - 915, Oct, 2014

АуториВладо Теодоровић, Драган Василев, Dusko Cirovic, Marija Marković, Nada Ćosić, Споменка Ђурић и Olgica Đurković-Đaković
Година2014
ЧасописJOURNAL OF WILDLIFE DISEASES
Волумен50
Број4
Страна од911
Страна до915

Mikroflora und Qualität Traditioneller Rohwurst Lemeški Kulen

I. Vuković, D. Vasilev, S. Saičić, Mikroflora und Qualität Traditioneller Rohwurst Lemeški Kulen, FLEISCHWIRTSCHAFT, Vol. 94, No. 8, pp. 114 - 118, Aug, 2014

АуториИлија Вуковић, Драган Василев и Snežana Saičić
Година2014
ЧасописFLEISCHWIRTSCHAFT
Волумен94
Број8
Страна од114
Страна до118

Qualität und Nährwert von mit Inulin und Erbsenfasern als Fettgewebe-Ersatzstoffe hergestellten Rohwürsten

D. Vasilev, S. Saičić, N. Vasiljević, Qualität und Nährwert von mit Inulin und Erbsenfasern als Fettgewebe-Ersatzstoffe hergestellten Rohwürsten, FLEISCHWIRTSCHAFT, Vol. 93, No. 3, pp. 123 - 127, Mar, 2013

АуториДраган Василев, Snežana Saičić и Nađa Vasiljević
Година2013
ЧасописFLEISCHWIRTSCHAFT
Волумен93
Број3
Страна од123
Страна до127

First report of Trichinella britovi in Serbia

J. Cvetkovic, V. Teodorović, G. Marucci, Д. Василев, S. Vasilev, D. Cirovic, L. Sofronijevic-Milosavljevic, First report of Trichinella britovi in Serbia, ACTA PARASITOLOGICA, Vol. 56, No. 2, pp. 232 - 235, 2011

АуториJelena Cvetkovic, Владо Теодоровић, GanLuca Marucci, Драган Василев, Sasa Vasilev, Dusko Cirovic и Ljiljana Sofronijevic-Milosavljevic
Година2011
ЧасописACTA PARASITOLOGICA
Волумен56
Број2
Страна од232
Страна до235

Untersuchung von Rohdauerwürsten aus Serbien, Mikroflora und Qualität von nach traditionellem verfahren hergestellten Rohwürsten aus Nordserbien

И. Вуковић, L. Petrović, D. Vasilev, S. Saičić, Untersuchung von Rohdauerwürsten aus Serbien, Mikroflora und Qualität von nach traditionellem verfahren hergestellten Rohwürsten aus Nordserbien, FLEISCHWIRTSCHAFT, Vol. 91, No. 11, pp. 118 - 122, Nov, 2011

АуториИлија Вуковић, Ljiljana Petrović, Драган Василев и Snežana Saičić
Година2011
ЧасописFLEISCHWIRTSCHAFT
Волумен91
Број11
Страна од118
Страна до122

Reifen von Rohpökelwaren in der Vakuumverpackung, Teil 2: Einfluss auf Thiobarbitursäurezahl, Aroma und Aussehen

D. Vasilev, И. Вуковић, S. Saičić, Reifen von Rohpökelwaren in der Vakuumverpackung, Teil 2: Einfluss auf Thiobarbitursäurezahl, Aroma und Aussehen, FLEISCHWIRTSCHAFT, No. 10, pp. 106 - 108, Oct, 2007

АуториДраган Василев, Илија Вуковић и Snežana Saičić
Година2007
ЧасописFLEISCHWIRTSCHAFT
Број10
Страна од106
Страна до108

Reifen von Rohpökelwaren in der Vakuumverpackung, Teil1:Einfluss auf physiko-chemische Eigenschaften

