Navigacija

Mobilnost nastavnika

 

Tokom 2019. godine Centar za razvoj i međunarodnu saradnju Fakulteta veterinarske medicine je podržao realizaciju 20 mobilnosti nastavnika planiranih u školskoj 2018/2019. i 2019/2020. godini.

U okviru Erasmus+ programa deset nastavnika Fakulteta je izvodilo teorijsku i praktičnu nastavu na veterinarskim fakultetima u zemljama Evropske unije: Oniris koledž u Nantu (4 nastavnika), Fakultet veterinarske medicine Univerziteta Federiko II u Napulju (3 nastavnika), Veterinarski fakultet Univerziteta u Ljubljani (1 nastavnik), Fakultet veterinarske medicine Univerziteta u Bolonji (1 nastavnik) i Fakultet veterinarske medicine Complutense Univerziteta u Madridu (1 nastavnik).

Nastavu na FVM UB su izvodila dva profesora sa Oniris koledža u Nantu i sa Veterinarskog fakulteta Univerziteta u Ljubljani.

Realizacija mobilnosti kroz CEEPUS program se odvijala u okviru mreže veterinarskih fakulteta – VetNest. Šest nastavnika je izvelo nastavu na različitim partnerskim institucijama u okviru VetNest mreže: na Veterinarskom fakultetu Univerziteta u Zagrebu (2 nastavnika), Veterinarskom fakultetu Univerziteta u Ljubljani (1 nastavnik), Fakultetu veterinarske medicine Univerziteta u Vroclavu (1 nastavnik), Univerzitetu veterinarske medicine u Budimpešti (2 nastavnika).

Nastavu na FVM UB držali su nastavnici sa Veterinarskog fakulteta Univerziteta u Zagrebu i sa Fakulteteta veterinarske medicine Kiril i Metodije Univerziteta u Skoplju.