Navigacija

Potpisan Sporazum o strateškom partnerstvu

Opšte


Potpisan Sporazum o strateškom partnerstvu i saradnji između
Fakulteta veterinarske medicine Univerziteta u Beogradu i
Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu



Dana 7.04.2022. godine Dekan Fakulteta veterinarske medicine Univerziteta u Beogradu prof. dr Milorad Mirilović i Dekan Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof. dr Nenad Turk su, u prisustvu Rektora Univerziteta u Beogradu prof dr Vladana Đokića, potpisali Sporazum o strateškom partnerstvu i saradnji između ove dve visokoškolske institucije.

Imajući u vidu da Fakultet veterinarske medicine u Beogradu i Veterinarski fakultet u Zagrebu imaju zajedničke ciljeve na području visokog obrazovanja i istraživanja, ovim sporazumom je postavljen temelj za njihovu buduću saradnju. U okviru nje predviđena je razmena nastavnog osoblja, administrativnog osoblja i studenata svih vidova studija, odnosno zajedničko sprovođenje udruženih specijalističkih studija na srpskom/hrvatskom i engleskom jeziku prema važećim zakonskim odredbama u obe države i prema propisima Evropskog udruženja ustanova za visoko veterinarsko obrazovanje.
Pored ovoga, ovim sporazumom je predviđeno sprovođenje zajedničkih kurseva za doktore veterinarske medicine na srpskom/hrvatskom i engleskom jeziku, uz podršku veterinarskih komora Republike Srbije i Republike Hrvatske.

Sporazum između dve visokoškolske institucije predviđa i zajedničku organizaciju skupova, letnjih škola, izdavanje publikacija, priručnika, akademskih brošura u štampanom i elektronskom obliku, kao i zajedničko stvaranje, razvoj i unapređenje obrazovnih i drugih aktivnosti od značaja za obe institucije.