D. Vasilev, И. Вуковић, S. Saičić, Reifen von Rohpökelwaren in der Vakuumverpackung, Teil1:Einfluss auf physiko-chemische Eigenschaften, FLEISCHWIRTSCHAFT, No. 9, pp. 108 - 110, Sep, 2007

АуториДраган Василев, Илија Вуковић и Snežana Saičić
Година2007
ЧасописFLEISCHWIRTSCHAFT
Број9
Страна од108
Страна до110

Радови у часописима ван SCI листе

Blood parameters, carcass and meat quality of slaughter pigs with and without liver milk spots

Čobanović Nikola, Vasilev Dragan, Dimitrijević Mirjana, Teodorović Vlado, Janković Ljiljana, Karabasil Neđeljko, Blood parameters, carcass and meat quality of slaughter pigs with and without liver milk spots, BIOTECHNOLOGY IN ANIMAL HUSBANDRY, Vol. 33, No. 4, pp. 397 - 407, Dec, 2017

АуториНикола Чобановић, Драган Василев, Мирјана Димитријевић, Владо Теодоровић, Љиљана Јанковић и Неђељко Карабасил
Година2017
DOIhttps://doi.org/10.2298/BAH1704397C
ЧасописBIOTECHNOLOGY IN ANIMAL HUSBANDRY
Волумен33
Број4
Страна од397
Страна до407

The interactive effects of transportation and lairage time on welfare indicators, carcass and meat quality traits in slaughter pigs

Н. Чобановић, Д. Василев, М. Димитријевић, В. Теодоровић, Н. Паруновић, Н. Бетић, Н. Карабасил, The interactive effects of transportation and lairage time on welfare indicators, carcass and meat quality traits in slaughter pigs, IOP CONFERENCE SERIES: EARTH AND ENVIRONMENTAL SCIENCE, Vol. 85, pp. 1 - 8, Sep, 2017

АуториНикола Чобановић, Драган Василев, Мирјана Димитријевић, Владо Теодоровић, Ненад Паруновић, Никола Бетић и Неђељко Карабасил
Година2017
DOI10.1088/1755-1315/85/1/012049
ЧасописIOP CONFERENCE SERIES: EARTH AND ENVIRONMENTAL SCIENCE
Волумен85
Страна од1
Страна до8

UPLC-MS/MS determination of histamine levels in canned fish collected from Belgrade retail markets

M. Dimitrijević, S. Stefanović, N. Karabasil, D. Vasilev, N. Čobanović, N. Ilić, V. Đorđević, UPLC-MS/MS determination of histamine levels in canned fish collected from Belgrade retail markets, Meat technology, Vol. 57, No. 1, pp. 47 - 56, Sep, 2016

АуториМирјана Димитријевић, Srđan Stefanović, Неђељко Карабасил, Драган Василев, Никола Чобановић, Невена Грковић и Vesna Đorđević
Година2016
ЧасописMeat technology
Волумен57
Број1
Страна од47
Страна до56

Carcass Quality and Hematological Alterations Associated with Lung Lesions in Slaughter Pigs

N. Čobanović, N. Karabasil, A. Cojkić, D. Vasilev, S. Stajkovic, Carcass Quality and Hematological Alterations Associated with Lung Lesions in Slaughter Pigs, Scientific Papers: Animal Science and Biotechnologies, Vol. 49, No. 1, pp. 236 - 240, May, 2016

АуториНикола Чобановић, Неђељко Карабасил, Aleksandar Cojkić, Драган Василев и Silvana Stajkovic
Година2016
ЧасописScientific Papers: Animal Science and Biotechnologies
Волумен49
Број1
Страна од236
Страна до240

Znacaj i upotreba nanopakovanja u industriji hrane

M. Dimitrijević, M. Boskovic, М. Балтић, Н. Карабасил, В. Теодоровић, Д. Василев, В. Катић, Znacaj i upotreba nanopakovanja u industriji hrane, Veterinarski glasnik, Vol. 69, No. 1-2, pp. 139 - 154, 2015

АуториМирјана Димитријевић, Marija Boskovic, Милан Балтић, Неђељко Карабасил, Владо Теодоровић, Драган Василев и Вера Катић
Година2015
ЧасописVeterinarski glasnik
Волумен69
Број1-2
Страна од139
Страна до154

Food hygiene – flexibility in traditional and small meat establishments.

N. Karabasil, T. Boskovic, М. Димитријевић, Д. Василев, В. Теодоровић, Н. Илић, В. Ђорђевић, Food hygiene – flexibility in traditional and small meat establishments., Procedia Food Science, Vol. 5, No. iii–v, pp. 140 - 143, 2015

АуториНеђељко Карабасил, Tamara Boskovic, Мирјана Димитријевић, Драган Василев, Владо Теодоровић, Невена Грковић и Весна Ђорђевић
Година2015
ЧасописProcedia Food Science
Волумен5
Бројiii–v
Страна од140
Страна до143

Identification of lactic acid bacteria isolated from Serbian traditional fermented sausages Sremski and Lemeski kulen

D. Vasilev, B. Aleksić, A. Tarbuk, M. Dimitrijević, N. Karabasil, N. Čobanović, N. Vasiljević, Identification of lactic acid bacteria isolated from Serbian traditional fermented sausages Sremski and Lemeski kulen, Procedia Food Science, Vol. 5, pp. 300 - 303, Sep, 2015

АуториДраган Василев, Biljana Aleksić, Aleksandra Tarbuk, Мирјана Димитријевић, Неђељко Карабасил, Никола Чобановић и Nađa Vasiljević
Година2015
ЧасописProcedia Food Science
Волумен5
Страна од300
Страна до303

Safety aspects of nanotechnology applications in food packaging

M. Dimitrijević, N. Karabasil, M. Bošković, V. Teodorović, D. Vasilev, V. Đorđević, N. Kilibarda, N. Čobanović, Safety aspects of nanotechnology applications in food packaging, Procedia Food Science, Vol. 5, pp. 57 - 60, Sep, 2015

АуториМирјана Димитријевић, Неђељко Карабасил, Marija Bošković, Владо Теодоровић, Драган Василев, Vesna Đorđević, Nataša Kilibarda и Никола Чобановић
Година2015
ЧасописProcedia Food Science
Волумен5
Страна од57
Страна до60

Ispitivanje važnijih promena u toku zrenja tradicionalne fermentisane kobasice lemeški kulen

D. Vasilev, I. Vuković, S. Saičić, S. Ivanković, Ispitivanje važnijih promena u toku zrenja tradicionalne fermentisane kobasice lemeški kulen, Meat technology, Vol. 53, No. 2, pp. 140 - 147, Oct, 2012

АуториДраган Василев, Илија Вуковић, Snežana Saičić и Stipan Ivanković
Година2012
ЧасописMeat technology
Волумен53
Број2
Страна од140
Страна до147

Funkcionalni proizvodi od mesa – savremeni pristup unapređenju nutritivne vrednosti i kvaliteta proizvoda od mesa

D. Vasilev, И. Вуковић, S. Saičić, N. Vasiljević, Funkcionalni proizvodi od mesa – savremeni pristup unapređenju nutritivne vrednosti i kvaliteta proizvoda od mesa, Hrana i ishrana, Vol. 53, No. 1, pp. 18 - 27, 2012

АуториДраган Василев, Илија Вуковић, Snežana Saičić и Nađa Vasiljević
Година2012
ЧасописHrana i ishrana
Волумен53
Број1
Страна од18
Страна до27

Mikrobiologie und Qualität von nach traditionellem verfahren hergestellten Rohwürsten aus Nordserbien

I. Vuković, L. Petrović, D. Vasilev, S. Saičić, Mikrobiologie und Qualität von nach traditionellem verfahren hergestellten Rohwürsten aus Nordserbien, RFL Rundschau fur Fleischhygiene und Lebensmitteluberwachung, Vol. 63, No. 11, pp. 379 - 382, Nov, 2011

АуториИлија Вуковић, Ljiljana Petrović, Драган Василев и Snežana Saičić
Година2011
ЧасописRFL Rundschau fur Fleischhygiene und Lebensmitteluberwachung
Волумен63
Број11
Страна од379
Страна до382

Mikrobiologie und Qualität von nach traditionellem verfahren hergestellten Rohwürsten aus Nordserbien

I. Vuković, L. Petrović, D. Vasilev, S. Saičić, Mikrobiologie und Qualität von nach traditionellem verfahren hergestellten Rohwürsten aus Nordserbien, Mitteilungsblatt Fleischforschung Kulmbach, No. 192, pp. 69 - 76, Jun, 2011

АуториИлија Вуковић, Ljiljana Petrović, Драган Василев и Snežana Saičić
Година2011
ЧасописMitteilungsblatt Fleischforschung Kulmbach
Број192
Страна од69
Страна до76

Sastav i važnije promene masti funkcionalnih fermentisanih kobasica

D. Vasilev, I. Vuković, S. Saičić, N. Vasiljević, M. Milanović-Stevanović, M. Tubić, Sastav i važnije promene masti funkcionalnih fermentisanih kobasica, Meat technology, Vol. 51, No. 1, pp. 27 - 35, Jan, 2010

АуториДраган Василев, Илија Вуковић, Snežana Saičić, Nađa Vasiljević, Mirjana Milanović-Stevanović и Miodrag Tubić
Година2010
ЧасописMeat technology
Волумен51
Број1
Страна од27
Страна до35

Važnije osobine i nutritivna vrednost funkcionalnih proizvoda od mesa

I. Vuković, D. Vasilev, S. Saičić, N. Vasiljević, Važnije osobine i nutritivna vrednost funkcionalnih proizvoda od mesa, Hrana i ishrana, Vol. 51, No. 1-2, pp. 10 - 14, Jan, 2010

АуториИлија Вуковић, Драган Василев, Snežana Saičić и Nađa Vasiljević
Година2010
ЧасописHrana i ishrana
Волумен51
Број1-2
Страна од10
Страна до14

Neki paramnetri kvaliteta i nutritivna vrednost funkcionalnih fermentisanih kobasica

I. Vuković, S. Saičić, D. Vasilev, M. Tubić, N. Vasiljević, M. Milanović-Stevanović, Neki paramnetri kvaliteta i nutritivna vrednost funkcionalnih fermentisanih kobasica, Meat technology, Vol. 50, No. 1-2, pp. 68 - 74, Oct, 2009

АуториИлија Вуковић, Snežana Saičić, Драган Василев, Miodrag Tubić, Nađa Vasiljević и Mirjana Milanović-Stevanović
Година2009
ЧасописMeat technology
Волумен50
Број1-2
Страна од68
Страна до74

Važnije fizičke, fizičko-hemijske i senzorske osobine kvaliteta funkcionalnih fermentisanih kobasica

D. Vasilev, I. Vuković, V. Tomović, M. Jokanović, N. Vasiljević, M. Milanović-Stevanović, Važnije fizičke, fizičko-hemijske i senzorske osobine kvaliteta funkcionalnih fermentisanih kobasica, Meat technology, Vol. 50, No. 5-6, pp. 342 - 350, Oct, 2009

АуториДраган Василев, Илија Вуковић, Vladimir Tomović, Marija Jokanović, Nađa Vasiljević и Mirjana Milanović-Stevanović
Година2009
ЧасописMeat technology
Волумен50
Број5-6
Страна од342
Страна до350

Analiza opasnosti i mogućnosti sprečavanja botulizma iz proizvoda od mesa

D. Vasilev, I. Vuković, Analiza opasnosti i mogućnosti sprečavanja botulizma iz proizvoda od mesa, Veterinarski glasnik, Vol. 62, No. 5-6, pp. 317 - 328, Nov, 2008

АуториДраган Василев и Илија Вуковић
Година2008
ЧасописVeterinarski glasnik
Волумен62
Број5-6
Страна од317
Страна до328

Biološki ciklus razvoja, značaj i kontrola parazita suve šunke

R. Relić, S. Hristov, B. Stanković, D. Vasilev, Biološki ciklus razvoja, značaj i kontrola parazita suve šunke, Meat technology, Vol. 46, No. 3-4, pp. 126 - 133, Nov, 2005

АуториRenata Relić, Slavča Hristov, B Stanković и Драган Василев
Година2005
ЧасописMeat technology
Волумен46
Број3-4
Страна од126
Страна до133

HACCP u proizvodnji suve šunke

I. Vuković, M. Dimitrijević, M. Tubić, D. Vasilev, D. Kričković, HACCP u proizvodnji suve šunke, Meat technology, Vol. 46, No. 3-4, pp. 115 - 120, Nov, 2005

АуториИлија Вуковић, Мирјана Димитријевић, Miodrag Tubić, Драган Василев и Draško Kričković
Година2005
ЧасописMeat technology
Волумен46
Број3-4
Страна од115
Страна до120

Važnije osobine sremske šunke proizvedene optimiziranjem tradicionalnog postupka prooizvodnje

I. Vuković, D. Vasilev, S. Saičić, M. Tubić, D. Kričković, Važnije osobine sremske šunke proizvedene optimiziranjem tradicionalnog postupka prooizvodnje, Meat technology, Vol. 46, No. 3-4, pp. 110 - 114, Nov, 2005

АуториИлија Вуковић, Драган Василев, Snežana Saičić, Miodrag Tubić и Draško Kričković
Година2005
ЧасописMeat technology
Волумен46
Број3-4
Страна од110
Страна до114

Mikroflora i fizičko-hemijski pokazatelji kvaliteta kulena

I. Vuković, D. Vasilev, S. Saičić, O. Bunčić, Mikroflora i fizičko-hemijski pokazatelji kvaliteta kulena, Meat technology, Vol. 45, No. 3-4, pp. 104 - 107, Nov, 2004

АуториИлија Вуковић, Драган Василев, Snežana Saičić и Оливера Бунчић
Година2004
ЧасописMeat technology
Волумен45
Број3-4
Страна од104
Страна до107

Ispitivanje varijabilnosti važnijih činilaca od značaja za održivost jetrene paštete u crevu

S. Ivanković, D. Vasilev, A. Stanković, I. Vuković, Ispitivanje varijabilnosti važnijih činilaca od značaja za održivost jetrene paštete u crevu, Meat technology, Vol. 42, No. 3-4, pp. 213 - 217, Nov, 2001

АуториSlađana Ivanković, Драган Василев, Ana Stanković и Илија Вуковић
Година2001
ЧасописMeat technology
Волумен42
Број3-4
Страна од213
Страна до217

Остали радови

Novi tehnološki postupak proizvodnje fermentisanih kobasica kao funkcionalne hrane, funkcionalna fermentisana kobasica »Big Probio«

И. Вуковић, D. Vasilev, S. Saičić, О. Бунчић, M. Milanović-Stevanović, N. Vasiljević, Novi tehnološki postupak proizvodnje fermentisanih kobasica kao funkcionalne hrane, funkcionalna fermentisana kobasica »Big Probio«, Ministarstvo za nauku i tehnološki razvoj Republike Srbije, 2009

АуториИлија Вуковић, Драган Василев, Snežana Saičić, Оливера Бунчић, Mirjana Milanović-Stevanović и Nađa Vasiljević
Година2009
ИздавачMinistarstvo za nauku i tehnološki razvoj Republike Srbije